X

רמב"ם מציג: ארבע שלישיות ברצף

שלישיה היא תופעה מיוחדת, אבל כשיש ארבעה כאלה באותו בית חולים זה כבר באמת מדהים. ריכוז גדול של לידת שלישיות נספר לאחרונה ברמב"ם וגרם לכולם שם להיזכר למה מדובר במספר קסום במיוחד




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

לא אחת, לא שתיים וגם לא שלוש. ארבע שלישיות נולדו ברמב"ם בשבועות האחרונים, שתיים מהן לשתי חברות טובות, המתגוררות זו ליד זו בעיר טמרה שבצפון הארץ. השתיים ילדו את ילדיהן הראשונים, בהפרש של שבועיים זו מזו.

 ראשונה ללדת מבין החברות היתה סיואר דיאב-חיג'אזי, בת 29, שילדה שלושה בנים בשבוע ה- 34 להריונה. אחרי שהות של שבועיים בפגייה, השתחררה לאחרונה השלישיה אל ביתה. "חיכינו להם כל כך הרבה", אומר מוחמד חיג'אזי, אבי השלישייה, "זה היה מסע ארוך ולא פשוט, שכלל גם הפסקת הריון של שלישיה, שהיה לנו לפני קצת יותר משנה והסתבך. הם פלא קטן. עבדנו קשה בשבילם ואנחנו כל כך שמחים שהם כאן. כולם רוצים לעזור", הוא מוסיף, "אם צריך משהו עשרה מתייצבים. להתמודד עם ילדים בפעם הראשונה, זה לא פשוט. שלושה ביחד, זה עוד יותר מורכב, אבל למדנו הכל בפגייה והמשכנו את זה בבית".


מוחמד חיג'אזי וסיואר דיאב-חיג'אזי יחד עם השלישייה
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם.




 לפני כשבועיים הצטרפה לסטטוס אם לשלישיה חברתה הטובה של דיאב- חיג'אזי, נאג'ח דיאב, בת 27, המתגוררת אף היא בעיר טמרה. דיאב ילדה שני בנים ובת בשבוע ה-33.4 להריונה, ולאחר שהייה של כשלושה שבועות בפגייה, לפני כמה ימים גם הם יצאו לביתם. עבור דיאב ובן זוגה, מדובר בסוף טוב למסע ארוך שחוו בדרך להורות בפעם הראשונה: "נלחמנו להביא את הילדים לעולם. אחרי הרבה שנים, לגלות שאנחנו בהריון משולש היה אחד הרגעים המרגשים בחיים שלי. אני זוכרת את הדופק הראשון. לא האמנתי. בכיתי מרוב אושר. דמעות של אושר היו גם בלידה. סגירת מעגל מדהימה. אנחנו מחכים להתחיל את החיים שלנו כמשפחה של חמישה".

מוחמד חיג'אזי וסיואר דיאב-חיג'אזי יחד עם השלישייה.
צילום:הקריה הרפואית רמב"ם.

 אז איך זה להיות חברות טובות, אמהות טריות לשלישיות, שגרות בסמיכות? "סיואר היא הוותיקה משתינו", מתלוצצת דיאב, "יש לה כבר טיפים על מה שקורה אחרי שיוצאים מבית החולים. טיפת חלב, התארגנות בבית. היא כבר מתקדמת. אני עדיין בשלב מוקדם יותר, אז יש לי טיפים על מבצעים לטיטולים, סדר יום של הפגייה ודברים מהסוג הזה. אנחנו מתייעצות כל הזמן. יהיה מעניין לראות אותם גדלים יחד, באותה עיר, אותה סיטואציה לא רגילה, אותו גיל. אולי נקים מפלגה", היא צוחקת.

מתמטיקה למתקדמים: איך שומרים על אמא אחת ושלושה עוברים

כאמור, ארבע שלישיות נולדו בשבועות האחרונים ברמב"ם, כולן בשבועות מתקדמים יחסית להריונות מורכבים כמו אלו המתפתחים במקרים כאלה. בשלב מסוים שהו כל האימהות לשלישיות יחד במחלקת הריון בסיכון, כשהן נמצאות בשמירת הריון ובמעקב צמוד לקראת הלידה.

אחמד וסוהאד בדראן יחד עם השלישייה

לריכוז השלישיות הגבוה הזה, מצטרפות עוד שתי שלישיות נוספות שנולדו במהלך מאי ברמב"ם: "מדובר בנתון לא רגיל, גם בזמנים שבהם אנו רואים יותר ויותר תאומים ושלישיות", מסביר פרופ' זאב וינר, מנהל מערך ההריון והלידה של רמב"ם, "אלו הריונות שמצריכים מומחיות ומיומנות מסוימת בתחום ליווי ההריון, הבדיקות, המעקב ועוד, על כל המשתמע מהריונות כה מורכבים. אלו הריונות שונים לחלוטין מאלו של עובר יחיד עם אפיונים מאוד ספציפיים. העובדה שכולן ילדו בשבועות מתקדמים מעידה על הצוות המיומן שטיפל בהן לאורך כל הדרך". 
צילום:הקריה הרפואית רמב"ם.סוהאד בדראן, בת 34 מכפר בענה שבצפון, אף היא אם טרייה לשלישיה שנולדה לאחרונה ברמב"ם. לה ולבעלה אחמד נולדו שתי בנות ובן, בשבוע ה-33.5, כאשר לבני הזוג בן נוסף בן שמונה שהפך בן רגע לאח גדול לשלושה. הלידה של בדראן היתה בין הראשונות מבין גל השלישייה, והתרחשה אחרי חודשיים של אשפוז ביחידה להריון בסיכון של המרכז הרפואי. ממש כמו האמהות האחרות, פרק הזמן הלא מבוטל שבו שהתה במחלקה, הוא זה שתרם לסיום ההריון בלידת שלושה תינוקות בריאים. השהות בפגייה, נתנה להם את הזמן שהיו צריכים ליישר קו בין מה שהיה לפני הלידה ולמציאות החדשה:  "חיכינו לזה שנים", אומר האב המאושר, "הספקנו כבר לשכוח מהפעם הראשונה. מזל שהיינו תקופה בפגייה וקיבלנו כלים וביטחון. אמא שלי מסתכלת עלי מחליף טיטולים ומרוצה ממני, אומרת לי שהם לימדו אותי מצוין מה לעשות", הוא צוחק, "עד עכשיו אנחנו לא מאמינים שיש לנו שלושה תינוקות מתוקים. אנחנו הולכים איתם לטיפת חלב וכולם מסתכלים עלינו. אנחנו מרגישים איתם שונים. הם מיוחדים. כשיגדלו קצת נחזור למחלקה ולפגייה, לומר להם תודה על כל מה שעשו בשבילנו ועל המתנה הגדולה שהם נתנו לנו".






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בבריאות











<