X

המקום שמגשר בין התעשייה הישראלית לעתיד (וידאו)

המכון הישראלי לטכנולוגיות ייצור חומרים מורכב מחוקרים ומהנדסים מנוסים המתמחים בתחומים רחבים הקשורים לטכנולוגיות החומרים ובמעבדות המשוכללות שנמצאות הרחק מעין הציבור מפתחים את החומרים מהם ייבנה העתיד




בשנת 1963 הוקם המכון הישראלי לטכנולוגיות ייצור חומרים הוקם (לשעבר "מכון המתכות הישראלי") על מנת לשמש כגשר בין הקהילה האקדמית בטכניון ובין התעשייה הישראלית. את צוות המכון, שבראשות עומד דניאל ספרנצ'יק, מרכיבים חוקרים ומהנדסים מנוסים המתמחים בתחומים רחבים הקשורים לטכנולוגיות החומרים, עם דגש על מתכות, קרמיקות ושילוב ביניהן.


מנהל המכון, דניאל ספרנצ'יק, אומר בגאווה כי מדובר במכון מחקר יישומי ייחודי בישראל והוא למעשה מאפשר לתעשייה להגיע לטכניון עם צרכים שונים על מנת לפתח את הפתרונות החדשניים ביותר. "אנחנו יודעים לפתח עבורם פתרונות, מוצרים ורכיבים מתקדמים באמצעות המעבדות שיש פה" אומר ספרנצ'יק.



מעבדת הלייזר. צילום מתוך אתר המכון הישראלי לטכנולוגיות ייצור חומרים

המכון עובד בשיתוף פעולה מלא עם סגל המחקר בטכניון, תוך התייחסות להיבטים היישומיים, כאשר לרשות חוקרי המכון עומד ציוד המחקר המתקדם המצוי בקמפוס הטכניון. המכון מקדם חדשנות טכנולוגית ומדעית ומוביל פיתוח והטמעה של טכנולוגיות חדשות, חומרים מתקדמים ותהליכי ייצור חדשניים. חוקרי המכון מעורבים במחקרים בין-לאומיים רבים ומקיימים קשר רצוף עם מכוני מחקר מהמובילים בעולם. הידע והקשרים הטכנולוגיים המתפתחים במסגרת פעילות זו עומדים לרשות התעשייה הישראלית.

קרן זהר האובר, מנהלת מו"פ מסבירה: "במכון אנחנו עוסקים בתהליכי ייצור קונבנציונליים ובתהליכי ייצור חדשניים וייחודים על מנת לתת לתעשייה את כל הכלים לייצור ופיתוח של מוצרים פורצי דרך".

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך


<