X

הפעיל החברתי יהורם שטרית מכוון למועצת העיר ומייחל להצלחה של יונה יהב

הפעיל החברתי יהורם שטרית מתכוון להתמודד עם רשימתו "נוע נוע" למועצת העיר. הוא לא מסתיר את חוסר שיתוף הפעולה עם עינת קליש רותם ומקווה שיונה יהב ינצח, ממנו קיבל תמיכה בעת שכיהן כראש עיר





  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

הפעיל החברתי יהורם שטרית נערך לבחירות והוא מתכוון להתמודד למועצת העיר. לדבריו, הוא כבר בחר משרד של מעצבים גרפיים, והוא מייחל להצלחתו של יונה יהב. השבוע אפילו נכח בטקס ההכרזה של יהב במלון לה קפלה. "התמיכה שלי ביונה היא בזכות הדברים הטובים שהוא עשה לעיר", הוא אומר, "בשנתיים האחרונות של הכהונה שלו הוצאתי ממנו הרבה דברים. אמנם זה היה בלחץ ועל ידי פיצוץ של ישיבות מועצת עיר. אבל קיבלתי. למשל הטיילת בבת גלים. למלוא ארכה. או הטיילת בבית חולים רמב"ם, ביחד עם חדוה אלמוג שברנו את החומה, אבל כל זה נעצר בזמנה של קליש. היא תקעה את כל מה שיונה התחיל. אם היא היתה לוקחת יועצים טובים סביבה, אני מאמין שאולי היא היתה מצליחה. התפקיד הזה גדול עליה בעשרה מספרים".

כמה שנים אתה פעיל חברתי?




שטרית: "שבע-שמונה שנים. אחת ליום יומיים אני בעירייה ומסייע לאנשים. המזל שלי הוא שיש אחת, מלאך בשם רותי וקנין שעוזרת לי לעשות דברים נהדרים". לדבריו: "אני חושב שיונה נכשל בגלל שהיו לו כמה סובבים שפעלו בלי שהוא ידע כלל מה הם עשו. אבל 15 שנה הוא היה ראש עיר ולא נחקר במשטרה אפילו פעם אחת. סתם העלילו עליו. יכול להיות שהקבלנים שעבדו בעיר חגגו בלי שהוא ידע. אבל הוא היה ראש עיר טוב. עכשיו מתגעגעים אליו. הסלוגן שלו כעת צריך להיות, 'באתי לתקן וללכת'. שיידעו שאחריך יהיה דור צעיר. צרך לבלום את ההידרדרות של כל העיר שלנו".

החזירים כבר הגיעו לבת גלים?

שטרית: "הגיע חזיר אחד לבת גלים. לא רציתי להשמיד אותו, שלא יגידו שאני רוצח. הוא התחבר פה לאנשים. אני רואה כבר כאלה שמאכילים אותו".

הפעילות שלך היא רק באיזור בת גלים?

שטרית: "אני פועל בכל חיפה. היכן שצריך עזרה, אני מתייצב. בכרמל לא צריכים אותי. אבל אני פועל בשכונות רבות. נוה יוסף, חטיבת כרמלי, ואדי ניסנאס. חליסה".

חוץ מפעילות חברתית, מה עשית בעיר? מה כולל המצע שלך?

"אני פועל רבות במסגרת אגודת ימין סעד, שהיא אגודה לילדים חולי סרטן. התרמתי עבורם 100 מחשבים אישיים של חברת ASOS. פניתי ישירות אל הנציג שלהם. הוא בדק עם החברה וחזר אלי אחרי חודש עם תשובה חיובית. במקביל קידמתי הקמת חדר גיימינג לבית הספר 'כל ישראל חברים'. השגתי את התרומה וכל מה שצריך אבל זה לא צלח. מקווה שהשנה זה יסתדר".

"אם יונה ייבחר, אפשר יהיה להמשיך את הרצף. הייתי רוצה לראות במחנה דוד גם מגרש יפה. כמו זה שבניתי בבת גלים. ומגרש טניס כמו במרכז הטניס. למה רק העשירון העליון יכולים לשחק את המשחק הזה? כמו מועדון גלישה שעשו לו מכרז. פוצצתי את המכרז והסברתי 'אני רק רוצה מועדון גלישה חברתי'. יש לי עדיין את הכוחות לעשות דברים לטובת העיר הזו".

מתי תכריז על ההתמודדות?

שטרית: "זה כבר בדרך. בחרתי כבר במשרד פרסום. נראה לי שאנחנו בדרך הנכונה. תנועת 'נוע נוע' חסרה מאוד לעיר. ראשי הרשימות רואים שראשת העיר חלשה, אז פתאום כולם יוצאים בהכרזות. אנשים צריכים לפעול בצניעות. שהבנות שלי יוכלו להתגאות שאבא תרם את זה למען העיר".

שטרית מתפרנס ממסעדה בשם "פיתה דיאלי" (פיתה שלי, במרוקאית) ומדוכן הסעדה שרעייתו ציני מפעילה בקצה הטיילת בבת גלים, הוא הילד הצעיר ביותר מבין עשרה ילדים. "לא היה שפע" מספר הילד שנולד בוואדי סאליב וגדל בחליסה. בכיתה ז' הוא נזרק מבית הספר הריאלי אחוזה, לאחר שהיה אורח קבוע בחדרו של המנהל המיתולוגי יצחק שפירא.  שטרית: "לכן החלטתי שהילדות שלי ילמדו רק בהריאלי. המשפחה שלי, משפחת מטיטה, היתה אימת העבריינים בחיפה. החלטתי שאני אעשה דברים טובים ואתנהג אחרת".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בלוקאל פוליטי











<