X

"צריך רק להעז לחלום"

סיפורה המרגש של הילדה היהודיה ממולדובה שלמדה סיעוד, והפכה למנהלת המחלקה להפרעות תקשורת ובליעה בבית החולים בית בלב בנשר מקבוצת מכבי




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

סיפורה המיוחד של אינה חודיס, מנהלת המחלקה להפרעות תקשורת ובליעה במרכז הרפואי בית בלב בנשר, יכול ללמד את כולנו לאן אפשר להגיע ומה ניתן להשיג כשיש חלומות גדולים, כוח רצון ואהבה גדולה לארץ ישראל.

בהיותה רק בת 15 במולדובה, החליטה אינה ללמוד סיעוד, סיימה בהצטיינות, המשיכה ללימודי הפרעות בתקשורת ובמקביל עבדה בבית יתומים.




אינה מספרת שבתקופת ילדותה, עבור יהודים במולדובה הדרך היחידה להתקדם בחיים הייתה להצטיין בלימודים . וזו הייתה הדרך שלה לאורך כל הדרך

בשנת 1995 התקבלה אינה לעבודה בג'וינט במרכזי חסד של הקהילה היהודית, שם הייתה אחראית על תוכניות שיקומיות. בהמשך גם התפתחה למדינות נוספות באזור כגון: בלרוס ואוקראינה שם היא העבירה השתלמויות נוספות.

בדצמבר 1998 טסה אינה מטעם הג'וינט לשליחות בארץ בבית החולים שערי צדק, שם למדה ריפוי בעיסוק, זאת מפני שמקצוע זה לא נלמד כלל במולדובה.

במסגרת השליחות היא הוזמנה לחגוג את חג החנוכה עם משפחות יהודיות – דבר שמבחינתה היה לא פחות מהגשמת חלום.

כשאינה חזרה למולדובה היא הבינה שעליה ליישם את מה שלמדה בארץ ופתחה מרכזים לריפוי בעיסוק במטה של מרכז חסד בסן פטרבורג.

יום אחד, הסוכנות היהודית ערכה תחרות בעיר קייב, בה הם חיפשו אנשים שיבואו לישראל ללמוד בקיבוץ עין צורים במכון לזהות יהודית, אינה זכתה בתחרות והגיע לקיבוץ, שם החלה ללמוד במהלך ביקור בירושלים היא התחברה אף יותר לדת  והחלה ללמד בעצמה בסוכנות היהודית.

אינה התאהבה בישראל. בשנת 2001 החליטה לעלות ארצה עם בנה לבד. היא רצתה מאד לעלות לירושלים אך אביה, שחשש מהמצב הביטחוני ביקש שלא ואינה החליטה לגור בכרמיאל.

מהרגע שעלתה לארץ, אינה מתארת את מה שהתרחש בחייה כנס משמיים. עם הגעתה לכרמיאל היא החלה ללמוד באולפן, ופגשה באשה שאמרה שמחפשים קלינאית תקשורת בין תלמידי האולפן, שיכולה ללמוד באוניבריסטת תל אביב. זה היה ממש ברגע האחרון להרשם, אך אינה לא ויתרה, נרשמה וביקשה מהוריה לעלות ארצה לעזור לטפל בבנה בזמן שהיא לומדת ומוסמכת להיות קלינאית תקשורת בארץ.

כשסיימה את הלימודים, מצאה עבודה בבית חולים פלימן שבחיפה ולאחר מכן עברה אינה לעבוד ברשת בית בלב שם מצאה סוף סוף את ביתה. תחילה עבדה בבית אילדן במחלקת שיקום וכיום היא קלינאית תקשורת במרכז הרפואי נשר "בית בלב", בתפקיד מנהלת המחלקה להפרעות תקשורת ובליעה ובמסגרת תפקידה היא גם מכשירה סטודנטים מאוניברסיטת חיפה בתחום הקלינאיות תקשורת.

"מהרגע שקיבלתי את הרישיון שלי כקלינאית תקשורת, ידעתי שאעבוד רק עם אוכלוסיית הגיל השלישי" מספרת אינה "זו אותה אוכלוסייה עימה עבדתי במסגרת מרכז "חסד" בחבר העמים לאורך כל השנים, מה  שמנחה ומוביל אותי זה לרצות לעזור למטופלי".

בימים אלו מונה המחלקה להפרעות בתקשורת 5 קלינאיות תקשורת.

החולים  בבית בלב נשר מקבלים טיפול בשפה ובליעה כל יום, במגוון שפות: עברית, רוסית, ערבית, רומנית. כחלק מטיפולי הפיזיותרפיה והריפוי בעיסוק משולבים טיפול בשפה עם טיפול במוסיקה , טיפולים קבוצתיים.

אינה רואה חשיבות גדולה בתפקיד, וביכולת שלה ושל עובדות הצוות לעזור למטופלים ולשפר את חייהם.

 






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות