X

ייחודי: 'חשיפה לאקדמיה' של מסע בהיסטוריה ונוף בצל מלחמת חרבות ברזל

קורס 'חשיפה לאקדמיה' מהווה דוגמה לאופן בו האקדמית צפת בוחרת להנגיש ידע מקצועי לציבור הרחב. הקורס תרם לגשר על פער לכאורה בין המחקר האקדמי לבין הציבור, תוך יצירת חוויה לימודית משמעותית שמחברת בין תיאוריה, היסטוריה, ארכיאולוגיה והמציאות העכשווית



  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

חשיפה לאקדמיה. צילום: דוברות האקדמית צפת

בימים אלו הסתיים בהצלחה רבה קורס ייחודי של "חשיפה לאקדמיה" באקדמית צפת, אשר משך אליו כ-50 משתתפים נלהבים. הקורס, בניהולה המסור של לילך הדסי ובייעוץ המקצועי של פרופ' (אמריטוס) ינון שבטיאל, הוביל את המשתתפים למסע חקר יוצא דופן בנושא "הגליל והגולן – היסטוריה ונוף בצל מלחמת חרבות ברזל".


הסדרה כללה חמישה מפגשים מרתקים, כל מפגש שילב הרצאה אקדמית מעמיקה עם סיור חווייתי בשטח. שילוב זה בין תיאוריה למעשה העניק למשתתפים הזדמנות ייחודית להכיר את האזור דרך עיניים מקצועיות ולהיחשף לסיפורים, תובנות וממצאים שלרוב אינם נגישים לציבור הרחב.



להכיר את האזור דרך עיניים מקצועיות. צילום: דוברות האקדמית צפת

לאורך הקורס נחשפו המשתתפים למגוון נושאים מרתקים: מסוגיית קביעת הגבול הלבנוני וההתמודדויות של יישובי הצפון בזמן מלחמת חרבות ברזל, דרך שיטות ההגנה של היהודים בתקופת הבית השני ו"הממדי"ם" הקדומים במערות הגליל, ועד לאתרים הארכיאולוגיים המרתקים בגולן. המשתתפים זכו לסיורים מרתקים בנבי יושע, קיבוץ מלכיה, קריית שמונה, חורבות חוקוק הקדומה וכפר יהודייה שבגולן, בהדרכת מיטב המרצים והחוקרים, ביניהם דפנה מאיר, פרופ' ינון שבטיאל ופרופ' חיים בן דוד.

רגע משמעותי במיוחד התרחש בסיום הסיור בכפר יהודייה, כאשר פרופ' חיים בן דוד שיתף את המשתתפים בסיפורו האישי והמרגש על נפילת בנו, עמישר הי"ד, במלחמת חרבות ברזל בחאן יונס – רגע שהמחיש את הקשר העמוק בין העבר, ההווה והמחיר האישי והלאומי.

לאורך כל הקורס נרשמה השתתפות גבוהה ומרשימה, המעידה על העניין הרב שעוררו נושאי הקורס. המשתתפים הביעו התלהבות רבה מהשילוב המוצלח בין ידע אקדמי מעמיק לבין חוויה בשטח, ומהאפשרות להיחשף לפרספקטיבות חדשות על האזור בו הם חיים – במיוחד בהקשר הרלוונטי של מלחמת חרבות ברזל.

הנגשת ידע מקצועי לציבור הרחב. צילום: דוברות האקדמית צפת

קורס "חשיפה לאקדמיה" מהווה דוגמה לאופן בו האקדמית צפת בוחרת להנגיש ידע מקצועי לציבור הרחב. הקורס תרם לגשר על פער לכאורה בין המחקר האקדמי לבין הציבור, תוך יצירת חוויה לימודית משמעותית שמחברת בין תיאוריה, היסטוריה, ארכיאולוגיה והמציאות העכשווית. האקדמית צפת ממשיכה במסורת של מצוינות אקדמית המשולבת במעורבות קהילתית, וקורסים מסוג זה מדגישים את תרומתה הייחודית לחיי התרבות והחברה בגליל ובצפון הארץ.






אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בחינוך











<












<






<