X

מועצת העיר קריית מוצקין אישרה: גירעון העירייה נמוך משמעותית ממה שפרסמה העירייה בעקבות חשיפת הגירעון האמיתי, קריאה לביטול העלאות הארנונה החריגות באזורים שונים בעיר

הפרוטוקול שאושר במועצת העיר קריית מוצקין חושף פערים משמעותיים בין הנתונים האמיתיים של גירעון העיר לבין טענות ראש העיר. בעקבות חשיפת הגירעון האמיתי, חבר האופוזיציה עו״ד ורואה חשבון משה פרץ מתח ביקורת חריפה על העלאת הארנונה ואמר כי “אין כל הצדקה להעמיק את נטל המס על התושבים, במיוחד במצב הנוכחי במדינה.


בישיבת מועצת העיר האחרונה אושר פרוטוקול שחשף את הנתונים האמיתיים על הגירעון התקציבי של קריית מוצקין. בניגוד לטענותיו של ראש העיר ציקי אבישר, על גירעון של 18 מיליון שקלים. נתונים אלו, שהוצגו על ידי רו"ח ניר ענבי, מעוררים ביקורת חריפה על המהלך של העלאת הארנונה מעבר לטייס האוטומטי של משרד הפנים, שלכאורה בוצע בהסתמך על נתונים שגויים.

חבר האופוזיציה עו״ד ורואה חשבון משה פרץ מתח ביקורת חריפה על העלאת הארנונה ואמר כי “אין כל הצדקה להעמיק את נטל המס על התושבים, במיוחד במצב הנוכחי במדינה. מדובר בגירעון סביר, שנובע מהשקעות רבות בעיר, וניתן לצמצם אותו בקלות באמצעות צעדים מתונים״.




"אין צורך לנקוט בצעדים כל כך אגרסיביים". עו"ד רו"ח משה פרץ. צילום: קרנית יהב

לדבריו של פרץ, העובדה כי ראש העיר מתאר גירעון “עצום” לכאורה שכביכול נולד פתאום, בעוד שהיה חבר במועצה במשך חמש שנים ואישר את התקציבים והדוחות הכספיים, מעלה שאלות קשות. “הגירעון לא מצריך העלאת ארנונה כה גבוהה ואין צורך לנקוט בצעדים כל כך אגרסיביים שפוגעים בתושבים באופן לא מידתי". הוסיף פרץ.

קראו-פרוטוקול ישיבת מועצת עיר עם נתוני הגירעון

יצויין כי מדובר בהעלאת הארנונה מעבר לטייס האוטומטי שנקבע על ידי משרד הפנים: 4.47% נוספים באזור א', 2% נוספים באזור ב', ואחוז נוסף באזור ג'.

'ניוז חיפה קריות' פנה לעירייה לקבלת התייחסות להבדלים בין הנתונים לטענה שהעלה ראש העיר, אך העירייה לא מסרה התייחסות.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בקרית מוצקין










<
<