X

חשיפה לתעשייה הביו-רפואית בטכניון – שיתוף פעולה לפיתוח פתרונות רפואיים חדשניים

סטודנטים רבים בפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון משתלבים כבר בשנים ג'-ד' במשרות חלקיות בחברות מובילות בתחום, וחלק ניכר מהבוגרים מגיעים לתפקידי מפתח בחברות לפיתוח טכנולוגיות רפואיות




הפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון היא שם דבר בתחום ההנדסה הביו-רפואית בישראל, הן בזכות הרמה האקדמית הגבוהה והן בזכות הקשר ההדוק עם התעשייה. סטודנטים רבים בפקולטה משתלבים כבר בשנים ג'-ד' במשרות חלקיות בחברות מובילות בתחום, וחלק ניכר מהבוגרים מגיעים לתפקידי מפתח בחברות לפיתוח טכנולוגיות רפואיות.

סטודנטית שעובדת בחברת אדוארדס מציגה את הטכנולוגיה. צילום: איתמר טל


קשר הדוק זה, המאפיין את פעילותה  של הפקולטה מאז  היווסדה, בא לידי ביטוי לאחרונה בשני אירועים שקיימה הפקולטה:




יום חשיפה לתעשייה הביו-רפואית (Biomeday) בהשתתפות 14 חברות מובילות שהציגו את פעילותן בפני הסטודנטים: ASSENSUS SURGICAL, BIOCHANGE, BIOSENSE WEBSTER, JOHNSON & JOHNSON, SANOLLA, TAG MEDICAL, EFA, ALPHA-OMEGA, BOSTON SCIENTIFIC, EDWARDS, ROAD2, BHEALTHY.AI, OSSIO, BURLA 17, .

יום זרקור עם חברת פיליפס: מנכ"ל פיליפס ישראל, אבירם סושרד, שיתף את הסטודנטים בחזון החברה, בטכנולוגיות שלה ובהזדמנויות הקריירה שהיא מציעה.

סטודנט שעובד בתעשיה מציג את הטכנולוגיה לסטודנטים. צילום: איתמר טל

הייתה זו הזדמנות לפגוש את בוגרי הפקולטה שעובדים כיום בתעשייה והגיעו לייצג את החברות שהם הקימו או עובדים בהן. "לפי ניסיוני," אומר יעקב דימינסקי, בוגר הפקולטה ומנכ"ל מרכז היזמות והחדשנות  ROAD2, "החשיפה המוקדמת לעולם התעשייה עשתה את ההבדל, כי כבר במהלך הלימודים הבנתי מה מעניין אותי באמת ומה יאפשר לי למצות את הפוטנציאל שלי. עבודה במקביל ללימודים העניקה לי ראייה רחבה יותר ויכולת להבין טוב יותר את החומר הנלמד ואת ההשלכות המעשיות שלו".

פאנל סטודנטים ובוגרים העובדים בפיליפס. צילום: איתמר טל

"כפי שאומר הפתגם מהתלמוד, 'אם אין קמח אין תורה, ואם אין תורה אין קמח', מציין פרופ' חיים אזהרי, דיקן הפקולטה. "אם ניקח זאת למונחים של ימינו ניתן לומר שאם אין יצירת ידע טכנולוגי חדש באקדמיה, אין תעשיית היי-טק, וגם ההיפך נכון. שיתוף פעולה הדדי זה חיוני לקידום תחום ההנדסה הביו-רפואית ולפיתוח פתרונות רפואיים חדשניים".

"הסטודנטים שלנו נחשפים למגוון רחב של חברות טכנולוגיות רפואיות מובילות, הן דרך אירועים ייעודיים והן דרך עבודה חלקית כבר בשנים מתקדמות של הלימודים," מסבירה לילך לורבר, מנהלת קשרי חוץ בפקולטה, "חיבור זה מאפשר להם לצבור ניסיון מעשי יקר ערך, תוך כדי רכישת הידע והמיומנויות הנדרשים להם להצלחה בקריירה".

הצגת חברות בתעשיה הביו-רפואית לסטודנטים בפקולטה להנדסה ביו-רפואית. צילום: איתמר טל

מוטי פרימר, מנכ"ל חברת ASSENSUS SURGICAL, מוסיף: "אנו מעריכים את תרומתם המשמעותית של בוגרי הפקולטה לפעילות החברה. ימי ההיכרות ההדדיים מאפשרים לנו ליצור קשרים הדוקים עם הסטודנטים, מהנדסי העתיד, ולקדם יחדיו את תחום ההנדסה הביו-רפואית".

רוצים ללמוד עוד? בקרו באתר הפקולטה: https://bme.technion.ac.il/

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך