X

הבשורה הסביבתית הבאה: מחזור תחבורתי

מתחילים למחזר חלקים של רכבים ובעיקר את מקור האנרגיה שלהם- הסוללה


עולם התחבורה עובר שינוי גדול בשנים האחרונות. יותר רכבים חשמליים, כולל תחבורה ציבורית, עולים על הכביש ומספרם בעולם הולך וגדל על חשבון הרכבים המזהמים. אולם, לא רק הרכבים נקיים יותר לסביבה אלא שעתה מתחילים למחזר גם חלקים של רכבים ובעיקר את מקור האנרגיה שלהם- הסוללה.

התחבורה העולמית עוברת שינויים רבים. מדובר בעיקר בכניסה של רכבים חשמליים ותחבורה ציבורית חשמלית שמחליפה בהדרגה את התחבורה הישנה והמזהמת. יצרניות הרכב החלו בשינוי הזה לפני כמה שנים והפכו את הייצור החשמלי למטרה מרכזית עם חזון לטווח ארוך לעתיד.




הציבור הרחב נענה גם הוא לעניין בנוסף לשיח הגלובלי על זיהום, שינויים אקלימיים ואסונות טבע תכופים שלא היו בעבר. ההבנה חלחלה והביקוש לרכב שאינו מזהם עלה. נתוני מכירות מראים גידול שנתי באחוזי הקניה של רכבים חשמליים בכל העולם ובמדינות שיש להן מדיניות תחבורתית ירוקה, אחוז הרכבים הנקיים גבוה במיוחד.

אלא שהדאגה לסביבה לא נעצרת כאן וכבר יש מי שדואגים לדבר הבא בתחבורה הנקייה: מחזור של חלקים ובייחוד הסוללה של הרכב החשמלי. כבר היום יש יצרניות רכב אשר משתמשות בחומרים ממוחזרים ברכבים החדשים כמו הריפוד בתא הנוסעים, חלקים מהכיסאות ופריטים נוספים. גם השימוש בצבעים הפך לנקי יותר. הרבה מהחלקים בתא הנוסעים נצבעים בחומרים שאינם רעילים לסביבה ולבני אדם.

מבחינת הסוללה ברכב חשמלי, ראוי לזכור שהסוללה היא המרכיב העיקרי ומספקת את האנרגיה להנעה שלו. יותר רכבים זה אומר שיש יותר סוללות ואחרי כמה שנים, כשהסוללות מגיעות לקצה יכולת השימוש שלהן, צריך להחליף אותן.

במקום לזרוק את הסוללות וליצור הררי זבל אלקטרוני ומפגע סביבתי נוסף, החלו ברחבי העולם לשקוד על מחקר ופיתוח של טכנולוגיות לפירוק הסוללות של הרכבים החשמליים, מחזור של החומרים שלהן ושימוש מחדש. זה אומר שלא יהיה צורך לחצוב משאבי טבע באותה כמות, להיות תלויים במדינות מסוימות או להפר זכויות אדם במדינות אחרות שמנצלות עובדים לצרכים אלה.

חברות סטרט-אפ ומפעלי מחזור חדשים לסוללות הנמצאים בעיקר באמריקה הצפונית ואירופה, שואפים למחזר את מרכיבי הסוללה כמו: קובלט, ליתיום וניקל. החדשות הטובות הן שהחומרים הללו ניתנים למחזור ואם זה יקרה באופן נרחב, הצפי הוא שמחירי הרכבים החשמליים ירדו עוד יותר בעתיד.

השם הכי מוכר לנו הוא חברת טסלה, אשר מפתחת מערכת למחזור סוללות שתיקח סוללות משומשות, תפריד את המתכות המרכיבות אותן, תעשיר אותן ותייצר מהן סוללה חדשה. בחברה מקימים פסי ייצור במפעלים שלה כדי להתמקד בנושא הזה ועל מנת להגיע למצב שבו עלות הסוללה תרד עוד יותר.

חברת הידרו-וולט השוודית, הצליחה לייצר סוללה שלמה שכולה ממוחזרת מסוללות ישנות. החברה הצהירה שהיא מסוגלת למחזר כמעט את כל המתכות המצויות בסוללות ישנות ולהגיע לסוללה עם רמת ביצוע כמו של סוללה חדשה. החברה החלה בפעילות השנה והיכולת שלה למחזר סוללות מגיעה  ל-25 אלף סוללות בשנה, שזו כמעט הכמות השנתית של הסוללות שמסיימות את חייהן בשוודיה. התכנון של החברה לעתיד הוא להגדיל את יכולת המחזור שלה פי כמה ולהגיע למספרים הרבה יותר גבוהים, כאלה שיענו על הביקוש הגבוה לסוללות בכל שנה.

חברת רדווד מארצות הברית גייסה לאחרונה כמיליארד דולר ממשקיעים ועוסקת בייצור סוללות ממוחזרות וכבר חתמה על הסכמי שיתוף פעולה עם חברות כמו: פורד, טויוטה, וולוו ופולקסווגן. בנוסף, החברה מתכוונת להתרחב ולפתוח מפעל נוסף כדי לענות על הביקושים העתידיים.

כל הפעילות הזאת ועוד רבות אחרות זאת רק ההתחלה. אנחנו עדיין בשלבים ראשונים של תהליך המחזור בענף התחבורה אך המגמה ברורה: לעשות שימוש חוזר ברכיבים לרכב ולצמצם עד כמה שניתן את הפגיעה הסביבתית. בסופו של דבר, העתיד התחבורתי של כולנו נע לעבר סביבה נקיה ובריאה יותר.

למידע נוסף היכנסו לאתר EV Magazine






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בעסקים











<






<