X

טכנולוגיה וחברה ישראלית של חוקר מהאקדמית כנרת קיבלה הכרה בינ״ל

ארגון Hello Tomorrow העולמי בחר בחברה הישראלית ״ביו קאסל טכנולוגיות מים״ ובטכנולוגית ה-SBP כ- Deep Tech Technology




ארגון Hello Tomorrow בחר בימים אלה, בחברת ביו קאסל טכנולוגיות מים ובטכנולוגית ה-SBP כ- Deep Tech Technology.

ארגון Hello Tomorrow הינה ארגון שאינו ממשלתי (NGO) שתפקידו לסרוק ולאתר בכל העולם סטארטאפים וטכנולוגיות בעלי השפעה משמעותית לשיפור עתיד כדור הארץ והאנושות, בדגש על התמודדות עם אתגרי העתיד. לחברה שותפים תעשייתיים רבים ומגוונים, כדוגמת חברת לוריאל (קוסמטיקה), חברות באייר ומרק (תרופות), עם 72 נציגים ב-30 מדינות.


רמה אקדמית גבוהה במיוחד. צילום: המכללה האקדמית כנרת

צילום: המכללה האקדמית כנרת




אחת הדרכים לשפר את איכות חיינו, איכות הסביבה ותמיכה בכמות האוכלוסייה האנושית שעולה עם הזמן, היא לסרוק ולאתר טכנולוגיות ייחודיות בעלות השפעה גלובלית, שונה מאלו הקיימות, בהיבט שהן יכולת להשפיע על מגוון תחומי חיים ובהתאם לכך, הגדרתן כ- Deep Tech Technology.

Deep Tech Technology מוגדרת כגישה חדשנית בתחומי המדעים וההנדסה המעניקה יתרונות משמעותיים על פני הטכנולוגיות הקיימות בפתירת בעיות עולמיות. סוג ההמצאה ואופן השימוש בה יוצר את הכוח ליצירת שווקים חדשים או מרחיבה באופן משמעותי שווקים קיימים. טכנולוגיות המוגדרות כ-  Deep Tech מכילות השפעה על כלל התעשיות בחברה, פותרות את הבעיות המשמעותיות והלוחצות ביותר כיום ובעלות פוטנציאל להתמודד עם אתגרי העתיד.

טכנולוגית ה-SBP (Small Bioreactor Platform) מספקת את אחד המענים החשובים ביותר לטיפול ביולוגי מתקדם במים ובשפכים. חדשנות הטכנולוגיה אפשרה וממשיכה לאפשר, פיתוחי תהליכי טיפול חדשניים, שלא היה ניתן לבצע עד כה. תהליכי טיפול אלו מציגים יעילות תהליכית גבוהה וחסכון תשתיתי ותפעולי, בהשוואה לטכנולוגיות קיימות, בהתוויות נתונות.

אחד הפיתוחים המשמעותיים שבוצעו באמצעות הטכנולוגיה הוא פיתוח ביו-פילטר זעיר המאפשר תמיכה במערכות גידול אינטנסיביות וסגורות של דגי מים מתוקים ודגי מים ים. הפיתוח מאפשר הגדלת יעילות הגידול, חסכון בעלויות אנרגיה וכן, אבטחה טובה יותר של התנובה. בשר הדגים מודגר כאחד ממקורות החלבון העתידיים והפוטנציאלים לתמיכה בהתפתחות האנושית. המעבר מגידול דגים למאכל בים לגידול דגים ביבשה מאפשר את הגדלת התנובה העולמית של דגים, לתצרוכת אנושית הגדלה עם השנים.

הטכנולוגיה פותחה ע"י ד"ר אופיר מנשה, חבר סגל במחלקה להנדסת תעשיות מים, בה"ס להנדסה, במכללה האקדמית כנרת. המעבדה לביוטכנולוגיה סביבתית בראשות ד"ר מנשה מבצעת מחקרים יישומיים בטכנולוגית ה-SBP ולאחרונה בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת חיפה, המעבדה הייתה שותפה לפיתוח חדשני נוסף של הטכנולוגיה לפירוק תרכובות מאותגרי פירוק מתעשיות הפרמצבטיקה וההדברה. הטכנולוגיה שפותחה להתוויה זו, נמצאת כעת בשלבי אישור פטנט. תרכובות אלו עלולות לחדור למי השתייה שלנו ולפגוע בבריאות הציבור, או לחילופין להגיע למקורות מים בטבע ולהשפיע, לא לחיוב, על החי והצומח. חלק ממדינות העולם כבר תיקפו תקנות וחוקים לטיפול במזהמים אלו הנמצאים תחת הקטגוריה של מיקרו-מזהמים.

חברת ביו קאסל טכנולוגיות מים בע"מ, ממוקמת באזור התעשייה של צמח ונהנית מתמיכת חברת KIC (Kinneret Innovation Center), שהינה ישות משותפת למכללה האקדמית כנרת, צמח תעשיות ושותפים חשובים נוספים. חברת KIC הינה בעלת מניות בחברת ביו קאסל ובהתאם לכך, שותפה בחברה. חברת KIC יוצרת אקלים של יזמות בעמק הירדן, המאפשר חיבור של ידע אקדמי לתעשייה, ליצירת פתרונות יישומיים בתחומי האגרו-טק.

 

ד״ר אופיר מנשה, חבר סגל במחלקה להנדסת תעשיות מים במכללה האקדמית כנרת: ״אנו גאים בבחירתו של ארגון Hello Tomorrow להכרה בנו כ- Deep Tech Pioneers. ההכרה זו, כאחד הסטארטאפים בעלי טכנולוגיה חשובה ומשפיעה ברמה הגלובלית, מכיר בחשיבות הטכנולוגיה והשפעתה על החברה האנושית ומעודד אותנו להמשיך בעשייה שלנו לשיפור מקורות המים והמזון לטבע ולאדם. אנו מודים לארגון על ההכרה ובטוחים שזה ישפיע על מידת החשיפה של הטכנולוגיה בעולם, במטרה למצוא פתרונות רוחביים וברי קיימא לבעיות גלובליות באמצעות טכנולוגית כחול לבן.״

 

לינק לסרט הסברה על הטכנולוגיה: https://youtu.be/LcZ18J2yDpQ

 

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך