X

לראשונה לאחר המלחמה: החברה הכלכלית לחיפה אירחה משלחת מגרמניה לבחינת שיתופי פעולה

משלחת מגרמניה בראשות מזכיר המדינה של מדינת נורדריין-וסטפאליה, שבירתה היא דיסלדורף, עיר תאומה לחיפה, הגיעה לחיפה ללמוד על פעילות החברה הכלכלית, וההשפעה של המלחמה על העיר ועסקיה. בין השאר הוצגו פעילויות פארק מת"ם, פארק המדע וההיי-טק, חברת היי-סנטר, האצטדיון ותוכניות עתידיות לפיתוח כלכלי של חיפה

  1. 1

חברי המשלחת מגרמניה בביקור בחיפה. צילום: מיכל גולדמן

בשבוע שעבר, הגיעה לחיפה משלחת מגרמניה בת חמישה משתתפים בראשות מזכיר המדינה של מדינת נורדריין-וסטפאליה, שבירתה היא דיסלדורף, עיר תאומה לחיפה. מדינה זו היא המדינה המאוכלסת ביותר בגרמניה, עם מעל 18 מיליון תושבים, רביעית בגודלה מבחינת שטח ובעלת תוצר מקומי גולמי אזורי הגבוה בגרמניה ועומד על 840 מיליארד יורו בקירוב.


נציגי המשלחת ביקשו ללמוד על פעילות החברה הכלכלית, וההשפעה של המלחמה על העיר ועסקיה. יו"ר החברה הכלכלית רני בנדר וחנן מרקוביץ מנכ"ל החברה, הציגו בפני המשלחת את ייחודה של חיפה, הישגיה ואת עסקי החברה הכלכלית. בין השאר הוצגו פעילויות פארק מת"ם, פארק המדע וההיי-טק, חברת היי-סנטר, האצטדיון ותוכניות עתידיות לפיתוח כלכלי של חיפה.




חברי המשלחת התרשמו מאד מנתוני העיר ותוכניות הפיתוח ואף הודו שלא הכירו את חיפה והופתעו מאד לטובה. הצדדים סיכמו לבחון אפשרויות שיתופי פעולה ולעמוד בקשר עם המשרד המקומי של המשלחת הממוקם באזור המרכז.

רני בנדר. צילום: גביש מדיה

לדברי רני בנדר, יו"ר החברה הכלכלית לחיפה: "לאחר תקופה ארוכה בה לא ביקרו משלחות בישראל, אנחנו גאים לארח משלחת משמעותית מגרמניה. פוטנציאל שיתוף הפעולה בין נורדיין-וסטפאליה, הוא גדול, ואני מאמין כי בקרוב נוכל להתחיל בשיתוף פעולה שייקדם את האזור בכלל והעיר בפרט".

חנן מרקוביץ'. צילום: גביש מדיה

חנן מרקוביץ', מנכ"ל החברה הכלכלית לחיפה: "חיפה היא עיר שמאגדת בתוכה מרקם ייחודי, המשלב אקדמיה, רפואה והייטק. אחת המשימות העיקריות של החברה הכלכלית היא הגדלת היצע המשרות בתחום ההייטק שימור ועידוד השתקעות צעירים והון אנושי איכותי בעיר. היעד שלנו הוא להפוך את חיפה לשער לשיתופי פעולה בינלאומיים פוריים".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחדשות










<