X

אושרה תכנית משרד התחבורה לפיתוח שדה התעופה בחיפה

הממשלה אישרה את תכנית הפיתוח של שדה התעופה הבינלאומי בחיפה, כך שיאפשר להרחיב את פעילותו לטיסות בינלאומיות למדינות נוספות באירופה ובמזרח התיכון, לצד טיסות פנים ארציות בישראל

  1. 1

שדה התעופה הבינלאומי בחיפה עולה על מסלול ההמראה. הממשלה אישרה את תכנית הפיתוח של שדה התעופה הבינלאומי בחיפה, כך שיאפשר להרחיב את פעילותו לטיסות בינלאומיות למדינות נוספות באירופה ובמזרח התיכון, לצד טיסות פנים ארציות בישראל.

תכנית הפיתוח של שדה התעופה בחיפה גובשה על ידי משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, באמצעות רשות שדות התעופה (רש"ת) ורשות התעופה האזרחית (רת״א) ואושרה לאחרונה בוועדה הארצית לתשתיות לאומיות (תת"ל 80 א').


שדה התעופה בחיפה משמש כיום לתעופה פנים ארצית ובינלאומית, עוד לפני קום המדינה ופעיל לאורך כל השנים ובחודשים האחרונים חזרו לפעול ממנו טיסות בינלאומיות. יצוין כי מעולם לא הושלמה הסדרתו הסטטוטורית של השדה ואישור התכנית החדשה מהווה סיום לתהליך ארוך שהחל בשנת 2015.




שדה התעופה בחיפה. צילום: יח"צ

שדה התעופה בחיפה הוקם על ידי הבריטים בשנת 1934 והיה שדה התעופה הבינלאומי הראשון בארץ. במהלך עשרות השנים שחלפו מאז הקמתו, בוצעו טיסות בינלאומיות גם מחיפה, בעיקר ליעדים קרובים ובהם מצרים, ירדן ובעיקר קפריסין, שהמרחק אליה הוא 50 דקות טיסה בלבד.

לאחר הפסקה בטיסות במהלך משבר הקורונה העולמי, חודשו לאחרונה הטיסות הבינלאומיות מהשדה, לרבות טיסות יומיות לקפריסין. הטיסות הוקפאו עם פרוץ המלחמה בעזה ועקב המתיחות בגבול הצפון, ויחודשו כאשר המצב יאפשר זאת.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים תא"ל (במיל') מירי רגב: "פיתוח שדה התעופה בחיפה והרחבת פעילותו הבינלאומית מהווה נדבך חשוב בפיתוח מטרופולין חיפה וכלל אזור הצפון דווקא בימים אלה. מטרתנו היא להעניק לתושבי הצפון אלטרנטיבה בסטנדרטים בינלאומיים בסמוך לבית, הן לטיסות פנים והן לטיסות בינלאומיות. כל אלה, לצד עידוד תיירות נכנסת בצפון הארץ".

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן ציין כי פיתוח של שדה התעופה בחיפה הוא חלק מתכנית האב של תשתיות התעופה בישראל עליו אמון משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. "דווקא בימים אלה, יש להניח את התשתיות ליום שאחרי המלחמה, ולוודא כי כל תושבי מדינת ישראל, בצפון, בדרום ובמרכז, ייהנו מתשתיות תחבורה נגישות באוויר, בים וביבשה",  הוסיף בן זקן.

שרית גולן שטיינברג. צילום: דורון גולן

עו"ד שרית גולן שטיינברג, יו"ר איגוד ערים אזור מפרץ חיפה להגנת הסביבה: "התוכנית שאושרה בסופו של יום לא תאפשר טיסות בינלאומיות ואינה אלא כסות להעברתה לנמל חיפה של רובה המוחלט של פעילות הטיסה הכללית בישראל (מטוסי ריסוס, בתי ספר לטיסה ועוד). בניגוד לתכנית קודמת שלא אושרה (תת"ל 80), תכנית תת"ל 80/א שהממשלה אישרה לא כוללת את הארכת המסלול, כאשר אין חברת תעופה ישראלית שמחזיקה מטוסי טורבו פרופלור שיכולים לנחות בשדה התעופה בחיפה ואין כמעט חברות תעופה באגן הים התיכון שמחזיקות מטוסים שיכולים לנחות בשדה. קו הטיסות לקפריסין עליו הוכרז לפני מספר חודשים לא הצליח להחזיק מעמד ובהיעדר היתכנות בפועל לקיים טיסות בינלאומיות, התוצאה של אישור תת"ל 80/א תהיה העברתה למפרץ חיפה של פעילות התעופה הכללית משדה הרצליה ושדה דב".

"ההחלטה על אישור תכנית תת"ל 80/א לפיתוח שדה התעופה בחיפה התקבלה ללא שיקוף מלא של מפגעי הרעש במסגרתה ושל המפגעים הבריאותיים, הבטיחותיים והסביבתיים הקיימים. התכנית אף מתעלמת מהשפעותיה על מימושה של תמ"א 75 לאזור מפרץ חיפה, אשר עלולות להיות הרסניות. מגבלות גובה הבנייה, כמו גם דרישות המיגון האקוסטי המייקרות את עלות הבנייה ומורידות את ערך הדירות, פוגעות בכדאיותה הכלכלית של תמ"א 75 ועלולות לסכל את השגת האינטרס הלאומי בפינוי התעשייה הפטרוכימית ממפרץ חיפה.יתרה מכך, סקר אתרים לצרכי התעופה הכללית, מצא כי החלופה הנכונה הינה חלופת הקמת השדה החדש בחדרה. אך התכנון של השדה תקוע כבר שנים ואם פעילות התעופה הכללית תועבר כולה "זמנית", לחיפה, אין ספק שהזמני יהפוך לקבוע ושהמצב הקשה הקיים כבר היום יחמיר, זאת באזור שסבל לאורך השנים מהמפגעים הסביבתיים החמורים בישראל. איגוד ערים אזור מפרץ חיפה להגנת הסביבה ימשיך לפעול בדרכים ציבוריות ומשפטיות בכדי למנוע את קידום התכנית במתכונתה הנוכחית".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות









<














<