X

הסטטיסטיקה מוכיחה: כדאי להגיש ערר על החלטות רשות המיסים

במעל 70% מהעררים ניתן סעד לטובת הניזוק, וקיים סיכוי ממשי להביא לידי שינויה ולהביא לידי קבלת החלטה אשר תיטיב עם הניזוק ותבלום את הדרישה להשיב את הכספים שקיבל ולעיתים אף מעבר לכך. מאמר מאת עו״ד אלי דורון, שותף מייסד, מומחה במיסים ממשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, עמית גרוס ושות' עורכי דין




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

מדו״ח סיכום פעילות של ועדת ערר לענייני קורונה וחרבות ברזל לשנת 2023 עולה כי כדאי להגיש ערר על החלטת מנהל מס רכוש בהשגה, שכן, ב-72.4% מתיקי הערר התקבל סעד לטובת הניזוק (לרבות פשרה), 59.6% מהתיקים הסתיימו בפשרה ורק 27.4% מהתיקים הסתיימו בהכרעה שיפוטית.

עוד עולה מהדו"ח כי משך זמן הטיפול בתיקי ערר הינו מהקצרים ועמד על כ- 108 ימים בממוצע מיום הגשת הערר ועד לסגירת התיק בין בדרך של פשרה ובין בדרך של החלטה.


בימים אלו, כאשר ניזוקים מתחילים לקבל החלטות בהשגות בגין תביעות פיצויים שהגישו עקב נזקי מלחמה במסלול הוצאות מזכות, אפשר להתעודד כי בסופו של יום, הסטטיסטיקה מוכיחה כי כדאי להגיש ערר על החלטות רשות המיסים.




הכרעה בהשגה איננה סוף פסוק. עו״ד אלי דורון, שותף מייסד במשרד דורון טיקוצקי קנטור גוטמן, גרוס ושות' עורכי דין. צילום: סיגל אבן

 

מלחמת חרבות ברזל נחתה על כלל המדינה כרעם ביום בהיר ומדינה שלמה נכנסה למצב כלכלי מורכב, ועסקים רבים בכל חלקי המדינה נפגעו כלכלית ופיזית: חלקם הפסיקו לעבוד באופן מלא וחלקם האחר הפסיק לעבוד חלקית. חלקם אף נסגרו ואף קרסו עקב המלחמה.

המדינה, הייתה מודעת לרגישות העורף ולצורך לפצות את כלל העסקים בגין הנזקים הכלכליים, לפחות בחודשים הראשונים למלחמה וזאת משום שברור וגלוי הוא כי בהעדר עורף איתן, אין בנמצא אפשרות לנהל מלחמה כראוי וכי קידום מטרות המלחמה מחייבים מתן מענה כלכלי מהותי לעורף.

מטעם זה, בדומה לתקופה בה העסקים התמודדו עם מגפת הקורונה, המדינה, עקב מלחמת חרבות ברזל, חוקקה שורה של חוקים ספציפיים במטרה לפצות את כלל העסקים במדינה בגין הנזקים הכלכליים אשר נגרמו כתוצאה מהמלחמה, ולטובת האמור אף נקבעו בחקיקה שורה של נוסחאות פיצוי, המוכרים כמסלולים הירוקים.

בין היתר חוקקה המדינה את חוק התוכנית לסיוע כלכלי (הוראת שעה – חרבות ברזל) התשפ"ד- 2023 שמטרתו לאפשר למרבית העסקים בארץ לתבוע פיצוי במסלול הוצאות מזכות לתקופות הזכאות אוקטובר, ונובמבר דצמבר 2023.

המדובר בפיצוי במסלול ירוק לעסקים אשר מחזור ההכנסות שלהם ירד בלפחות 25% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2022. היה ותנאי מקדמי זה מתקיים, אזי אותם עסקים זכאים לקבל פיצויים המורכבים מהשתתפות בעלות שכר העבודה של העובדים ששולם על ידם וכן להשתתפות בהוצאות הקבועות.

אלה למעשה אותן הוצאות אשר העסק לא יכול לחסוך גם בשעה בה העסק אינו פעיל בשעת מלחמה כגון: שכר דירה, ביטוח, ארנונה, עובדים חיונים, חשמל ועוד  הוצאות בלתי נחסכות אחרות.

מתווה הפיצוי הנ"ל מבוסס בעיקרו על מתווה המענקים אשר ניתנו על רקע התפשטות נגיף הקורונה החדש לפי חוק התוכנית לסיוע כלכלי (נגיף הקורונה החדש) (הוראת שעה) התש"ף- 2020, וחוק מענק סיוע לעסקים בשל ההשפעה הכלכלית של התפשטות זן אומיקרון של נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) התשפ"ב- 2022, לצד התאמות למצב הנוכחי.

הדמיון בין המתווים אינו מסתיים רק באופן חישוב הפיצוי, ומסתבר כי אותם טיעונים אשר הועלו על ידי רשות המיסים בעניין מענקי הקורונה, חוזרים שוב ואף ביתר שאת בעת בחינת תביעותיהם של ניזוקים עקב מלחמת חרבות ברזל. בין הסוגיות שעמדו בפני ועדת הערר בענייני קורונה וחוזרות היום בנושא של פיצויים הם בין היתר: קביעת מחזור בסיס חלופי בשל טענה של תנודתיות בהכנסות, קביעת מחזור בסיס חלופי מחזור בטענה של ירידה בהכנסות אשר קדמה למלחמה, בחינת ההוצאות הקבועות בפועל, עסקאות עם צדדים קשורים ועוו.

בהתאם לחוק התוכנית לסיוע כלכלי (הוראת שעה – חרבות ברזל) התשפ"ד – 2023 ניתן להגיש השגה על החלטת המנהל תוך 60 ימים וככל שההשגה נדחית או שהניזוק סבור כי ההחלטה מקפחת אותו הוא רשאי להגיש ערר לוועדת ערר מס רכוש – מסלול ארצי תוך 60 ימים.

מעבר לעובדה כי הסטטיסטיקה היא בעד הניזוקים, המדובר בהליך מאד יעיל ומהיר לעומת הליכים משפטיים אחרים הנמשכים שנים רבות. הגשת הערר מתבצעת בצורה מקוונת, קיימת אפשרות לוועדה לקבל החלטה על סמך החומר שבפניה ללא דיון, הדיונים מתבצעים באופן מקוון, ומדובר בהליך מהיר. הוועדה מוסמכת לאשר את החלטת רשות המיסים, לבטלה, לקבל אחרת במקומה או להשיב את התיק לרשות המיסים עם הוראות.

 






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחוק ומשפט









<
<
<



















<