X

אומנות הטיח – טכניקות וטיפים

עבודת הטיוח שנראית לפעמים חלק פשוט מתהליך הבנייה או השיפוץ היא למעשה אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לקבלת איכות בבנייה וגימור מושלם

עבודת הטיוח שנראית לפעמים חלק פשוט מתהליך הבנייה או השיפוץ היא למעשה אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לקבלת איכות בבנייה וגימור מושלם. בניית קיר פנימי או חידוש טיח חיצוני הם הבסיס לכל ההמשך, ולכן חשוב להשתמש בחומרים איכותיים ובעיקר לבצע את העבודה היטב. צביעת קיר פנימי או חיצוני והנחת חיפויים שונים על בסיס מיושר ועמיד הן הדרך הטובה לקבל תוצאה איכותית באופן הבסיסי ביותר.

כולנו יודעים שגימור הוא החלק החשוב והנראה לעין, ואף על פי שהוא השלב הברור, הוא צריך להיות מושתת על בסיס איכותי. הטיח הוא חלק משמעותי בכל שלבי בנייה או שיפוץ והחומרים שבהם משתמשים ואופן השימוש קובעים במידה רבה את הגימור ומונעים בעיות עתידיות. כדי שתוכלו לדעת שהפעולה החשובה הזו מתבצעת היטב באופן חלק, ללא סדקים או פגמים, הנה כמה כללים הכרחיים על הטיח ועל אופן היישום שלו בבנייה.



הכנת המשטח המיועד

את הטיח מורחים רק על משטח מיוצב לאחר הבנייה או השיפוץ, כך שהבטון והבלוקים כבר מיוצבים ואין חשש שיזוזו. את תשתית הקיר המיועד יש להכין כך שלא יהיו שקעים, חורים, ברזלים, אבק או חוטים שיפריעו להיצמדות החומר. מקבעים על הקיר סרגלי טיח תקניים או רשת חיזוק באמצעות חומרי הדבקה מהירים כמו מלט, כך שיהוו עזרה בדיוק המריחה בפינות ובשוליים. חשוב גם לשים לב לצמידות בין סוגי קירות שונים וחומרים שונים לפני המריחה של החומר, שכן במרווחים כאלה חשוב להניח רשת אינטרגלס אשר עוזרת למנוע סדקים.

ערבוב החומר

ישנן כמה שכבות למריחה כשמדובר בטיח, ויש הבדל בין החומר החיצוני ומספר השכבות הנדרשות ובין הטיח המיועד לקירות פנים. חשיבות הרכב הטיח והשליכט והבחירה בסוג הנכון היא משמעותית ותלויה בכמה נתונים הכוללים את סוג המבנה ואופי הסביבה. הבחירה בטיח הנכון לקירות הפנימיים והחיצוניים תוכל למנוע התפוררות וסדקים, כך שהקירות יעמדו טוב יותר בתנאי מזג האוויר וישרדו ללא נזקים לאורך זמן. לפני המריחה מערבבים את אבקת הטיח עם מים עד לקבלת מרקם אחיד. יש סוגי חומר המעורבבים עם דבקים שונים לצורך היצמדות לקורות מסוימים ויש סוגים אחרים אותם מערבבים עם מלט.

את הטיח מורחים בשלוש שכבות בדרך כלל, וחשוב שיעמדו בתו תקן: שכבת הרבצה, שכבת טיח מיישרת ושכבת הגמר (שליכט). בחדרי אמבטיה יש לבצע תהליך ארוך יותר של ייבוש לפני מריחת צבע המתאים לחדרים בעלי לחות גבוהה.

יישום בשטח

לאחר הכנת הקירות וערבוב החומר מתחילים במריחה הראשונה (שכבת ההרבצה) בעובי של 6-4 מ"מ, אותה מיישרים אך אין צורך להחליק במיוחד, שכן השכבה השנייה תיצמד טוב יותר על מצע מחוספס. שכבה זו משמשת גם כשכבת איטום ולכן חשיבותה רבה. יום לאחר הנחת השכבה הראשונה, מומלץ לשפוך מים מלמעלה לצורך הכנה לקראת השכבה המיישרת, היא השכבה השנייה שעובייה 16-12 מ"מ. את השכבה האחרונה, שכבת הגמר, מורחים בעובי של 2-1 מ"מ אך חשוב לעשות זאת בהפרש של יומיים מהמריחה השנייה. ישנם סוגים שונים של טיח ושליכט, לרבות שליכט צבעוני, חומרים לחוץ וטיח פנים, סוג תרמי שמיועד לסייע בשמירת הטמפרטורה הפנימית ועוד. לכן חשוב לפנות לאיש מקצוע או לקבל הדרכה מקצועית לפני קבלת החלטה על רכישת החומר ועל אופן היישום שלו, כדי למנוע סדקים וכדי לקבל תוצאה איכותית.

אופן המריחה של הטיח יכול להתבצע באמצעות מכונות התזה או באופן ידני תוך שימוש בכלים ייעודיים להחלקה ולמריחה. במשטחים גדולים וחיצוניים עושים שימוש לרוב במכונות התזה לצורך האצת התהליך.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בעסקים