X

מנהיגי הטכנולוגיה של המחר – פריצת דרך אל המאה ה-21 באמצעות מחשב זעיר אך עוצמתי

תכנית חדשנית ופורצת דרך מתקיימת בחטיבת הנעורים רמת הנשיא לתלמידי כיתות ו', שתעניק כלים מעשיים ותחשוף אותם לעולם ההייטק המתקדם, בעזרת המיקרוביט – מחשב זעיר עם יכולות גדולות. במסגרת התכנית, התלמידים יפתחו פרויקטים חדשניים המשלבים יצירתיות, פתרון בעיות ושיתוף פעולה. מאור שניר, מנהל חטיבת הנעורים רמת הנשיא: "אנחנו לא רק מלמדים, אנחנו מעצבים את מנהיגי הטכנולוגיה של המחר"

צילום: חט"ב רמת נשיא

התכנית מיועדת לתלמידים מבתי הספר היסודיים נאות פרס, נירים, חופית ואילנות ומאפשרת להם לצלול אל עולם הטכנולוגיה המתקדם. התכנית, פרי שיתוף פעולה בין עיריית חיפה, צוות חטיבת הנעורים וחברת "רובוטיקס", מעניקה למשתתפים הזדמנות לרכוש מיומנויות טכנולוגיות חשובות בעזרת המיקרוביט – מחשב זעיר אך רב-עוצמה.


במסגרת התכנית, התלמידים יפתחו פרויקטים חדשניים המשלבים יצירתיות, פתרון בעיות ושיתוף פעולה – כישורים מרכזיים להצלחה במאה ה-21. הם יתנסו בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות וילמדו לעבוד עם משתנים, פקודות וחיישנים שונים, תוך היכרות עם תחום האלקטרוניקה הכולל חיישני תנועה וטמפרטורה, מוזיקה וכפתורי הפעלה. הפרויקטים בתכנית כוללים תכנון וביצוע אישי או קבוצתי, פיתוח משחקים אינטראקטיביים, וניהול פרזנטציות מקצועיות.




התכנית מבוססת על גישת למידה מבוססת פרויקטים (PBL) ומטרתה לפתח חשיבה לוגית, יצירתיות ואינטראקציה עם העולם הפיזי. באמצעות ליווי מקצועי של מנטורים, התלמידים יחשפו לעולמות חדשים ויפתחו הבנה מעמיקה של תהליכים טכנולוגיים לצד יישום רעיונות בעשייה מעשית.

מאור שניר, מנהל חטיבת הנעורים רמת הנשיא: "החזון שלנו הוא להפוך את חטיבת הנעורים רמת הנשיא למגדלור של חדשנות טכנולוגית בחינוך. אנחנו לא רק מלמדים, אנחנו מעצבים את מנהיגי הטכנולוגיה של המחר. אנחנו לא מסתפקים בלהכין את התלמידים לעתיד, אנחנו מאפשרים להם ליצור אותו. התכנית הזו משתלבת עם מעבדת מציאות מדומה, קורסי בינה מלאכותית, ותכנית חונכות עם מהנדסים מובילים בתעשייה- תכנים בהם לוקחים חלק תלמידי בית הספר. אני מודה למנהל חינוך בעיריית חיפה, למשרד החינוך ולמנהלות בתי הספר היסודיים על השותפות בתכנית החדשנית".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחיפה


<