X

התחזה לקונסול וניסה לקבל כספים במרמה: עבודות שירות לחבר מועצה לשעבר מקריית מוצקין

דובי שפיגלר, חבר מועצת עיר לשעבר בקריית מוצקין, הורשע כי הציג עצמו כקונסול כבוד של גבון בישראל וניסה להוציא כספים מגופים שונים, בהם גם מ"הקרן לחיפה"

  1. 1

 

בית משפט השלום בקריות, גזר עונש של תשעה חודשי עבודות שירות, על חבר המועצה לשעבר מקריית מוצקין, דובי שפיגלר.


כתב האישום לפיו הורשע שפיגלר, מייחס לו שלושה אישומים והחוט המקשר ביניהם הוא פעולות מרמה בהן נקט הנאשם, במסגרתן הציג עצמו בכזב בפני גופים שונים כנציג UNFCCC, שהוא ארגון המסונף לאו"ם, כקונסול כבוד של גבון בישראל וכד"ר למנהל עסקים.




לפי כתב האישום, הציע שפיגלר לסייע להם בגיוס כספים לתמיכה בפרויקטים וכן לבצע פעולות שונות בנושא, זאת בתמורה לסכומי כסף שיקבל, כל זאת כאשר מעולם לא הועסק בארגון או החזיק בתארים, כפי שהציג עצמו.

 

עבודות שירות נגזרו על חבר מועצת העיר קריית מוצקין לשעבר, דובי שפיגלר. צילום מסך ערוץ כאן 11

 

על פי האישום הראשון, הציג עצמו שפיגלר בחודש ינואר 2016, בפני מנכ”ל "הקרן לחיפה" ומנהל התיפעול שלה, כנציג האירגון, כקונסול כבוד של גבון בישראל וכבעל תואר ד”ר,. הנאשם טען כי מתוקף תפקידו, יוכל לסייע בגיוס כספים לתמיכה בפרוייקטים הקשורים לאיכות הסביבה בחיפה.

במסגרת זו, נחתם ביום חוזה בין הצדדים, בו התחייב שפיגלר לפעול בנושא התייעלות אנרגית למען הקרן, וכן לגייס עבורה כספים בתמורה לסך של 60 אלף שקלים, זאת על אף שידע, שלא יוכל לעמוד בהתחייבויותיו. עוד סוכם בין הצדדים, שככל שהפרויקט ייצא אל הפועל בהשקעה כספית של צד שלישי, ישולם לנאשם סכום נוסף של 250 אלף אירו.

בהתאם לחוזה מול הקרן, קיבל שפיגלר לידיו במרמה 46,800 שקלים. במקביל לניהול המשא ומתן לחתימה החוזה מול הקרן, פנה הנאשם לחברה העוסקת בפרוייקטים לקידום איכות הסביבה, הציג עצמו בכזב כנציג האירגון וכמי שמבצע פרוייקטים עבור הקרן, וביקש את סיועה בגיוס 250 אלף אירו לצורך השקעה בפרוייקטים אלו. לאחר שמצג השווא התגלה, הופסקו מגעי חברה זו עם שפיגלר ואף החוזה עם הקרן בוטל.

לפי האישום השני שיוחס לשפיגלר, במהלך שנת 2016 פנה לסגן ראש עיריית מודיעין, הממונה על התחבורה והבטיחות בעיר, הציג עצמו בכזב כנציג האירגון והציע לפעול לגיוס כספים עבור העירייה, לצורך מימון רכישת אוטובוסים חשמליים. בתמורה ביקש הנאשם שהעירייה תעסיק אותו כיועץ לאיכות הסביבה בשכר חודשי. כאשר הובהר לנאשם, שאין ביכולת העירייה לשלם לו שכר מראש, חזר בו מהצעתו.

באישום השלישי מתואר כי במהלך 2010 פנה הנאשם לחבר מועצת העיר אשקלון, הממונה על תחום איכות הסביבה, הציג עצמו בכזב כנציג האירגון וכדוקטור למנהל עסקים, והציע לפעול לגיוס כספים עבור העירייה, בתמורה לתשלום מראש של עשרות אלפי שקלים. לאחר שהובהר לנאשם שלא ניתן לשלם לו מראש, הוא חזר בו מהצעתו.

 

הורשע שהתחזה לקונסול גבון בישראל וניסה לקבל כספים במרמה. צילום אילוסטרציה: דוברות המשטרה

 

לבית משפט השלום בקריות, הוגשו ארבעה תסקירים, ששירות המבחן ביצע לנאשם, מהם עולה, כי שפיגלר סובל מבעיות רפואיות מורכבות ונוטל תרופות באופן קבוע. הוא מתקיים מקצבת הבטחת והכנסה ומצבו הכלכלי רעוע.

בשירות המבחן ציינו, כי בהתחלה התקשה הנאשם לקבל אחריות למעשיו, אך עבר בהמשך עבר תהליך פנימי וטיפול, תוך גילוי מוטיבציה להשתלב בחברה. שירות המבחן המליץ להעדיף את המסלול השיקומי ולא על החמרה בעונש.

"לאחר עיון בתסקירי שירות המבחן ובחינת נסיבות המקרה בכללותו, באתי לכלל מסקנה כי ראוי במקרה זה להעדיף את הפן השיקומי ולסטות בשל כך ממתחם הענישה" כתב השופט יוסי טורס בגזר הדין: "המעשים שביצע הנאשם חמורים וככלל ראויים לתגובה עונשית הולמת. עם זאת, דעתי היא שאין מקום להטיל על הנאשם עונש בכליאה כעתירת המאשימה וכי ניתן במקרה זה ליצור תמהיל עונשי ראוי שאינו כולל כליאה, ואשר ישיג את תכליות השיקום וההלימה מבלי לפגוע בנאשם מעבר לנדרש".

בית המשפט גזר על שפיגלר תשעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי למשך שישה חודשים ותשלום פיצוי לעמותת "הקרן לחיפה" בסך של 50 אלף שקלים.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<













<