X

לאחר עשור של דיונים: אושר פרויקט "מצפה הגליל" בחיפה

יזמי התכנית "מצפה הגליל" בין הרחובות הגליל ונתיב חן נדרשו להתאים את הפרויקט בגובה באופן שלא יפגע בנוף של בעלי הדירות הנוכחיות


מליאת המועצה המקומית לתכנון ולבנייה חיפה, אישרה בכפוף לתנאים את הקמתו של פרויקט "מצפה הגליל" בין הרחובות הגליל ונתיב חן. התכנית, המתגלגלת בוועדות מזה כעשור, אמורה לחבר בין שני הרחובות, ולכלול מערכת דרגנועים, גני ילדים, מעונות יום ומעונות סטודנטים. מהנדס העיר הדגיש כי אישור הפרויקט כולל תנאים, בהם לא לחרוג מהגובה המאושר ולא לפגוע בנוף הנשקף מהדירות הקיימות.

האדריכל זוהר אלטמן הציג את התכנית שעברה את הוועדה המחוזית והוחזרה לוועדה המקומית. "הגענו להסכמות לגבי תרומת התכנית לציבור.הכביש שנכנס מרחוב הגליל מאפשר בניית מבנים בשני הצדדים שלו", הסביר אלטמן, "המכוניות הוכנסו מתחת לקרקע. בכל מדרגה לאורך הטופוגרפיה יצרנו טיילת בין שני הרחובות והיא מקושרת לכל הסביבה שלה. לקחנו את גן נחום ויצרנו מעגל ירידות והליכות בתוכו".


גובה של 29 מטר מקו הרחוב. תרשים של מצפה הגליל. מתוך המצגת שהוכנה עבור חברי המועצה




"לאורך הציר מתוכננים מעונות סטודנטים. התכנית יוצרת אווירה עירונית. המדרכה הולכת וגדלה בכדי שלא יצטרכו לעלות מדרגות. מאוד מעייף לעלות מדרגות. המבנה מתחיל ברחוב הגליל בגובה כמו שאר המבנים ברחוב. הוא יוצר "פלאטה" גדולה שבשני הצדדים שלה יהיו מבנים. בשכבה האמצעית של התכנית יש לנו טיילת יחודית חיפאית. במפלס האמצעי שלא קיים כיום, נהנה ממעונות יום, טיילת, גני ילדים ובית קפה וכניסה ימינה ושמאלה לטיילת".

"הפרויקט יוקם לגובה של שבע קומות מעל רחוב המצפור. הבניין יגיע לגובה של 29 מטר. העירייה ביקשה שטחי מסחר, כמו חנות קטנה מתחת לבית. האיזור מאחורי המבנים לא יהיה שצ"פ (שטח ציבורי פתוח). מעבר לתרומה האורבנית, הפרויקט יתן שלוש כיתות של מעון יום, שתי כיתות גן בשטח של 260 מ"ר ומועדון רב תכליתי בשטח של 100 מ"ר".

אלטמן ציין כי תמהיל הדירות יהיה מאוד מגוון, והוא כולל דירות של 3,4,5 חדרים  בהיקף כולל של 281 דירות לצד 88 דירות לסטודנטים.

"כעת יקימו להם חומה מול הפרצוף"? צביקה ברבי. צילום מאיה שפירר

צביקה ברבי: "בעקבות פניות תושבי רחוב הגליל אלי, אני עומד על כך שיש לדאוג לחניות, תשתיות, ותחבורה ברחוב. מבחינה ציבורית, נספח התנועה מתבסס על המטרונית שתפעל בנווה שאנן. אבל היא אפילו לא תכנס לרחוב הגליל. איזורי הרישום של עירוני ג' ואליאנס הם האיזורים המיועדים לפרויקט זה. המעבר מהגליל או מנתיב חן מבוסס על דרגנועים. כמו כן, לא יהיו חניות, אבל תהיה מרפאה. איפה יחנו המבקרים במרפאה? מי שקנה דירה ברחוב הגליל שילם עבורה במיטב כספו, כדי לראות את הים. כעת יקימו להם חומה מול הפרצוף?"

"התושבים בעלי רקע דתי לאומי". יואב רמתי. צילום: דורון גולן

יואב רמתי: "רוב האוכלוסייה היא מבוגרת ואנחנו צריכים לחשוב עבורם. כיצד יראה רחוב הגליל. זה לא עוד בית ברחוב. לשכונה יש צביון, רוב התושבים הם בעלי רקע דתי לאומי. מחיר הדירות יהיה כאלה שעוד יוכלו לרכוש פה דירות? אין התאמת צרכים אליהם. מה יהיה עם התושבים סביב? היכן יהיו בתי הספר בהם הם ילמדו? אף אחד לא הזכיר בתי ספר דתיים"

שמשון עידו. צילום: דורון גולן

"תנו לבנות את העיר". שמשון עידו. צילום: דורון גולן

שמשון עידו: "העיר חיפה סובלת ומשוועת לבנייה. את נווה שאנן אני מכיר מבטן ומלידה. זו בנייה נמוכה. זה לא בנייה לגובה. הבנייה כאן עומדת במסמך המדיניות. איפה שצריך, אפשר להעיר. אבל תנו לבנות את העיר. זו תכנית טובה שאנחנו חייבים להצטרף אליה".

"אנחנו בעד בנייה עם איזונים". אביהו האן. צילום: דורון גולן

אביהו האן: "אני נזכר בתכנית נוף כרמל מערבי. תכנית בדרך הים. מאות תושבים נאבקו קשות בתכנית, בכדי למצוא פתרון אפשרי. עדיין לא בנו אותה. אבל התושבים שראו את הנוף היפה של הים והנוף עד עתלית. יזם בשם "שיכון עובדים" החליט לבנות להם לגובה של 11 קומות. התושבים ניתחו את חתכי הנוף והגיעו לרמת רזולוציה שבדקה מה ניתן לבנות בכל בית. לכולנו חשוב לבנות בחיפה. אנחנו בעד בנייה עם איזונים. שהחיים של תושבים לא יפגעו. צריך לעשות עבודה הנדסית חכמה כדי שיישמר לדיירים הגרים פה, הנכס הנופי".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחיפה











<