X

"את פנתרה": צפו במסר המרגש של כוכבת הפופ נועה קירל למעריצה בת ה-10 שהצליחה להתגבר על תסמונת משתקת

זוהר גלילי-אורי, בת 10, ציינה ברמב"ם את סופו של מסע שנמשך חודשים ארוכים. אחרי שהתמודדה במשך תקופה ארוכה עם כאבים מייסרים ברגלה, עד לכדי מצב שנמנעה מלדרוך עליה, היא אובחנה ברמב"ם כמי שסובלת מתסמונת כאב כרוני. המטופלת הצעירה עברה שיקום ארוך ומורכב בדרך להחלמה




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

כשהיא מוקפת בצוות המטפלות והוריה, זוהר גלילי-אורי, בת 10 מקיבוץ עמיר שבצפון, ציינה לאחרונה ברמב"ם את סופו של מסע שנמשך חודשים ארוכים. אחרי שהתמודדה במשך תקופה ארוכה עם כאבים מייסרים ברגלה, עד לכדי מצב שנמנעה מלדרוך עליה, היא אובחנה ברמב"ם כמי שסובלת מתסמונת כאב כרוני (CRPS), תסמונת המתפתחת בילדים ובמבוגרים ומתאפיינת בכאב לא פרופורציונלי בגפיים. בזמן שהיא נאלצת להתמודד עם פינוי מביתה, עקב המצב הביטחוני בצפון, ואינספור בירורים לסיבת הכאב, עד לאבחון המיוחל, הצליחה המטופלת הצעירה לגייס כוחות ולהוסיף להתמודדות שלה תהליך שיקום ארוך ומורכב, שאפשר לה להתקדם לאט, ולאט ובזהירות בדרך להחלמה.


"מי שלא מכיר את התופעה, זה דבר שמאוד קשה להבין אותו. כי אי אפשר לסבול שום מגע ברגל. לא מים, לא רוח, לא ליטוף", הסבירה ד"ר איילת מורג, רופאת כאב בילדים בביה"ח רמב"ם, "הלוקים בתסמונת מגיעים כאובים לרופאים שרוצים לגעת להם ברגל, וזה משהו שהוא בלתי אפשרי. כשמגיעים למקומות שמתמחים בתסמונת ומבינים אותה, יכולים להגיע למצב של ריפוי מלא ושוכחים שזה בכלל היה. במקרים שלא מטפלים בהם בזמן, אפשר להגיע למצב שהיד או הרגל חסרי תפקוד".




הוריה של זוהר, אפרת ותומר חלקו קצת מתהליך שעבר על בתם: "עברנו הרבה רופאים שאמרו לה שהכול בראש שלה ושהיא ממציאה שכואב לה. ערכו לה המון בדיקות פולשניות, עד שהגענו למרפאת הכאב בביה"ח רמב"ם, שם ישר הבינו במה מדובר והיו ממש קשובים אלינו. הגענו מפורקים, בלי שורשים, בלי בית. זוהר לא הייתה שמחה. היא יוצאת היא – חזקה ושמחה".

המקרה של זוהר, הוא חלק ממגמה הולכת וגדלה של התפתחות התסמונת בקרב ילדים, בארץ ובעולם. לדבריה של ד"ר ליהיא מנסינו, מנהלת יחידת אשפוז יום שיקום ילדים בביה"ח רמב"ם, אירועים מורכבים שאירעו בשנים האחרונות, כמו הקורונה והמלחמה בישראל, הובילו לעליה במספר הלוקים בתסמונת, על רקע מצב רגשי מורכב, לצד יכולות אבחון מדויקות יותר וטיפול בשיקום בשלבים מוקדמים. "היה חשוב להראות לזוהר שהיא יכולה לא רק לנצח את הכאב הזה, אלא שהיא מסוגלת לכל. יש לה התמיכה שהיא צריכה, עם ההורים, עם החברים, עם המשפחה וגם איתנו, עם אנשי המקצוע שעבדו איתה".

זוהר והוריה, יחד עם הצוות המטפל ברמב"ם. צילום: הקריה הרפואית רמב"ם

ב"מסיבת הסיום" של זוהר, שצוינה לאחרונה בבית החולים "רות" לילדים, נכחו כל מי שליוו אותה לאורך הדרך שעברה, פיזיותרפיסטים, פסיכולוגים, צוות השיקום, רופאת הכאב ועוד. הילדה שנכנסה לכולם ללב, יצאה כמו מנצחת, או במילותיה: "אלופה, הצלחת להתגבר. עכשיו את חזקה. הרבה, הרבה יותר!". אחרי כל הברכות והאיחולים שהגיעו מהנוכחים, הגיעה עוד ברכה אחת, ממישהי שלא הכירה את זוהר, אבל בהחלט התרשמה מהסיפור מעורר ההשראה שלה: "זוהר האלופה. שמעתי איזה גיבורה את ואיזה פנתרה את", פתחה נועה קירל, הדמות שזוהר מעריצה יותר מהכל, את הברכה המצולמת ששלחה לה מבעוד מועד, "אני גאה בך. את הכי חזקה שיש. אני מאחלת לך רק בריאות ותמשיכי להיות כזו אלופה וחזקה. אני מוסרת לך נשיקות. אוהבת אותך מלא, מלא". התגובה של האלופה הצעירה לא איחרה לבוא – אחרי שהתאוששה מהלם ההפתעה, התפנתה לצפות בסרטון בלופ.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות



<







<






<