בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה
שעות פעילות המוזיאונים –
ימי א, ג, ד: 10:00-16:00
יום ב: המוזיאונים סגורים
יום ה: 10:00-18:00
יום ו: 10:00-14:00
יום שבת: 10:00-16:00
*מוזיאון מאנה-כץ סגור כרגע לצורך הנגשה לבעלי מוגבלויות פיזיות.
החל מתאריך 9.6 יהיו מוזיאוני חיפה פתוחים הן ביום שישי והן ביום שבת לציבור הרחב ללא תשלום במסגרת המיזם "שבת ישראלית"
שעות פתיחת המוזיאונים לקהל בחגים ספטמבר – אוקטובר-2023
ערב יום כיפור וביום כיפור- 24-25.9.23 | המוזיאונים סגורים
ערב סוכות- 29.9.23 | 10:00-14:00
חג סוכות- 30.9.23 | 10:00-18:00, מוזיאון הרמן שטרוק- סגור
חוה"מ סוכות- 1-5.10.23 | 10:00-18:00
ערב חג הושענה רבא- 6.10.23 | 10:00-14:00
חג שמחת תורה- 7.10.23 | 10:00-18:00, מוזיאון הרמן שטרוק- סגור
*יש לשריין מקום באתר מוזיאוני חיפה
תעלומה בעקבות הטמפלרים – "משחק בריחה" במושבה הגרמנית

קרדיט: יפעת אשכנזי
מוזיאון העיר בחיפה השיק לציבור המבקרים משחק אינטראקטיבי חדש ברחבי המושבה הגרמנית – "תעלומה במושבה", חוויה מלאת הרפתקאות לכל המשפחה, בה נשלחים המשתתפים למשימה מיוחדת במטרה לגלות מסר סודי.
האם תצליחו לפענח את הצפנים ולפתור את התעלומה?
הפעילות מתחילה ומסתיימת במוזיאון העיר (שד' בן גוריון 11, חיפה) | הסיור עצמאי, כמשחק אינטראקטיבי מהטלפון הסלולרי
מותאמת לכל המשפחה (מומלץ החל מגיל 8), משך הפעילות שעה-שעה וחצי.
המשחק מזמין את המבקרים לצאת למשימה משפחתית בין סמטאותיה של המושבה הגרמנית ושולח את המבקרים למסע מאתגר ומלא במסתורין. הוא משלב רמזים שונים הפזורים במבני המושבה, שיסייעו למשתתפים לפתור תעלומה סודית שהתרחשה בימי ביקורו של הקיסר האימפריה הגרמנית ומלך פרוסיה, וילהלם השני ורעייתו, הקיסרית אוגוסטה ויקטוריה, בארץ בשנת 1898.
המשחק מתפרש על פני 11 תחנות, כאשר התחנה הראשונה היא מוזיאון העיר חיפה בשד' בן גוריון 11. בין התחנות נכיר את ביתו של ד"ר שמידט, רופא המושבה, שכיהן גם כסגן קונסול בריטניה בארץ, את המסעדה הטמפלרית הראשונה בארץ של משפחת פרוס, נבקר גם לביתו של סר לורנס אוליפנט שפעל למען רעיון האוטונומיה ליהודים בארץ ישראל ובכלל לא היה טמפלרי. נקפוץ גם לבית יעקב שומאכר ממתיישביה הבולטים של המושבה, ולבית משפחת דיק שייבא ציוד חקלאי. נכיר גם בית הקיץ של פרידריך (פריץ) קלר, סגן קונסול פרוסיה בחיפה ונציג הדואר האוסטרו־הונגרי בעיר, שהיה מראשוני המתיישבים הטמפלרים בחיפה וחלוץ המתיישבים על הר הכרמל ונרחיק עד למפעל לייצור סבון משמן זית, שהקים אנדריאס שטרובה בחצר ביתו, שהיה מגולות הכותרת של המושבה. תחנה נוספת תוקדש לביקור הקיסר ולציר המושבה הגרמנית עצמה.הפעילות מסתיימת, בחצר מוזיאון העיר, בעמדת צילום ייחודית למשפחות שהוקמה.
לפרטים ומידע נוסף>>> לחצו כאן

קרדיט: מוזיאוני חיפה
לפני הכל, נאפשר למבט לגלוש מהאופק הרחוק למטה, אל החיים הפועמים, אל הוואדי.
המונח ואדי, הנהוג בערבית, בעברית ובאנגלית, מתייחס לתופעה גיאולוגית והידרולוגית ומתאר תצורות שונות של זרימה עונתית באזורים מעוטי מים. עם זאת, בחיפה ואדי הוא גם מצב תודעתי: ואדיות בעיר יוצרים הפוגות רגעיות מהשגרה ומשמשים למשחקים ולמפגשים קהילתיים אלטרנטיביים; בה-בעת הם צופנים בחובם אפֵלה, פסולת מכל הסוגים ומערכות אקולוגיות מורכבות של חיות וצמחי בר, המתקיימות כעולם מקביל לצד חיי היומיום.
התערוכה עוסקת במופעים השונים של העולם המקביל הזה, באופנים שבהם הוואדי מעצב גיאולוגיות ושכבות עירוניות, משפיע על תשתיות, מגדיר גבולות תרבותיים ופסיכולוגיים, ומהווה בית גידול להתרחשויות טבעיות ואנושיות המטשטשות את גבולות ההתיישבות העירונית. תופעות מקומיות מעין אלה מגויסות בתערוכה לשיחות רחבות יותר על סביבה והתיישבות עירונית, על אדם, חיה ומה שביניהם. אמנים ומעצבים, מקרוב ומרחוק, הוזמנו על-ידי המוזיאון כדי להגיב למגוון הסיטואציות שהוואדי יוצר, ולדמיין אקולוגיות חדשות של קיום משותף בין צמחים, בעלי חיים ובני אדם.
אוצר: ד"ר דן הנדל
למידע נוסף>>> לחצו כאן
מודים לכל מי שבנדיבותם הרבה אִפשרו את קיומה של התערוכה: פורום תרבות אוסטרי, תל אביב; אגודת ידידי מוזיאוני חיפה
הסתכלו בתמונת השער. מה היא מזכירה לכם? תמונה היסטורית של המהפכה האמריקאית או של כיבוש הבאסטיליה? המרד ההונגארי? לא. אין זה דמיון מקרי. יש לשון לתמונות" – כך פתח עורך העולם הזה, אורי אבנרי, ב-1959 את מאמרו על המחאה בוואדי סאליב. אכן, יש לשון לתמונות ושפה לגוף, המשחזרות את עצמן במחאות ובפעולות התנגדות שונות, עם ידיים מורמות אל על, אגרופים קפוצים כסמל לאחוות פועלים, דגל מונף באוויר ופנים שטופי זעם. כמו במחזה כתוב מראש, כל תנועת מחאה גוררת בעקבותיה תנועת-נגד, אם בדמות מחאה או בדמות אכיפה משטרתית. וכך, הכוריאוגרפיה של ההתנגדות היא מחול של הסתערות, של עמידה איתנה ונסיגה, של הנפת אגרופים לשם מאבק או לצורך התגוננות.
בתערוכה מוצגות שלוש עבודות של אמנים בינלאומיים, ההוגות במאפיינים האוניברסליים של פעולת הגוף המוחה, ולמולן – ארבע סדרות תצלומים מארבע מחאות משמעותיות מן ההיסטוריה של ישראל. לכל אחת מן הסדרות הֶקשר המיוחד לה של זמן ושל מקום, ובאמצעותן ניתן לשרטט את התמורות בתפוצת הצילום ובטכנולוגיה שבבסיסו. יחדיו הן נוגעות במאפיינים על-זמניים של היות אזרחים, שגופם אוצר בחובו את הכוח להתנגד למצב הקיים ולשנותו, ובידיהם הם נושאים את ערכי החירות והדמוקרטיה.
אוצר: ד"ר קובי בן-מאיר
למידע נוסף>>> לחצו כאן
במרוצת השנה האחרונה הגיע האמן יַארוֹ וַרגה מפראג לישראל שלוש פעמים, ביקורים שבמהלכם התחקה אחר גרמנים, שביקרו בעבר בחיפה, וניסה לאתר את עקבותיה של התרבות הגרמנית בעיר. עניין מיוחד עורר בו נוסע אחד, הסופר קרל מאי, שהגיע לעיר בשנת 1899.
מאי היה מן הסופרים הנקראים ביותר בשלהי המאה ה-19 ולאורך המאה ה-20. ספריו, שזכו לפופולריות עצומה ותורגמו לשפות אירופאיות רבות (וכן לעברית), הציתו את דמיונם של דורות ילדים ברחבי העולם, כשם שעשו גם עיבודיהם הקולנועיים. ההרפתקאות שתיאר מאי התרחשו תמיד במקומות רחוקים מגרמניה, ובין גיבוריהן ניתן למצוא את קרה בן נמסי, שתר את צפון אפריקה ואת המזרח התיכון, ואת וִינטוּ, מנהיג האפאצ'ים. מאי אמנם שב וטען, כי חווה על בשרו את כל ההרפתקאות המסופרות בספריו, אך בפועל הוא הגיע למצרים ולישראל רק ב-1899, וכמעט עשור לאחר מכן, ב-1908, לארצות הברית. הספרים מבוססים בחלקם על ידע תיאורטי ובחלקם על תפיסות סטריאוטיפיות של "המזרח" הלא-אירופאי, תפיסות שהתגבשו גם בהשראת השאיפות הקולוניאליסטיות של גרמניה.
יותר מ-120 שנים מאוחר יותר מבקר בחיפה אירופאי אחר, יארו ורגה. הוא שב אל גיבורי ספרי הילדוּת שלו, ומהרהר באיכות הפנטסטית, הכרוכה במבט על מקום לא מוכר. ספריו של מאי נכרכו בעטיפה חדשה מעשה ידיו של ורגה, המוסיפה להם נדבך נוסף של פנטזיה, והסרטים, המבוססים על כתביו, נטווּ לכדי צורה דמיונית. אפילו הרצל מגיע לברך לשלום את קיסר גרמניה וילהלם השני ואת קרל מאי, שניהם רכובים על חדי קרן. הרישום מבוסס על תצלום היסטורי, שבו תועד הרצל מקבל את פני הקיסר בעת ביקורו בפלשתינה ב-1898, תצלום שבו נחתכה דמותו של הרצל, והוא נוכח באמצעות רגלו השמאלית בלבד. הרישום מתמצת את המורכבויות הפוליטיות והחברתיות, הגלומות במפגש עם תרבות זרה. ורגה מחולל ממשקים בין תרבויות, מרחבים וזמנים שונים, ובורא מקום דמיוני חדש.
אוצר: ד"ר קובי בן-מאיר
התערוכה בתמיכת המועצה הסלובקית לאמנות והמכון הסלובקי בירושלים
הדרכות קהל רחב למבוגרים בתערוכה החדשה "ואדי"
ימי שבת, 23.9 | 30.9 | 7.10
11:00, 12:00
סיורים במוזיאון חיפה לאמנות
סיור אמנות ברובע המדרגות
מיועד למבוגרים
יום ה' 28.9 18:00
נופו הקסום של מפרץ חיפה נגלה אלינו בתחילת המסלול, הוא נתיב המדרגות היורד מן הכרמל. בתוך הנתיב הפתלתל מחכה לכם תערוכה מיוחדת במינה, באוצרותה של צאלה קוטלר הדרי, המתייחסת אל המרחב בו היא נוצרה. בסיור נראה כיצד אמנים הפועלים בחיפה מגיבים ביצירתם לנוף הייחודי של העיר ונדבר על סוגיות אמנותיות ועירוניות העולות מן היצירות- כמו המתח בין תכנון לטבע עירוני, שאלת ייצור הנוף החיפאי האיקוני,תפקידה של אמנות במרחב הציבורי, הפולקלור וההיסטוריה של המקום.
פרטים נוספים:
כרטיס מבוגר- ₪65
כרטיס אזרח ותיק- ₪60
נקודת המפגש- תשלח לאחר ההרשמה
נקודת סיום- בי"ח בני ציון, גולומב 52
משך הסיור – כשעתיים
מוזיאון חיפה לאמנות, רחוב שבתאי לוי 26, חיפה | 04-9115997
שעות פתיחה: ב' סגור. א', ג', ד': 16:00-10:00 ה': 10:00- 18:00 ו': 14:00-10:00, שבת 16:00-10:00
תערוכה חדשה:
החממה לאמנות מקום:
מאיה גרצפלד: עמל כפיים
במסגרת תוכנית חילופי סטודנטים בבצלאל, הגיעה מאיה גרצפלד מגרמניה לישראל. בירושלים הכירה את בן-זוגה, ויחד החליטו להקים משפחה בחיפה. בתקופת הקורונה מצאה עצמה גרצפלד עם תינוק קטן, בארץ חדשה ושפה זרה. במגבלות היציאה מהבית ברדיוס של 500 מטר, בגינה ציבורית ליד ביתה, פגשה כמה מטפלות שהיו לה לקהילה. המטפלות – נשים מבוגרות בנות חמישים עד שבעים – מתפרנסות מטיפול בילדי אחרים שמצבם הכלכלי מאפשר להם לשלם על כך. לא במקרה פגשה אותן מאיה בגינה ציבורית באזור הכרמל בחיפה, שדירוגו הסוציו-אקונומי גבוה. נשים אלה, שהגיעו לארץ ממקומות שונים, נושאות איתן תרבויות ושפות אחרות, והגינה הציבורית היתה להן למקום מפגש ומכנה משותף עם מי שכמותן מתפרנסות מטיפול בילדים שאינם ילדיהן. במסגרת זו מצאה לעצמה גרצפלד מקום בטוח בתהליך היותה לאֵם.
במהלך השהות בגינה החליפה גרצפלד תפקידים: לעתים היתה צופה מהצד – ישבה על ספסל וצפתה במטפלות ובעיסוקיהן – ולעתים לקחה חלק פעיל יותר ביחסי הגומלין עם המטפלות. בגינה, שבה נכחו רק נשים, החלו לעלות שאלות הנוגעות לשילוב תרבויות, מעמד סוציו-אקונומי, יחסי כוחות בחברה הישראלית, פוליטיקה, משפחתיות ועוד. שגרת היומיום של דאגה וטיפול קיבלה בגינה הקשר נוסף, פונקציונלי יותר, של אפשרות לצאת מהבית חרף מגבלות הקורונה ולהרוויח כסף.
על בסיס זה יזמה גרצפלד עבודה משותפת לה ולמטפלות: היא צילמה אותן מבצעות פעולות יומיומיות כמו החלפת חיתול, הקליטה אותן שרות שירי ערש, וביקשה מהן לתעד את הגינה הציבורית מנקודת מבטן. השפה היתה לנושא מרכזי בעבודה: היא נותנת ביטוי לזהויות שונות ומגוונות, מעידה על מידת ההתערות במקום, ומסמנת שמירה על שורשים תרבותיים מארצות המוצא. התערוכה מייצגת קהילה שנוצרה בנסיבות ייחודיות, ברגע של מצוקה עולמית ומקומית. בסיטואציה זו, ומנקודת מבט פמיניסטית, מצליחה גרצפלד לבחון את עמדתן ומעמדן של נשים הנתונות בעולמות הטיפול והדאגה.
אוצרת: יפעת אשכנזי
החממה לאמנות מקום נתמכה על־ידי מועצת הפיס לתרבות ואמנות
החממה לאמנות מקום: אור פטר:
פרסונה, בין מסך למסכה
"המשוגע" – סיפורו של ג'ובראן ח'ליל ג'ובראן מ-1918 – שימש בסיס לתערוכה של אור פטר, המסכמת את עבודתו עם כמה קהילות בחיפה במסגרת הפרויקט "חממה לאמנות מקום". הסיפור עוסק ביחסים המתוחים בין אדם ומסכותיו, ובהשראתו הכינו המשתתפים מסכות מחומרים שונים. בזמן העבודה העלה בפניהם פטר שאלות על הקשר בין מסך למסכה, על הזמן שאנחנו מקדישים לכיסוי שלנו, ועל המשמעות של המסכות השונות שאנחנו בוחרים לעצמנו בהקשרים שונים. בפרסונות אלה, כשהוא עטוי במסכות נבחרות, הופיע פטר במפגשים נוספים שהוקדשו לרישום. המשתתפים צפו בו בעודו מחליף מסכות ותחפושות והופך מול עיניהם לדמות אחרת, והמפגשים הולידו רגעים שבהם עלה המסך והתחלף בדיון על חומר, צבע ומגע.
למסכות יש מופעים רבים בחיי היומיום: חגי תחפושות, איפור ואמצעי הסוואה, פילטרים המשמשים בצילום, ועוד. בתרבויות רבות לאורך ההיסטוריה נעשה שימוש במסכות כאלמנט טקסי ובידורי. לרגע נדמה שהמסכה באה להסתיר, אך במחשבה שנייה – ייתכן שתפקידה לחשוף בנו משהו, את האומץ להיות מישהו אחר.
הדיון במסכות זולג כיום גם אל תרבות המסכים, כאשר המסך נתפס כמסכה נוספת. מה נותן לנו המסך? מה הוא מסתיר ומה הוא חושף? אפליקציות רבות מציעות פילטרים שמייפים אותנו, מדגימים לנו כיצד ניראה בעתיד, ובעיקר, הופכים אותנו בלחיצת כפתור לפרסונה אחרת.
בתערוכה מוצגות כמה מן הפרסונות שבהן מופיע אור פטר. הפרסונות מוצעות לבחירת המבקרים, כמסכות שיסתירו או ישחררו כל אחת ואחד מהם. אין הכרח לבחור במסכה אחת: האפשרות נתונה להחליף מסכות ולהשתנות כל אימת שנרצה, אם באמצעות מסכה פיזית ואם באמצעות מסכה וירטואלית.
אוצרת: יפעת אשכנזי
קרדיט צילום: אילן טיילר
החממה לאמנות מקום נתמכה על־ידי מועצת הפיס לתרבות ואמנות
תערוכה חדשה:
"תערוכת הפרח" מבט היסטורי וחדש
אירוע פתיחה: יום שבת, 1.7.2023, שעה 20:30, פתוח לקהל הרחב.
הפסטיבל החיפאי המסורתי שנחגג במשך ארבעה עשורים חוזר למוזיאון העיר חיפה. המבקרים יחשפו להיסטוריה של "תערוכת הפרח" ושל העיר חיפה ובמקביל יזכו לקבל נקודת מבט חדשה ומרעננת על הפסטיבל הנוסטלגי והמיוחד.
"תערוכת הפרח" הנוסטלגית הייתה אירוע חיפאי שנחגג מידי שנה החל מ-1951 ועד אמצע שנות התשעים. בשנת 2012 התקיימה שוב תערוכת הפרח כמחווה לאירוע החיפאי הוותיק. התערוכה, שכללה מיצגים גדולי ממדים של פרחים וצמחים מכל העולם, אורגנה על ידי עיריית חיפה.
התערוכה המיוחדת במוזיאון העיר חיפה מבקשת להציע חזרה נוסטלגית בזמן לאותן תערוכות עבר, אך בו בזמן המבקרים יחשפו לחגיגה חדשה של צבע וריח. התערוכה מעלה שאלות הקשורות לקשר שלנו כבני אדם עם הפרחים המקיפים אותנו. מוצגי התערוכה כוללים חומרים מאוסף מוזיאון העיר ומאוספים נוספים: צילומים היסטוריים, מסמכים, כרזות, עבודות אמנות ועוד, ודרכם ניתן ללמוד על התפתחות תערוכת הפרחים עם השנים ועל היבטיה השונים – על מאפייניה הפיזיים והחזותיים כמו גם על הרגשות והתגובות שהיא עוררה.
לכבוד התערוכה, יצרה אוצרת מוזיאון העיר חיפה, יפעת אשכנזי, חיבור עם שלוש ארצות: טייוואן, ליטא ויפן. לכל אחת מהמדינו יוקדש חדר משלה.
בשיתוף משרד הכלכלה והתרבות של טאיפיי בתל אביב, הוקמה תצוגה אשר מספרת את סיפורה של קבוצה אתנית בטייוואן בשם 'האקה'. בטייוואן ישנה מסורת של פסטיבל המוקדש לפריחת עץ בשם טונג, אשר אנשי ה'האקה' מוקירים, ומתקיים מדי שנה בחודש מאי. הפסטיבל השנתי הוא בעל חשיבות גדולה לתיירות המקומית ומצליח לשמר תרבות ומסורת עם היסטוריה עתיקה. החדר מספק הצצה לאמנות העיצוב והעיטור של אנשי ה'האקה'.
המוזיאון, יחד עם המכון הליטאי לתרבות, הזמינו קבוצת אמניות מליטא הנקראת Baltos Kandys (עשים לבנים) להשתתף בתערוכה. בחדר שיוקדש לקבוצת האמניות יוצג שטיח מנדלה ענק המורכב כולו מפרחי לבד שהן הכינו. המנדלה מורכבת ממערכת של צורות שחוזרות על עצמן – מודל שמחבר בין החומר והרוח. נוסף על כך, צורת המנדלה מבטאת את עיקרון האינסופיות של העולם.
בכניסה לחלל התערוכה המרכזי יעברו המבקרים דרך שער פרחים של האמן אורי שיפרין ענבי. השער מורכב מפרחים מלאכותיים, במגוון של צבעים ודפוסים מרהיבים ומורכבים, ומייצר גם קשר אסתטי עם הסימטריה של הגנים הבהאיים בחיפה. בעת הכניסה דרך השער, יווכחו המבקרים כי הפרחים המרכיבים את העיצוב אינם אמיתיים אלא עשויים מפלסטיק ומייצרים חוויית תעתוע. השימוש בפרחי פלסטיק מדגיש גם את הצד האפל יותר של תעשיית הפרחים, הנשענת במידה רבה על ייצוג מלאכותי כדי לענות על דרישת הצרכנים ולהפחית עלויות. הדבר מעורר שאלות אתיות על אודות שתי התעשיות – "האורגנית״ ו"המלאכותית״.
מתקרת המוזיאון יהיו תלויות עבודותיה של האמנית אלבינה (ביני) צ'יז'יק הנותנת לקמילת הפרחים מקום מרכזי. ביני תייצר סידורי פרחים טריים שבמהלך התערוכה יעברו תהליך קמילה והתייבשות לעיני כולם, ישנו את צורתם וצבעם, וכך העבודה תקבל אופי אחר לגמרי. סידורי הפרחים התלויים מהתקרה ייצרו קיר ענק של פרחיים טריים. צ'יזיק, שעלתה לארץ מקייב שבאוקראינה כילדה, הרגישה שהפרחים ליוו אותה תמיד בחייה.
פרשנות נוספת נותנת האמנית סוזי פרקש היוצרת פרחים מחוטים סרוגים שהופכים את הפרחים למעין בובת בד רכה ומנחמת. אפשר לחשוב על עבודה זו כעל הומאז' לז'אנר ציורי הטבע הדומם. ציירים נהגו להקפיא את הזמן כאשר תיארו פרחים בתוך אגרטל. הפרח הסרוג גם הוא מנציח פריחה, אך בדרך אחרת, תלת-ממדית, ובחומר סינטטי שמנוגד לאורגניות המקורית של הפרח. הפרח הסרוג משמר את הצבעוניות שאנו בני האדם כה אוהבים בפרחים החיים, אך האם הוא מצליח לשמר תכונות נוספות של הפרח?
על קירות המוזיאון יוצגו גם צילומים של הצלם החיפאי הידוע צבי רוגר שהיה הצלם של עיריית חיפה במשך שנים רבות. הצילומים שיוצגו בתערוכה זו מתעדים את תערוכת הפרחים של 2012 ואת הקמתה.
התערוכה מתאימה לכל המשפחה ומשולבות בה פעילויות אינטראקטיביות רבות ומגוונות: משחק זיכרון ענק של פרחים ומשמעותם הסימבולית, דרכו ניתן ללמוד על המשמעויות השונות אשר ניתנו במהלך השנים לפרחים באיזורים שונים בעולם ועל המשמעות של שמות הפרחים השונים חלל משפחתי חוויתי עם כריות ופופים לילדים, בו הם יוכלו להקדיש זמן לספרי ילדים ומגזינים על פרחים. בחדר יהיה ניתן למצוא גליונות העוסקים בפרחים וטבע של מגזינים לילדים; חדר חושך עם לוחות ציור זוהרים בחשכה, עליהם יוכלו הילדים לצייר פרחים וללמוד על פרחים שפורחים רק בלילה; פעילות אוריגמי בה יוכלו להנות מיצירת פרחים על ידי קיפולי נייר, לכתוב בתוך הפרח משאלה ולחבר את הפרח לעץ שמוצב בחדר; אינציקלופדיה – חדר בוטניקה בו אפשר למצוא על הקירות הסברים בוטניים על פרחים וצמחים ובנוסף, יוכלו הילדים לבנות פרחים משלהם בעזרת חלקי לבד ובד. בנוסף לחדרים, גם חצר המוזיאון משתתפת בחגיגה – בחצר שתתמלא פרחים, יהיה ניתן למצוא פעילות נוספת לילדים ולכל המשפחה- – פרחי ענק מעץ שאת האבקנים שלהם צריך למלא בעזרת חוטי טריקו.
אירוע פתיחה: יום שבת, 1.7.2023, שעה 20:30, פתוח לקהל הרחב.
סגירת התערוכה: ינואר 2024.
התערוכה נוצרה בסיוע:
משרד הכלכלה והתרבות של טאיפיי בתל אביב, המכון הליטאי לתרבות, שגרירות יפן בישראל, האקדמית גורדון- מובילה בחדשנות , 'זרעים מציון', 'מעפילים'
משתתפים: אורי שיפרין ענבי, אלבינה (ביני) צ'יזיק, סוזי פרקש, צבי רוגר, רודה גינון
למידע נוסף>>> לחצו כאן
הדרכות קהל רחב לכל המשפחה
יום שבת, 23.9 | בשעה: 12:30
סיורים במוזיאון העיר
סיור במושבה הגרמנית
מיועד למבוגרים
יום ה' 21.9 18:00
המושבה הגרמנית בחיפה חיפה היא עיר שנבנתה שכבות שכבות ושינתה צורה במשך שנות קיומה מכפר דייגים קטן ועד מטרופולין הצפון. בסיור מרתק לאורך שדרות בן גוריון נלמד על קצה המזלג את תולדות העיר.
תוך טיול בין בתיהם של דמויות מפתח בקהילת הטמפלרים החיפאית נגלה מי הם היו, מדוע הגיעו הנה וכיצד קרה שקהילה כה קטנה השפיעה רבות על התפתחות ארץ ישראל.
פרטים נוספים:
כרטיס מבוגר- ₪65
כרטיס אזרח ותיק- ₪60
נקודת המפגש- תשלח לאחר ההרשמה
נקודת סיום- מלון קולוני, שד' בן גוריון 28
משך הסיור- כשעה וחצי
למי שייכים קירות העיר
יום ה' 5.10 18:00
מי שייכים הקירות? סיור מרתק בעקבות סצנת אמנות הרחוב החיפאית.נתחקה אחר עבודות הקיר המפארות את סמטאותיה של העיר התחתית. נעקוב אחר התפתחותו האמנותית שלBFC – קולקטיב הגרפיטי הישראלי המוכר בעולם, נתוודע ליצירות שהועלו במסגרת פסטיבל "הקירות" בו לקחו חלק אמני גרפיטי מהארץ ומהעולם ולעבודות חדשות שנוספו השנה ונלמד על התפתחותו ההיסטורית של המקום.
פרטים נוספים:
כרטיס מבוגר- ₪65
כרטיס אזרח ותיק- ₪60
נקודת המפגש- תשלח לאחר ההרשמה
תערוכה חדשה:
אדמה, מים, רוח, אש… וריקות הם האלמנטים המרכיבים את היקום כולו.
הם חלק מדוקטרינה קדומה שעשתה בהם שימוש כאמצעי לפתרון בעיות, ומאז הם חלקים בלתי נפרדים ממגוון דיסציפלינות של פילוסופיה, אמנות, רפואה, אסטרולוגיה ואפילו בפוליטיקה. החיבור בין האלמנטים מדגיש את התפיסה הבסיסית לפיה הם מזינים זה את זה, וכל מרכיב בעולמנו תלוי הדדית במרכיב אחר ואיננו מתקיים כאלמנט נפרד. כך למשל, המים מזינים את האדמה והעצים מזינים את האש, אך בה בעת, המים מכניעים את האש והאדמה כובשת את המים, והם מקיימים שני פנים של יחסי גומלין החיוניים לשימור האיזון ביקום. האלמנט החמישי – החלל / ריקות – הוא הבסיס המאפשר לכל ארבעת האלמנטים להיות בפעולה מתמדת, נתונים לשינויים מתמידים, והוא מדגיש את המהות התהליכית ולא את מהות החומר שלהם. תערוכה זו מבקשת להאיר את כל חמשת האלמנטים באור האמנות ולהציג את יחסי הגומלין ביניהם באמצעות היצירות המוצגות בה: ציורי דיו מסורתיים מאוסף איתמר פרוקצ'ה, צילומים מקולפים של האמנית מאיה כהן-לוי, עבודות וידיאו של האמן יוקי היראקאווה והאמן מיזונו קאצונורי, עבודות אינדיגו של האמנית יעל הרניק ומבחר יצירות מודרניות מאוסף המוזיאון.
ש: ובאילו אלמנטים בחר הבודהה להתגלם?
נזיר: אדמה, מים, רוח, אש וריקות.
ש: מאלה החמישה מורכב גם האדם. אם כך
מה ההבדל?
נזיר: הצורות דומות הן, אך לא המעלות."
ננסי ווילסון רוס, עולם הזן, 1960
"גנים יפניים אינם מבקשים ליצור אשליה ריאליסטית של נוף, אלא רק לרמוז על אווירה כללית של 'הר ומים' במרחב מצומצם, כך שיראה כאילו יד אדם סייעה בתכנונו, אך לא הכתיבה אותו. גנן הזן אינו שואף לכפות את כוונותיו על צורות טבעיות, אלא מקפיד לעקוב אחר 'הכוונה נטולת ההתכוונות' של הצורות עצמן, מה שמצריך מיומנות ותשומת לב מופלגים. לאמיתו של דבר הגנן אינו מפסיק לגזום, לקצץ, לתרבת ולביית את צמחיו, אבל הוא עושה זאת כמי שהוא בעצמו חלק מהגן ולא מנהל מבחוץ. הוא אינו מתערב בטבע שכן הוא עצמו הטבע, והוא מטפח כמי שאינו מטפח, ולכן הגן מלאכותי מאוד ובו זמנית טבעי לגמרי!" )אלן ווטס, דרך הזן, 1957)
במרחב הגלריה המצומצם מבקש "הגן התחום" לרמוז באמצעים חזותיים על אווירה כללית של גן יפני, ובמילים אחרות, על אווירה של "הר ומים". הקווים הישרים של החצץ המגורף לאורכו של הגן והשילוב בינם לבין צורת הגירוף המעוגלת סביב האבנים השקועות בו – הצורות הבסיסיות של "גן הזן היבש" (קארסאנסוי), ובנוסף, תפיסת החלל בגן שבו רב הריק על המלא, נוכחים ביצירות המוצגות בחלל זה. גן הזן הוא גן המזמן התבוננות, התמקדות ושקט פנימי, והמבקרים בתערוכה מוזמנים להחליף את ההתבוננות בגן בהתבוננות ביצירות (וידיאו, ציורי דיו, טקסטיל והדפסים מודרניים), שנוצרו בהשראתו.
בפרויקט ייחודי, הוקם בפטיו של המוזיאון, מיצב במבוק המתכתב עם העצים הנטועים בו בידי אמן הבמבוק טאקאיוקי שימיזו שהגיע ארצה מעיירת הבמבוק בפו בדרום יפן, במיוחד למטרה זו. בשיתוף פעולה מיוחד, יצרו אמן הבמבוק שימיזו ואמנית הקרמיקה הוותיקה עירית אבא את הפרויקט "מחוץ לקופסה", שדרכו בחנו את החיבור בין שני החומרים, חימר (אדמה) ובמבוק.
בחלל התערוכה "קולות הנהר" מבחר יצירות של אמנית הטקסטיל יעל הרניק שיוצרת בטכניקה יפנית מסורתית אך בדרכה היצירתית עבודותיה מבשרות חדשנות והזמנה למבט עכשווי על המסורת. בדומה לציורי דיו יפניים, יוצרת הרניק עולם עשיר של גוונים על ידי שימוש בצבען אחד בלבד, האינדיגו. שלא כמקובל היא צובעת בדים המאתגרים את הטכניקה ומחליפה את בד הכותנה השכיח במשי וקטיפה. המפגש עם יצירותיה של הרניק מזמן לא רק הנאה אסתטית, ממנו בוקעים קולות הנהר, הקפלים גלים הם והבד הוא מים.
"התפוגגות" הוא מקבץ של שלוש יצירות "עלה קפוא", "עץ נעלם" ו-"נרות נופלים", של אמן הווידאו היראקאווה יוקי. היצירות הן הזמנה למסע במרחב ובזמן. לא לתקופה או מקום אחר, אלא לכאן ועכשיו. הצופים מוזמנים לחוות מצב קיומי של ארעיות, התפוגגות ושבריריות – מן המלא והנוכח אל הריקות וההיעלמות המוחלטת. היצירות של היראקאווה הן מטפורה למצבו הקיומי של האדם המשתנה תדיר בדומה לטבע שסביבו. ליצירות של היראקאווה איכות שירית מלנכולית ולירית. בשלוש היצירות שבתערוכה מציג היראקאווה את היסודות המרכיבים את היקום – אדמה, אוויר, מים, אש וריקות.
לרכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
הדרכות קהל רחב למבוגרים בתערוכה החדשה בשפה העברית:
ימי שישי, 22.9 | 29.9 | 6.10
בשעה: 11:00, 12:00
ימי שבת, 23.9 | 30.9 | 7.10
11:00, 12:00, 13:00
הדרכות לקהל הרחב בחוה"מ סוכות- 1.10 | 3.10 | 5.10 בשעות: 11:00, 12:00
מחיר: עלות כניסה למוזיאון
לרכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
אירועים מיוחדים במוזיאון טיקוטין
בסימן אהבות חדשות!
ד"ר אורית וולף מארחת את הפסנתרנית הווירטואוזית דוראל גולן
רביעי, 20.09.23, 10:30
שנה חדשה, אהבה חדשה ומופע שכולו לב עם יצירות החותם של שופן, ליסט ברהמס וסן סאנס!
בתוכנית
שופן: פולונזים, נוקטורנים וולסים
ליסט: טרנטלה, רומנסה, חלום אהבה והרפסודיה ההונגרית מס' 2 לארבע ידיים!
סן סאנס: טרנטלה
ברהמס: אינטרמצו אופוס 118 מס' 2
דוראל גולן: פארפרזות על המרש הטורקי בסגנון ג'אז!
ועוד הפתעות!!
טרום בכורה | הקרנה מיוחדת: המנצחתDivertimento|
הרצאה מקדימה של פרופ' רונן בורשבסקי ולאחריה הקרנת הסרט
חמישי, 21.09.23, 19:00
מקצוע הניצוח אפוף מסתורין. מה יש בו שכל כך קוסם לנו? ומה באמת עושה המנצח.ת?
פרופ' רונן בורשבסקי: מנצח ומנהל אומנותי של המקהלה הישראלית על שם גארי ברתיני ומקהלת "האיחוד", מרצה בכיר בבית הספר למוזיקה באוניברסיטת תל אביב.
חלומה של זאיה זאוני בת ה-17 הוא להפוך למנצחת על תזמורת סימפונית אחותה התאומה פטומה היא צ'לנית מוכשרת . כבר מגיל צעיר הן גדלו על בירכיה של המוסיקה הקלאסית וכל חלומן הוא להביא אותה לקהל רחב ככל האפשר. אך את יכולה להגשים חלום אמביציוזי כזה בשנת 1995 כשאת נערה צעירה ממוצא אלג'יראי ומתגוררת בפרבר המרוחק סן דני.אבל עם נחישות, תשוקה, כישרון, אומץ ומעל לכל הפרויקט המיוחד שהניע אות שתי האחיות, הקמתה של התזמורת המיוחדת "דיברטימנטו".
”סרט סוחף על תשוקתה של מוזיקאית” – 20 Minutes
”ליהוק מזהיר, דוגמא נפלאה על הגשמת חלומות” – Le Parisien
פרטים נוספים:
כרטיס רגיל 65 ש"ח / אזרח ותיק 47.5 ש"ח |
רכישת כרטיסים מראש באתר או בטלפון 04-6030800
לרכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
הרצאות מועדון תרבות במוזיאון טיקוטין
לכל הרצאות מועדון תרבות ורכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
לפרטים ורכישת כרטיסים למינוי/ הרצאות:
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
04-6030800
קולנוע טיקוטין
לכל הסרטים המוצגים בקולנוע טיקוטין >>> לחצו כאן
שלישי בשלייקס>>> לחצו לפרטים נוספים
קולנוע טיקוטין מזמין את האזרחים הותיקים לשלישי בשלייקס
הטבת סרט ב- 10 ₪ בימי שלישי לאזרחים וותיקים
*מותנה ברכישת לכרטיס אחד בלבד, בהצגת תעודת אזרח ותיק
לפרטים ורכישת כרטיסים:
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
04-6030800
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שדרות הנשיא 89, חיפה | 04-8383554
שעות פתיחה: ב' סגור. א', ג', ד': 16:00-10:00 ה': 10:00- 18:00 ו': 14:00-10:00, שבת 16:00-10:00
תערוכה חדשה:

כאשר צבי נטע הציג בפניי ובפני יותם יקיר, מנכ"ל מוזיאוני חיפה, את אוסף הדפסי שטרוק שלו, עיניי נדלקו. היה ברור לי שיש כאן אוצר שלם. בדירתו של מר נטע לא יכולתי לבדוק את כל ההדפסים ולספור אותם במדויק. בשנת 2022 מר נטע תרם בנדיבות למוזיאון את אוסף שטרוק שהיה ברשותו, ואני וצוות ניהול האוספים בילינו מאז שעות רבות במיונו ובסידורו.
תפקידי במוזיאון אינו אוצר. אני משמש כמנהל האוספים, המופקד על הרישום, הסידור והשימור של אוספי מוזיאוני חיפה. קבלת אוסף חדש תמיד ממלאת אותי בחדווה ומעוררת בי רצון ללמוד אותו ולהבין אלו סודות אפשר לדלות ממנו. לאחר סיום תהליך המיון והקליטה של האוסף המרתק, התברר כי מר נטע תרם למוזיאון מאתיים ושתים עשרה הדפסים ורישומים של הרמן שטרוק, ומהם כחמישים הדפסים שלא היו דוגמאות שלהם באוספי המוזיאון. למיטב הבנתי, אפשר ללמוד רבות על תהליכי היצירה של שטרוק דווקא מן האוסף הזה. זו גם הסיבה שבגללה ביקשתי לאצור תערוכה זו, המבוססת כמעט כולה על תרומת מר נטע.
ראשיתו של האוסף באביו של צבי נטע, מר יוסף (ג'ו) בוקסנבאום, מראשוני התעשיינים בארץ וציוני נלהב, שרכש אותו כשני עשורים לאחר מות שטרוק, ככל הנראה ישירות מאלמנת האמן. האוסף שרכש מר בוקסנבאום כולל הדפסים רבים שיש בהם וריאציות על אותו מוטיב. השוואה ביניהם מלמדת רבות על תהליכי העבודה המורכבים של שטרוק ועל המחשבה הרבה שהושקעה בהם.
אפשר לעמוד על המגוון הרב של האפשרויות שעמדו לרשותו של אמן הדפס ברמתו של שטרוק בבחירת טכניקת ההדפס, סוג הנייר, הפורמט, הסגנון, הצבע ועוד: תחריט או תצריב או הדפס אבן; קו דק וחד, כתם שחור כהה או קו רך דמוי פסטל; נייר מרובע קטן, נייר מוארך גדול, או קלף חצי שקוף; שחור־לבן או צבע, או הדפס צבוע ביד – האפשרויות היו רבות ומגוונות. טכניקות ההדפס השונות מאפשרות שכפול של היצירה שוב ושוב, ובתערוכה אפשר לראות כיצד שטרוק המשיך לעבד את לוחות ההדפס, לחקור ולחפש אחר הדימוי שרצה ליצור.
אני מקווה שהביקור בתערוכה יעורר בכם, הצופים, ולו חלק מן השמחה שהייתה כרוכה בהכנתה ויאפשר להתוודע לעושר הרב המצוי בהדפסים אלו.
רן הלל
מנהל אוספי מוזיאוני חיפה
אוצר התערוכה
מוזיאון הרמן שטרוק, שד' ארלוזורוב 23 חיפה | 04-9127090
שעות פתיחה: ב' סגור. א', ג', ד': 16:00-10:00 ה': 10:00- 18:00 ו': 14:00-10:00, שבת: סגור
מוזיאון מאנה-כץ סגור כרגע לצורך הנגשתו לבעלי מוגבלויות פיזיות.
תערוכות פעילות:
נמל הבית | הים שלנו | תל דגים | זמן בכמוסה | ימאים צעירים |
פיראטים–בין אמת לאגדה | הצילו! SOS | חצר הסיפון התחתון
המוזיאון הימי הלאומי מכריז על זמן חירום ומתגייס להצלת הים !
לראשונה מאז הקמתו מציב המוזיאון הימי הלאומי על סדר יומו נושאים עכשוויים בוערים, ובראשם הצלת הימים והאוקיינוסים מנזקים אקולוגיים הרי אסון, עם פתיחת תערוכות ומרחבי משחק ולמידה חדשים . כל אלה יוקדשו לבריאות האקולוגית של הים ולהעלאת המודעות לפעולות החשובות שניתן לעשות כבר עכשיו למען הצלת הימים והאוקיינוסים.
התערוכות והמתחמים החדשים ברחבי המוזיאון יאפשרו למבקרים הזדמנות להתחבר ולהבין את המשמעות העמוקה של הים עבור בני האדם ,לגבש מודעות ואכפתיות כלפי סוגיית הבריאות האקולוגית של הים הניצבת לפתחנו – כל זאת באופן נגיש ומלא באפשרויות להסתקרן, לשחק וללמוד דברים חדשים.
התערוכה "נמל הבית", במבואת הכניסה המשופצת, מזמינה את הקהל לצלול לעולם הים עם תצוגה של דגמי אוניות שיצרו ספנים וסרטונים המשקפים מחקרים שנעשים כיום על ידי חוקרי אוניברסיטת חיפה. בקומה השלישית של המוזיאון, המציגה את אוספיו המרכזיים, בוצעו חידושים רבים: הפרויקט "הים שלנו" כולל מפה מוארת ומאוירת, המציגה את עשר התרבויות הימיות החשובות בחופי הים התיכון במשך כחמשת אלפים שנים. התערוכה "תל הדגים" מציגה באופן מחודש את אתר שקמונה, הנחשב לאתר הארכיאולוגי החשוב בחיפה, בהתבסס על מחקרים עדכניים. הפרויקט "זמן בכמוסה" מכיל מקבץ תיבות עם מוצגים ייחודיים כמו מומיות של בעלי חיים ומסכות קבורה ממצרים העתיקה, מפות ייחודיות מהרנסנס, כלי זכוכית עתיקים, ועוד.
הקומה התחתונה עברה גם היא מתיחת פנים משמעותית. תערוכת הפיראטים האהובה –"פיראטים: בין אמת לאגדה" – זכתה לחידוש מקיף והפכה לתערוכה אינטראקטיבית פעילה ומרהיבה. התערוכה הפעילה "הצילו !SOS " מאפשרת להתוודע לעולם המופלא של הים, לתופעת האלים ולגיבורי-העל הימיים ולחשיבות השמירה על הים. המתחם "ימאים צעירים" בתערוכת הימאות העברית מכיל מרחב של משחק והתנסות בעולם הספנות – לילדים ולכל המשפחה. כמו כן, כחלק מטיפוח מרחבי החוץ של המוזיאון הוקמה "חצר הסיפור התחתון", שבה אפשר לשחק ולהתנסות בפעילויות הקשורות לעולם הספנות או לנוח סביב שולחנות הפיקניק.
המוזיאון המחודש מאפשר למגוון רחב של קהלים בכל הגילאים ולכל בני המשפחה למצוא בו את מקומם. לאלו המבקשים להעמיק בידע ובמחקר המוזיאון מספק מוצגים מופלאים ונדירים ומידע מקיף. לאלו האוהבים התנסות חווייתית המוזיאון מציע מגוון של אפשרויות, כמו פעילות דיגיטלית אינטראקטיבית, משחקים, תחפושות, צילום, צפייה בקטעי סרטים ועוד. בני המשפחה שיגיעו למוזיאון יוכלו לבלות בו כמה שעות ולמצוא בו שפע של עולמות והפתעות.
לרכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
הדרכות נושא והדרכות מיוחדות במוזיאון הימי לאומי
הדרכות קהל רחב לכל המשפחה
יום שבת, 21.10 | 11:00, 12:30
לרכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
יום פעילות מלא,
5 מוזיאונים ומשחק בריחה 1
ב-99 ₪ לכל המשפחה
מוזיאוני חיפה מזמינים אתכם לחגי תשרי שכמוהם לא היו – עם שלל תערוכות חדשות, סדנאות אמנות ויצירה לילדים ולמבוגרים ומשחק בריחה אינטראקטיבי במושבה הגרמנית – והכל, במחיר חסר תקדים למשפחות בחג הסוכות!
בין התאריכים 01-05.10.23 המבקרים יוכלו לקנות כרטיס משפחתי (2 מבוגרים + 2 ילדים עד גיל 18) וליהנות מכניסה לכל התערוכות בחמשת מוזיאוני חיפה ומשחק בריחה במושבה הגרמנית – "תעלומה בעקבות הטמפלרים".
מה תוכלו לראות במוזיאונים השונים?
המוזיאון הימי הלאומי – לקראת חג הסוכות, תיפתח תערוכה חדשה, "המסע שלי עם גרטה". התערוכה מציגה את מסעה המיוחד של פעילת האקלים הצעירה, גרטה תונברג, ב-2019 מאנגליה לניו-יורק בסירה המונעת באמצעות אנרגיה סולרית בלבד. במרכז התערוכה, סרטון האנימציה "המסע של גרטה תונברג", שיצרו המאיירות איה גורדון נוי ועינת רודמן. הסרט מחבר את המבקרים בני כל הגילים לנושא המאבק בהתחממות הגלובלית באופן רגשי ואסתטי, במטרה לעורר הזדהות עם הנאבקים בתופעה הרסנית זו, שהיא מעשה ידי אדם.
מוזיאון חיפה לאמנות – שלוש תערוכות חדשות נפתחו לאחרונה: "ואדי", "כוראוגרפיה של התנגדות" ו"יארו ורגה: סיפורי מסעות בארץ". התערוכות לוקחות את המבקרים למסע שיוצא מהסיפור המקומי – של ואדיות חיפה, של מחאות בישראל ושל הסופר קרל מאי – וממשיך לעבר סוגיות אקולוגיות ופוליטיות שפורצות את גבולות המקום והזמן.
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית– התערוכה המרשימה "אדמה, מים, רוח אש… וריקות" מבקשת לשפוך אור על חמשת האלמנטים מהם מורכב היקום שלנו. התערוכה משלבת עבודות של אמנים יפנים וישראליים מתחומי אמנות מגוונים הקשורים לתרבות יפן.
מוזיאון הרמן-שטרוק – בימים אלה נפתחה תערוכה חדשה ומרתקת, אוסף ציורים והדפסים של האמן יהודי-גרמני, הרמן שטרוק, שנתרמו על ידי איש העסקים מר צבי נטע. בתערוכה החדשה, "שעתוק והבעה", ניתן ללמוד על תהליכי היצירה המיוחדים של הרמן שטרוק, על המגוון הרחב של האפשרויות שעמדו לרשותו בבחירת טכניקת ההדפס, סוג הנייר, הפורמט, הסגנון והצבע.
מוזיאון העיר חיפה – "תערוכת הפרח" הזוכה להתעניינות רבה, היא מחווה לתערוכה הנוסטלגית שהוצגה בעיר חיפה עשרות שנים, עד אמצע שנות ה-90. בתערוכה משולבות פעילויות אינטראקטיביות רבות ומגוונות: משחק זיכרון ענק של פרחים, חלל משפחתי חוויתי בו הם יוכלו להקדיש זמן לספרי ילדים ומגזינים על פרחים; חדר חושך עם לוחות ציור זוהרים בחשכה; פעילות אוריגמי ליצירת פרחים על ידי קיפולי נייר; חדר אינציקלופדיה עם הסברים על פרחים וצמחים ובו יוכלו הילדים לבנות פרחים משלהם בעזרת חלקי לבד ובד; ופעילות פרחי ענק מעץ בחצר, שאת האבקנים שלהם צריך למלא בעזרת חוטי טריקו.
תעלומה בעקבות הטמפלרים
"משחק בריחה" אינטראקטיבי במושבה הגרמנית – הרפתקה לכל המשפחה, בה נשלחים למשימה מיוחדת, במהלכה תאתרו רמזים הפזורים במבני המושבה, במטרה לפתור תעלומה סודית שהתרחשה בימי הטמפלרים. הפעילות יוצאת ומסתיימת במוזיאון העיר.
האם תצליחו לפענח את הצפנים ולפתור את התעלומה?
כללי המבצע:
ההטבה תקפה בחול המועד סוכות, בין התאריכים 1-5.10.23 כולל , יום שלם במוזיאוני חיפה ב99 ש"ח לכל המשפחה
( משפחה: 2 מבוגרים ועד 2 ילדים), תוספת בעבור כל ילד נוסף: 15 ש"ח.
-ההטבה כוללת ביקור בתערוכות של כל חמשת מוזיאוני חיפה ומשחק בריחה "תעלומה בעקבות הטמפלרים" במושבה הגרמנית.
-ניתן לנצל את ההטבה במהלך אחד מימי חול המועד.
-סדנאות ופעילויות נוספות -בתשלום נוסף
סדנאות ופעילויות נוספות -בתשלום נוסף
ילדים ומשפחה במוזיאון חיפה לאמנות
חיות חיפאיות
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי הורה
יום א' 1.10, 10:00
יום ג' 3.10, 10:00, 12:30
יום ו' 6.10, 10:00, 12:30
החיים בחיפה מפגישים אותנו עם חיות בר שבדרך כלל אנחנו לא רגילים לפגוש ברחובות עיר כמו חזירי בר, דורבנים, קיפודים, נמיות, זיקיות ועוד.. המפגש עם הטבע באמצע העיר מעורר בנו כל מיני תחושות- פליאה, סקרנות והתרגשות, אך גם פחד וחשש.
את הסדנה נתחיל בתערוכה "ואדי" ובהתבוננות משותפת ביצירות שמדברות על המתח בין העיר לטבע. לאחר מכן נעבור לסדנה ונשתמש במגוון טכניקות אמנותיות- ראבינג והדפס, גזירה והדבקה- ליצירת קולאז' של חיית בר חיפאית.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי הורה | מחיר כרטיס: 45 ש"ח למשתתף, מלווה – כרטיס כניסה למוזיאון
סדנת רישום נוף וסיור אמנות ברובע המדרגות
הפעילות מיועדת לכל המשפחה
יום ב' 2.10 10:00
יום ה' 5.10 10:00
מזמינים אתכם לפעילות לכל המשפחה ברובע המדרגות של חיפה! את הפעילות נפתח בסדנת רישום מול הנוף הפתוח של מפרץ חיפה- בהתבוננות על העיר והטבע, הדרכים המיוחדות בהם הבנוי והפראי משתלבים ונשזרים זה בזה בחיפה. נצייר בעפרונות צבעוניים מהתבוננות בפרט אחד ויחיד בנוף, ועד מבט רחב ופנורמי על הנוף כולו. לאחר מכן נצא לסיור משחקי ומשימתי ברובע המדרגות, דרכו נראה כיצד אמנים חיפאים מגיבים ביצירתם לנוף הייחודי של העיר.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לכל המשפחה | מחיר כרטיס: 45 ש"ח למשתתף (ילד/הורה)
הדרכה לכל המשפחה
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+
יום ג' 3.10 11:00, 12:30
יום ו' 6.10 11:00, 12:30
הדרכה משחקית בתערוכות המוזיאון-
נצא למסע חיפוש בתערוכה "ואדי", נענה על חידות ומשימות ונגלה את סודותיו הקסומים של הואדי.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ | מחיר: כרטיס כניסה למוזיאון
לרכישת כרטיסים >>> לחצו כאן
ילדים ומשפחה במוזיאון העיר
סדנת מובייל הטבעות פרחים
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 5+ בליווי מבוגר
שבת, 23.09.23, 11:00
נתחיל בסיור קצר בתערוכת הפרח, לאחריו ניגש להכין מובייל פרחוני.כל משתתף יבחר מגוון צבעים ופרחים עמם ירצה לעבוד, נעבד את הפרחים לתוך חימר מהיר ייבוש ונשחיל על מיתר. בבית תצטרכו רק לבחור היכן לתלות!
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לגילאי 5+ בליווי מבוגר | מחיר כרטיס: 35 ₪ לילד, מלווה – כרטיס כניסה למוזיאון
סדנת זר וורדי נייר
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי מבוגר
שני, 02.10.23, 11:00
פרחים מסמלים יופי בר חלוף, מרגע פתיחת הניצן מתחיל לתקתק שעון בלתי נראה שמבשר את סוף מסלול החיים של הצמח. בני האדם לאורך השנים פיתחו שיטות שונות לשימור היופי: ציור וצילום, ייבוש פרחים והכנת פרחים מלאכותיים. ביחד נלמד כיצד להכין זר וורדים נצחי שייפרח בביתינו לאורך כל השנה.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לגיל 6 ומעלה בליווי מבוגר | מחיר כרטיס: 35 ש"ח
קרדיט: ג'ני כצנר
סיור צילום בעיר התחתית
הפעילות מיועדת לכל המשפחה
שלישי, 03.10.23, 11:00
מוזיאון העיר חיפה מזמין את כל המשפחה לסיור צילום בעיר התחתית.
נכיר את סצנת אמנות הרחוב בחיפה דרך משימות צילום בטלפון הסלולרי.
קירות העיר התחתית משלבים בין סוגי אמנות שונים: ציור קיר מוזמנים, יצירות שנעשו במסגרת פסטיבלי אמנות רחוב וגרפיטי.
במהלך הסיור נראה יצירות ממגוון סוגים, נדבר על האמנים והסגנונות ונחפש זויות צילום מעניינות ומפתיעות!
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לכל המשפחה | מחיר כרטיס: 45 ש"ח למשתתף (ילד/הורה) |
נקודת המפגש- תשלח לאחר ההרשמה
ילדים ומשפחה במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
קאמי מאטסורי (פסטיבל הנייר): סדנת קיריגאמי פרח
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+
יום ש' 30.9 10:30, 12:30
יום ד' 4.10 10:30, 12:30
אומנות קיפולי נייר שמשלבת גזירה נקראת ביפנית קיריגאמי. בסדנה נכין פרח חגיגי המשלב קיפולים, גזירה והדבקה.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לגילאי 6+ | מחיר כרטיס: 25 ש"ח לילד, מבוגר מלווה- כרטיס כניסה למוזיאון
סדנת קאמי מאטסורי (פסטיבל הנייר): קישוט נייר תלת מימדי לסוכה
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+
יום ב' 2.10 10:30
יום ש' 7.10 10:30, 12:30
אומנות קיפולי נייר שמשלבת גזירה נקראת ביפנית קיריגאמי. בסדנה נכין קישוט לסוכה המשלב קיפול וגזירה, נדביק וניצור קישוט צבעוני ותלת מימדי לסוכה.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לגילאי 6+ | מחיר כרטיס: 25 ש"ח לילד, מבוגר מלווה- כרטיס כניסה למוזיאון
קרדיט: ג'ני כצנר
ילדים ומשפחה במוזיאון הרמן שטרוק
מדפיסים קישוטים לסוכה
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי הורה
יום א' 1.10 10:30' 12:30
יום ב' 2.10 10:30' 12:30
בסדנא נדפיס באמצעות חותמות ונכין קישוטים יחודיים מודפסים לסוכה.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי הורה | מחיר כרטיס: 25 ש"ח לילד, מבוגר מלווה ללא תשלום
קרדיט: ג'ני כצנר
ילדים ומשפחה במוזיאון הימי לאומי
מובייל סירות נייר
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי הורה
יום ב' 2.10 10:30, 12:30
יום ה' 5.10 10:30
ברוח קישוטי הנייר של חג סוכות, נלמד להכין סירות ממגוון ניירות: נייר צבעוני חלק, נייר מודפס עם דימויים ימיים, מפות ועוד, אותם נחבר בחוטים בשילוב ענפים מהטבע וחיתוכי נייר נוספים למובייל לתלייה על הקיר, מהתקרה וכמובן גם בסוכה.
פרטים נוספים:
הפעילות מיועדת לילדים בגילאי 6+ בליווי הורה | מחיר כרטיס: 25 ש"ח לילד, מבוגר מלווה – כרטיס כניסה למוזיאון
המוזיאון הימי הלאומי, שד' אלנבי 198 חיפה | 04-8536622
שעות פתיחה: ב' סגור. א', ג', ד': 16:00-10:00 ה': 10:00- 18:00 ו': 14:00-10:00, שבת 16:00-10:00
משאל גולשים ניוז חיפה והקריות

עוד ביוצאים קבוע
-
היכל התיאטרון בקרית מוצקין
בהיכל התיאטרון בקריית מוצקין קובעים את כללי המשחק: היכל התיאטרון מזמין אתכם ליהנות מחוויה של מגוון מחזות זמר, הצגות, מופעי בידור ומוזיקה -
אתו"ס: החברה לאמנות תרבות וספורט חיפה
אתו"ס: החברה לאמנות, תרבות וספורט חיפה בע"מ של עיריית חיפה – אלו הם אירועי החודש באולמות אתו"ס -
טופ 5: חמשת הסרטים הכי חזקים של השבוע בהוט סינמה
מחפשים סרט טוב לסגור איתו השבוע? בקולנוע הוט סינמה גרנד קניון והוט סינמה קריון. 1. החתונה היוונית שלי 3 2. אחרי ש..הכל נגמר 3.שבע ברכות 4. מרוץ החיות הגדול 5. מחר תזרח השמש -
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד- אוסף המוזיאון כולל מבחר עשיר ומגוון של יותר מ-7,500 יצירות של אמנים ישראלים ובינלאומיים. קורסים מרתקים באמנות. תערוכות אמנות ייחודיות. פעילויות מהנות לכל המשפחה. אירועי אמנות מיוחדים -
חג מוצלח במוזיאוני חיפה
במוזיאוני חיפה מסכמים חג פסח מוצלח במיוחד עם כ-25 אלף מבקרים, יותר ממאה סדנאות פעילות וסיורים מודרכים בכל המוזיאונים -
גל רובין מגיעה ל -HOT CINEMA גרנד חיפה
גל רובין מגיעה ל -HOT CINEMA גרנד חיפה ותספר על מסע חייה הלא שגרתי רצוף האתגרים -
סטנד אפ עם נדב אבקסיס
מופע מצחיק של הבדרן לקראת חג הפורים -
קרקס בראבו גאים להציג: Welcome to the jungle
בפסח הקרוב יתקיים ברחבי הארץ מופע חדש של קרקס בראבו – "משחקי הג'ונגל", מופע קרקס אקרובטי וירטואוזי מצחיק מרגש וסוחף בלווי אפקטים מרהיבים וחדשניים. -
התיאטרון העירוני חיפה
בלב ליבה של העשייה התרבותית הענפה בעיר חיפה, המהווה מטרופולין של אירועי תרבות ואיכות, ניצב כבר שנים רבות התיאטרון העירוני הראשון בישראל- תיאטרון חיפה -
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד- אוסף המוזיאון כולל מבחר עשיר ומגוון של יותר מ-7,500 יצירות של אמנים ישראלים ובינלאומיים. קורסים מרתקים באמנות. תערוכות אמנות ייחודיות. פעילויות מהנות לכל המשפחה. אירועי אמנות מיוחדים. -
מארינה מקסימיליאן תגיע להתארח בביג בנד הרכב הג'אז של התזמורת הסימפונית חיפה!
מארינה מקסימיליאן תתארח ביום שלישי 23.11.21 באודיטוריום חיפה, בסדרת ALL STARS של תזמורת הביג בנד של הסימפונית חיפה -
הרפתקה ביער
במיוחד ללקוחות "רשת סאלח דבאח ובניו" הצגה חדשה – "הרפתקה ביער" עם סמי הכבאי האהוב במחיר מפתיע. -
בסימן קולנוע ישראלי - פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-37 חיפה
חוה"מ סוכות, 2021 19-28.9 – 39 סרטים ישראלים חדשים 2 הקרנות בכורה לסדרות טלוויזיה תיעודיות בפסטיבל הסרטים הבינ"ל ה-37, חיפה -
קיץ בקניון "עזריאלי חיפה"
לקראת חודש אוגוסט, וסיום עונת הקייטנות, קניון עזריאלי חיפה, יקים מתחמים מיוחדים שיתנו מענה, לפעילות לילדים ללא תשלום. -
קניון שער הצפון מציג חוויה עדכנית למבקרים וללא עלות
מסיבות שוק בימי שישי, הצגות ילדים מן השורה הראשונה ואינספור אירועים לכל המשפחה -
החיפושיות מגיעות לחיפה - החיפושיות בקולות
האנסמבל הקולי הישראלי מגיע לחיפה עם קונצרט סיום העונה שלו, אותו הוא מקדיש לארבעת המופלאים, לרגל 50 שנים להתפרקות להקת החיפושית, עם השירים הגדולים שלהם בעיבודים קוליים בהובלתה של המנצחת הישראלית הצעירה נועה גרומן. -
חודש הקריאה בתאטרון חיפה
חגיגת הצגות ילדים על פי ספרים אהובים רק 45 ש"ח לכרטיס -
שישי Live - קיץ במתחם חוצות המפרץ
מתחם חוצות המפרץ אאוטלט, בבעלות קבוצת קניוני עופר ואשטרום נכסים, ממשיך במסורת ופותח את סופי השבוע של חודש יוני באירועי שישי Live – בילוי של שישי בבוקר, אחת לשבוע. -
הדירה של רוזה
רוזה בת ה-80 חושדת שדברים לא טובים מתרחשים מאחורי גבה. בנה הבכור, גדי, מנסה נואשות לשכנע אותה למכור את הדירה ולעבור לבית אבות. -
הקומיקאים
תיאטרון חיפה מצדיע לשני ענקי הבמה העברית, שלמה בראבא ומוני מושונוב . השניים שפיתחו כל אחד בזכות עצמו, גם קריירה מרשימה בתיאטרון, בטלוויזיה ובקולנוע, חוזרים לשתף פעולה על במת תיאטרון חיפה, בו החלו את דרכם לפני 40 שנה. -
הנשים של ג'ייק
מחזהו של ניל סיימון העוסק בסופר שנישואיו השניים עומדים על סף פירוק, בוחן את מערכות היחסים שלו עם הנשים בחייו -
אמא יהודייה ב-10 שיעורים
קומדיה קלילה הממחישה מה זה "א יידישע מאמע" -
חגיגה ספרותית מוסיקלית בתיאטרון חיפה לרגל חגיגות ה-60 לתיאטרון
יום שכולו חגיגה ספרותית מוסיקלית בתיאטרון חיפה מבוקר ועד ערב. בין המשתתפים: פרופסור ניצה בן דב כלת פרס ישראל לספרות, פרופסור דן לאור, ערן צור, נתן סלור, רונית שחר ועוד ועוד. -
חוזרים לצחוק
לאחר שהשנה האחרונה נתנה לכולנו מעט מידי סיבות לצחוק, קניון שער הצפון בשיתוף פעולה עם תיאטרון מוצקין מעודד אותנו לצחוק. -
ההצגה הקסומה "מכתב הקסם" היא הזוכה בפסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים
פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים שפתח את עולם התרבות לילדים בחוה"מ פסח, שהתקיים בכפוף לתנאי התו הירוק ובדיקות קורונה מהירות לילדים, משך אליו כ- 10 אלפים צופים במשך שלושת ימי הפסטיבל. -
פסטיבל תיאטרונטו ה-30 !!
לאחר שבוטל בשנה שעברה בגלל מגפת הקורונה, פסטיבל תיאטרונטו ה-30 יתקיים השנה בחול המועד פסח 29-31 במרץ 2021. -
פסטיבל תיאטרונטו ה-30 !!
לאחר שבוטל בשנה שעברה בגלל מגפת הקורונה, פסטיבל תיאטרונטו ה-30 יתקיים השנה בחול המועד פסח 29-31 במרץ 2021. -
המוזיאון הימי הלאומי מכריז על זמן חירום ומתגייס להצלת הים !
לראשונה מאז הקמתו מציב המוזיאון הימי הלאומי על סדר יומו נושאים עכשוויים בוערים, ובראשם הצלת הימים והאוקיינוסים מנזקים אקולוגיים הרי אסון, עם פתיחת תערוכות ומרחבי משחק ולמידה חדשים . כל אלה יוקדשו לבריאות האקולוגית של הים ולהעלאת המודעות לפעולות החשובות שניתן לעשות כבר עכשיו למען הצלת הימים והאוקיינוסים. -
תערוכת יחיד חדשה במוזיאון מאנה כץ: שמואל בונה: מארץ קדם ועד חוף ים
מוזיאון מאנה כץ מציג תערוכת יחיד חדשה לשמואל בונה, תערוכה המציגה את מפעלו האמנותי העשיר עם מיטב יצירותיו. -
״אם אלביס לא היה קיים, לא היינו כאן היום״
אלביס הצליח להשריש פסקול וסגנון מוסיקלי ייחודי, וכך להשפיע על דורות של זמרים ומוסיקאיים עד עצם היום הזה. -
"פסטיבל מקור" פסטיבל הקריאה הראשון של תיאטרון חיפה
במסגרת אירועי ה-60 של התיאטרון: "קוראים מחזאות ישראלית חדשה" קריאה מבוימת של 5 מחזות בפני קהל -
תאטרון חיפה
בלב ליבה של העשייה התרבותית הענפה בעיר חיפה, המהווה מטרופולין של אירועי תרבות ואיכות, ניצב כבר שנים רבות התיאטרון העירוני הראשון בישראל- תיאטרון חיפה. תיאטרון חיפה רואה לעצמו חובה לא רק לספק הנאה לקהל הפוקד אותו, כי אם גם להעלות נושאים בוערים, אנושיים וחברתיים, על סדר היום. הצגות התיאטרון נוגעות בדוקומנטרי, החברתי, הפוליטי כמו גם באנושי והמחנך, היחס לחריגים בחברה ועוד.