X

הדו"ח של מבקר המדינה: גידול ריאלי של יותר מ-65 אחוז באגרת מנהרות הכרמל

על פי הדו"ח של מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, נבדקה גם סוגיית כבישי האגרה בישראל בכלל ומנהרות הכרמל בפרט. מהדו"ח עולה כי אגרת התשלום למנהרות הכרמל מהווה חסם עיקרי לנסיעה בהן וכי שיעור ניצול הקיבולת בשעות השיא נע בין 70 אחוז ל-77 אחוז

דו"ח מבקר המדינה שפורסם היום (שלישי) עוסק בנושאים כלכליים שונים בהם נושא האגרה שמשלמים הנהגים במנהרות הכרמל. מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, מציין כי בגלל הגידול בתעריפי הנסיעה ישנו עודף קיבולת לא מנוצל בשעות העומס במנהרות והוא ממליץ להגדיל את ההנחות לרכבים פרטיים.

מנהרות הכרמל החלו לפעול בשנת 2010 ועל פי הדו"ח של מבקר המדינה, מאז נפתחו המנהרות לתנועה התייקר מחיר הנסיעה באופן ריאלי של יותר מ-65 אחוז על פי החלוקה: המחיר לרכב פרטי התייקר ב-4.39 שקל, המחיר לרכב ציבורי ב-13.29 שקל, והמחיר למשאית ב-21.95 שקל (גידול ריאלי של 65.3 אחוז, 66.3 אחוז ו-65.3 אחוז בהתאמה), זאת על אף הפחתת התעריף ומימוש ההנחה שנקבעה בתוספת להסכם הזיכיון מדצמבר 2017 ושמומנה על ידי המדינה במאות מיליוני שקלים.



מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן. צילום: לע"מ

מהנתונים שפורסמו מתברר כי יותר מ-95 אחוז ממשתמשי המנהרות נוסעים ברכב פרטי וכ-11 אחוז הם נוסעים מזדמנים. נוסעים המשתמשים במנהרות הלוך ושוב על בסיס יומי של ימי עבודה (22 ימים בחודש) יכולים להגיע לתשלום של 893.32 שקלים בחודש. המבקר מעיר כי מדובר בהוצאה משמעותית שעלולה למנוע ממשתמשים פוטנציאלים לנסוע במנהרות.

מתוך דוח מבקר המדינה

מנתוני חוצה ישראל עולה עוד כי הקיבולת המוערכת של המנהרות היא כ-3,600 כלי רכב לכיוון לשעה אולם שיעור ניצול הקיבולת בשעות השיא נע בין 70 אחוז ל-77 אחוז. דבר זה מראה כי במנהרות הכרמל יש עודף קיבולת לא מנוצל, שנע בשעות העומס, בין 23 אחוז ל-30 אחוז.

מבקר המדינה ממליץ למשרדי התחבורה והאוצר בשיתוף חוצה ישראל לשקול שימוש בתקבולי המדינה מהמנהרות עבור רשת הביטחון על מנת להגדיל את ההנחות לרכבים הפרטיים, להגדיל את שיעור ניצול הקיבולת בשעות העומס ולרווחת המשתמשים ותושבי האזור.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<