X

״הסטודנטים מקבלים מיומנויות לעבודה עם נוער בסיכון״

בישראל חיים כשני מיליון ילדים ובני נוער, מתוכם, כ-330 אלף מצויים במצבי סיכון ומצוקה: הקריה האקדמית אונו מציגה תכנית לימודים לתואר הראשון בחינוך וחברה בהתמקדות בנוער במצבי סיכון, בו שמים דגש על הכשרת אנשי מקצוע לטיפול, לחינוך ולקידום נוער במצבי סיכון ונוער עובר חוק




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

הקריה האקדמית אונו מציגה לימודי תואר ראשון בחינוך וחברה בהתמקדות בנוער במצבי סיכון. בתכנית זו שמים דגש על טיפול וסיוע לבני נוער הנמצאים במצבי סיכון ולנוער עובר חוק.

בישראל חיים כשני מיליון ילדים ובני נוער, מתוכם, כ-330 אלף מצויים במצבי סיכון ומצוקה (על פי משרד הרווחה והביטחון החברתי).


הקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה. באדיבות הקריה האקדמית אונו

קמפוס חיפה. באדיבות הקריה האקדמית אונו




בקריה האקדמית אונו קיים מסלול ללימודי התואר הראשון בחינוך וחברה בהתמקדות בנוער במצבי סיכון, שמים דגש על הכשרת אנשי מקצוע לטיפול, לחינוך ולקידום נוער במצבי סיכון ונוער עובר חוק. הלימודים וההכשרה המעשית משלבים בין הידע הנדרש לזיהוי מצבי סיכון בקרב מתבגרים לבין גישות חינוכיות ומיומנויות התערבות.

התכנית משלבת תכנים תיאורטיים מדיסציפלינות שונות, בהן פסיכולוגיה, חינוך, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית, קרימינולוגיה ואנתרופולוגיה.

פרופ׳ עמנואל גרופר הוא מומחה בעל שם עולמי בתחומי החינוך והטיפול בילדים ובני נוער במסגרות חוץ-ביתיות ופנימיות. מאז 2018 נבחר לשמש כנשיא הארגון הבינלאומי לחינוך פנימייתי FICE International ובעבר שמש כמנהל האגף לחינוך פנימייתי במשרד החינוך.

גרופר מסביר על המסלול לנוער במצבי סיכון בתוכנית לתואר ראשון BA בחינוך וחברה: ״הקריה האקדמית אונו היא המקום היחיד בארץ המלמד תואר ראשון BA עם במיקוד בעבודה עם נוער במצבי סיכון במסגרת הפקולטה למדעי הרוח והחברה. כתוצאה מכך בוגרי התכנית באונו מקבלים רקע חינוכי וחברתי עשיר, אשר מאפשר להם להבין טוב יותר את בני-האדם עבורם הם נדרשים לפתח מיומנויות התערבות כדי לעזור להם לעבור מהשוליים למרכז החברתי״.

פרופ׳ עמנואל גרופר. תמונה: באדיבות המצולם

״בקריה האקדמית אונו לא רק לומדים את הידע והמיומנויות אלא גם זוכים בהתנסות מעשית מודרכת ופרקטית בשטח. כתוצאה מכך הבוגרים שלנו מגיעים למקומות העבודה הרבה יותר מוכנים ולעיתים ההתנסות המעשית המודרכת יוצרת תנאים לגיוס הסטודנט/ית כחבר צוות בשכר מייד בתום הלימודים לתואר״.

התואר מתאים לאלו שרוצים להשתלב בעולם העבודה בתחום העבודה עם נוער במצבי סיכון, לבעלי רגישות חברתית שרוצים לתרום לנוער באמצעים חינוכיים וטיפוליים, לבעלי משיכה לתחומי העזרה לאנשים) לעבודה המאפשרת גמישות, אוטונומיה, קשר משמעותי עם בני נוער ויצירתיות.

ד״ר צחי סלור, ראש המסלול לילדים ונוער בסיכון מספר: ״יש שלוש סיבות טובות ללמוד אצלנו, גם תואר וגם תעודות המאפשרות השתלבות בשוק העבודה עוד במהלך הלימודים. שילוב מנצח בין מרצים מעולים, ידע עדכני ורלוונטי המגיע ישירות מהשטח ולמידה חווייתית, יוצרים הכנה אמיתית לעולם העבודה. כל סטודנט מקבל ליווי אישי, מעטפת ותמיכה במקביל לדרישות גבוהות וחינוך למצוינות. הדבר יוצר אקלים ייחודי ומעניק תחושת שייכות״.

ד״ר צחי סלור. תמונה באדיבות המצולם

״בתכנית זו, הסטודנטים מקבלים מיומנויות לעבודה עם נוער בסיכון והכרת מסגרות לנוער בסיכון כולל סיורים מבוא לטכנולוגיות למידה חינוך לרב תרבותיות – סדנת ליווי אינטגרטיבי בריאות וחוסן נפשי במציאות משתנה ילד, משפחה וקהילה התמודדות עם מצבי טראומה יזמות חינוכית חברתית דור המסכים – סביבותיהם החינוכיות והחברתיות CBT חינוך חוץ ביתי שירותים ומסגרות לנוער בסיכון התמכרויות והתנהגויות סיכון הכנה לקריירה ועוד״.

הקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה. באדיבות הקריה האקדמית אונו

הקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה. באדיבות הקריה האקדמית אונו

מסלול זה עשוי להיות מעניין ורלבנטי לכל מי שמתעניין בתפקיד חינוכי-טיפולי בארגוני חינוך, עמותות וארגונים בלתי פורמליים ואחרים שעיקר עיסוקם בקידומם של ילדים ובני נוער במצבי סיכון. מסגרות אלה פועלות גם בפנימיות, בהוסטלים וגם במסגרות קהילתיות שפועלות במרבית העמותות והרשויות המקומיות. נושא זה יכול להשתלב היטב כהכנה ללימודי תואר שני בחינוך במגוון נושאים.

מטרת הלימודים במסלול זה היא להרחיב את הידע של סטודנטים המעוניינים להשתלב בהמשך בעבודה בתחומים אלה. הקורסים שנכללים במיקוד זה כוללים מגוון של קורסים, חלקם בעלי אופי יותר תיאורטי וחלקם עם גישה יותר יישומית. במסגרת הלימודים מתקיימים גם סיורים לימודיים למסגרות שמטפלות בילדים ובני נוער במצבי סיכון. הסיורים מעשירים מאד את עולמם של הסטודנטים ואת הבנתם על תחום דעת זה.

הידע איתו יוצאים הסטודנטים המסיימים את המיקוד לילדים ונוער בסיכון הוא רחב ומתפרס על מגוון דיסציפלינות מדעיות. מצד אחד נלמדים קורסי תשתית להבנת ההיבטים הסוציולוגיים והתרבותיים של תופעת הנוער בסיכון. בנוסף, נלמד גם ההיבט הקרימינולוגי כמו בקורס על עבריינות נוער. בנוסף, נחשפים הסטודנטים גם להיבטים הקשורים בסוגי ההתערבויות בהם נוקטים השירותים המטפלים בנוער בסיכון: קורסים כמו מיומנויות לעבודה עם נוער בסיכון, אמנות ככלי חינוכי-טיפולי, יסודות הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית CBT, התנהגויות סיכון של בני נוער, אלימות מקוונת ברשת, סמים והתמכרויות, חינוך חוץ-ביתי ועוד.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך











<