X

במגרש שלו

עם יותר מ-30 שנות ניסיון בתחום, מתן נחמיאס משתף את סיפורו בתחום הספורט והחינוך לקראת שנת הלימודים הקרובה, וקורא לדור העתיד במחוז חיפה להצטרף למועדונים הבית ספריים, לצאת מהמסכים, להתחבר לקהילה וללמוד על כח רצון והתמדה




  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

רבים מאיתנו זוכרים את שיעור הספורט השבועי בבית הספר או את מועדון הכדורגל לאחר שעות הלימודים. מעטים מאיתנו לקחו את העניין ברצינות כמו מתן נחמיאס מטירת הכרמל, שהקדיש את חייו למועדוני הספורט בהם גדל.

הוא הספיק לעבור בכל תפקיד אפשרי בקריירה של הכדורעף: משחקן צעיר לשחקן ליגה בנבחרת המועדון הבית ספרית, למאמן ליגות תיכון ארציות ואף שופט, וכיום משמש כמנהל המחלקה לאירועי ספורט במחוז חיפה ורכז ליגות הכדורעף הארצי של התאחדות הספורט לבתי הספר. את דרכו בעולם הספורט והחינוך החל בכיתה ה' כשהצטרף לחוג כדורעף בבית הספר היסודי, לאחר שהיה מגלגל כדורים במשחקי הכדורעף של ליגת התיכוניים בקריית ביאליק והתאהב בענף. בהגיעו לכיתה ז', יכל סוף סוף להצטרף למועדון הבית ספרי בכדורעף, מלא מוטיבציה והשראה.


מועדון ספורט בית ספרי, למי שעוד אינו מכיר, הוא למעשה מערך חוגי של קבוצות ספורט במספר ענפים שעונה לצורך של בתי ספר להתמקצע ולהוביל ענף אחד או מספר ענפים, ברמה הישגית ועממית. את המועדונים מפעילה התאחדות הספורט לבתי הספר, והם מתאימים לכלל תלמידי בית הספר, גם ובעיקר לאלה שאינם פעילים במסגרת אגודות הספורט בענפים השונים אחר הצהרים. בחלק מהענפים יש המשך והעפלה לאליפויות הארציות ובחלק מהענפים הליגות מתקיימות במסגרת עירונית, אזורית ומחוזית. בחיקו של המועדון הבית ספרי ומסגרות ההמשך, גדל והתחנך מתן.




מתן נחמיאס. צילום: יח"צ

מתן שיחק במועדון הכדורעף הבית ספרי מכיתה ז' עד כיתה ט', ומכיתות י'-י"ב המשיך כשחקן במסגרות המשך. "ההורים שלי מהיום הראשון בכדורעף היו באים לראות אותי בכל משחק, זה היה מרגש," הוא נזכר. לאחר לימודי כיתה י"ג ושנתיים של שירות קבע כטכנאי אלקטרוניקה בבסיס רמת דוד של חיל האוויר, החליט מתן לחזור לכדורעף: "נהניתי מאוד בצבא ואפילו חתמתי קבע, אבל  תמיד ידעתי שאני אחזור למקורות- אל הספורט".

מתן החל ללמוד במכון וינגייט הוראה לחינוך גופני, והמשיך לשחק כדורעף במקביל כשחקן בקבוצת הבוגרים של מטה אשר, אשר הייתה בצמרת ליגת העל באותן השנים. במקביל עבד כמאמן תיכון אופק מטה אשר והנוער של מ.א. מטה אשר. בהמשך הפך לרכז הכדורעף של המועצה האזורית, תפקיד שאליו הגיע במסגרת 70 שעות התנסות בניהול בספורט שנדרש להשלים מתוקף לימודיו. הוא נזכר בהתרגשות: "בשנה הראשונה שאימנתי במטה אשר, הקבוצה שאימנתי שיחקו בליגת העל לתיכונים של התאחדות הספורט לביתי הספר והגענו ביחד לגמר אליפות התיכונים בירושלים, שם זכינו בכסף".

מאוחר יותר החל לעבוד במשגב, כרכז ספורט ומאמן כדורעף של כיתות ז-ח תלמידות, ט תלמידות ונערות. שם הוצע לו להיות רכז מחוז מרכז ורכז ארצי של ענף הכדורעף של התאחדות הספורט לבתי הספר, תפקיד אליו נכנס ב2014. לאחר שנה נאלץ לעזוב. "המעבר מהצפון למרכז היה לי קשה מאוד עם האישה והילדים, אבל קיוויתי לחזור לתפקיד דומה בעתיד בחיפה".

אכן, ב2017, התפנתה המשרה המקבילה בחיפה, אליה נכנס מתן ובה הוא מכהן עד היום. עם שני ילדיו, סאני שעולה לכיתה א' ואמה שעולה לכיתה ד', הוא משחק כדורעף בגינה. "אני מחכה שהילדים שלי יגיעו לכיתה ה' ו', שיתחילו להגיע לאירועים של אבא שלהם".

החופש הגדול בעיצומו, וכמו בכל שנה, הרישום למועדונים הבית ספריים החל בכל המחוזות. מתן מסכם: "לקראת שנת הלימודים הבאה, אני מזמין אתכם להצטרף אלינו, לטפח ולקדם את הספורט הישראלי הצעיר, לחיות אורח חיים בריא, להרגיש משמעות, להביא גאווה בית ספרית וללמוד על ערכי כבוד וספורטיביות לצד מקצועיות והשתתפות בטורנירים ותחרויות".

השנה, הרישום למועדונים מתקיים דרך אתר התאחדות הספורט לבתי הספר בענפים הבאים: כדורעף, כדורעף חופים, אתלטיקה, כדורסל 3×3, כדורגל, טניס שולחן, ניווט ספורטיבי, בדמינטון, כדוריד. בנוסף, בקרוב תיפתח גם הרשמה למועדוני ספורט בית ספר פראלימפי וצרכים מיוחדים.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך











<






<