X

ראשוני – יזמים וקבלנים בחיפה שימו לב: מדיניות אכיפה חדשה של העירייה על עבירות בנייה

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה גיבשה מסמך מדיניות חדש שיקבע סדרי עדיפויות בטיפול בעבירות בנייה עם דגש על עבירות חמורות בלבד, קנסות כבדים ופעולות יזומות. מטרת המסמך: להבטיח אכיפה שוויונית, יעילה ומבוססת שיקול דעת מקצועי





  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

אתר בנייה. צילום אילוסטרציה: פיקסאביי

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חיפה גיבשה מסמך מדיניות חדש שיסדיר את האופן בו תיאכפנה עבירות תכנון ובנייה בעיר. המסמך, שהובא לאישור חברי הוועדה ויוצג בישיבת המליאה הקרובה, נועד ליצור סדר עדיפויות ברור, למקד את המשאבים בעבירות חמורות ולהבטיח שיקול דעת מקצועי ואחיד בכל הנוגע להחלטות אכיפה.


במסמך נקבע כי “מדיניות האכיפה תתמקד בעבירות בעלות עניין ציבורי מובהק”, תוך מיקוד המאמצים ב”עבודה אסורה או שימוש אסור המהווים סכנה לשלום הציבור, באזורים רגישים כמו חוף הים, מתקני חומרים מסוכנים או שטחים ציבוריים”. עוד נכתב, כי מטרת המדיניות היא לאפשר “הפעלה שוויונית, שקופה ומקצועית של סמכויות האכיפה”, בהתאם להנחיות החוק והפסיקה.




המדיניות גובשה בעקבות תיקון 116 לחוק התכנון והבנייה שנכנס לתוקף באוקטובר 2017, והעניק לוועדות המקומיות סמכויות נרחבות, לרבות הוצאת צווים מנהליים, הגשת כתבי אישום והטלת קנסות כספיים. לפי התקנות, הקנסות יכולים להגיע עד 300 אלף שקלים ליחיד ועד 600 אלף שקלים לתאגיד.

מדרג עבירות לפי חומרה

לפי המסמך, עבירות תכנון ובנייה יידונו בהתאם לסולם עדיפויות בן ארבע רמות:

  • עדיפות ראשונה – “אכיפה מוגברת”: עבירות שיש בהן סיכון מיידי לציבור, שימוש חורג בחומרים מסוכנים, עבירות באזורים ציבוריים ובחוף הים, וכן שימושים לא חוקיים שהתגלו ביוזמת הוועדה או במהלך סקר עבירות.
  • עדיפות שנייה – “אכיפה גבוהה”: אי-ציות לצווים שיפוטיים או מנהליים, עבירות בהתהוות או בסמוך להשלמתן, עבירות במבנים לשימור, או חריגות משמעותיות בפרויקטים יזמיים.
  • עדיפות שלישית – “אכיפה בינונית”: חריגות מהיתר ללא גרימת מטרד משמעותי, פיצולי דירות, או סטייה מהוראות תקנות הבנייה מ-2014.
  • עדיפות רביעית – “אכיפה נמוכה”: עבירות בנייה קטנות שאין בהן תוספת שטח משמעותית או פגיעה סביבתית ואדריכלית.

הדגשים המרכזיים: לא לעכב אכיפה בגלל רישוי

עוד נקבע, כי הליכי רישוי לא יעכבו הליכי אכיפה, ולהיפך. “הוועדה תפעל לפי הכלל שהליכי רישוי אינם מעכבים הליכי אכיפה, ולהפך”, נכתב במסמך. בנוסף, תיתכן סטייה ממדיניות האכיפה, אם מתקיימות נסיבות מיוחדות המצדיקות זאת – למשל, כאשר יש סכנה בטיחותית או כאשר העבירה בוצעה על ידי מי שכבר התריעו בפניו.

באשר להחלטות תביעה – ההנחיה היא כי ככלל, יוטל קנס מנהלי בגין עבירות המוגדרות כעבירות מנהליות. עם זאת, ייתכן שיוגש כתב אישום, למשל במקרים של עבירות חוזרות, חוסר יעילות בהטלת קנס, או כאשר החשוד מצוי בהליכי פשיטת רגל.

תיאום בין הגורמים העירוניים

המסמך מציין כי שיתוף פעולה בין הגורמים הרלוונטיים בעירייה הוא חלק בלתי נפרד מהמדיניות – מהנדס העיר, הפיקוח על הבנייה, אגף הרישוי, היועצות המשפטיות, וכן הגורמים המפקחים על אכיפת החוק הארצי. כמו כן, הוועדה תקיים אכיפה גם נגד נבחרי ציבור או בעלי משרה, בהתאם להנחיות היועץ המשפטי לממשלה, ובשיתוף פעולה עם גופים כמו רשות מקרקעי ישראל ורשות הטבע והגנים, במקרה של עבירות בתחומן.

“מסמך מנחה – לא מחייב”

הוועדה מדגישה כי מדובר במסמך מנחה בלבד, אשר נועד לבנות את שיקול הדעת של הגורמים המקצועיים – אך אינו מחייב במובן המשפטי. “ההחלטה על נקיטת הליכים תתקבל לפי שיקול דעתו של הגורם המוסמך”, נכתב, תוך הבהרה כי המדיניות עצמה עשויה להתעדכן בעתיד.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בלוקאל פוליטי