X

טירת כרמל: 310 ילדים נרשמו לגן, רק 77 ייקלטו

הרישום לגן "קישקשתא" התמלא תוך פחות מחודש והביקושים לגן "פריחת הדובדבן" בטירת כרמל הפכו למשימה לא פשוטה. מנהלת הגן כוכבה מזרחי: הורים שאיחרו את ההרשמה שולחים תמונה של הילד וכותבים: איך אפשר לסרב לו? סיפורם של שלושה מהגנים המבוקשים ביותר בעיר

אחד הגנים המבוקשים בעיר טירת כרמל, הוא מעון היום "פריחת הדובדבן". מנהלת המעון כוכבה מזרחי מספרת כי הגן מסוגל לקלוט 77 ילדים בלבד: 18 לתינוקיה, 27 פעוטות ו-32 ילדים בוגרים. הרשמת הילדים לגן פתוחה למשך 20 יום בלבד. במועד הזה, עושים ההורים כל מאמץ שהילדים ייקלטו לגנים הטובים ביותר והתחרות היא קשה.

"כל הגננות בעלות תעודה והסמכה". גן "פריחת הדובדבן". צילום: כוכבה מזרחי


"הרישום התקיים בין ה-1 ל-21 לפברואר, מספרת מזרחי, "הרישום מתבצע על ידי משרד העבודה והרווחה. 260 ילדים נרשמו ועוברים תהליך וועדות קבלה שעדיין בעיצומו ולוקח מספר חודשים, ו-50 נוספים נרשמו לרשימת ההמתנה. מדי יום ממשיכים להירשם ילדים נוספים. משרד העבודה והרווחה הוא שקובע מי ייכנס לגן ומי לא, על פי סדר קדימות שנקבע על ידם. אבל הורים לא מפסיקים ללחוץ, שולחים אלי תמונות של ילדים ושואלים: ״איך אפשר לסרב לו?״.




לאחת האמהות (שמה שמור במערכת) שהתקשרה למעון "מרכז הפעוט" בעיר, נמסר כי למרות שנרשמו כ-300 ילדים, רק 30 יכולים להתקבל. דובר עיריית טירת כרמל מסר בתגובה כי עדיין לא ניתנו להורים תשובות וכי הם מעדיפים לא להתייחס לטענות. בעיר ישנם עוד מעונות פרטיים טובים הנמצאים בפיקוח וגם הם בתפוסה מלאה.

בגיל 45 התקבלה לתואר. כוכבה מזרחי צילום: אלבום פרטי

לפני שניהלה את הגן, מזרחי עבדה בתחום הגיל הרך 14 שנים כמטפלת-מחנכת וכמובילת כיתה. היא מספרת כי בגיל 45 לפני כשלוש שנים, היא התקבלה ללימודי תואר אותם סיימה השנה והקרוב תקבל תעודה של תואר רב תחומי באוניברסיטת חיפה. "בשנה הראשונה הגעתי לנהל מעון חדש ולהקים אותו מאפס", היא מספרת, "משנה לשנה הביקוש גובר ולצערי אנו מוגבלים במסגרת התפוסה המאושרת כמו עוד מעונות וגנים בעיר שלא יכולים לקלוט את כל הנרשמים היות ורב הביקוש על המכסה".

הביקוש הורגש גם בגן "קישקשתא" אותו מנהלת אלינור מגרלישווילי שהינה בעלת נסיון של 16 שנים בתחום. בגן הנמצא ברחוב ביאליק, יש 18 ילדים בכיתת הילדים, 21 ילדים בכיתת הפעוטות, ו-30 ילדים בכיתת הבוגרים. בגן יש 17 נשות צוות.

מעודדת לצאת ללימודים. אלינור (עם שיער בהיר וחולצה צהובה) וצוות הגננות בגן קישקשתא צילום: אלבום פרטי

"עד אמצע פברואר אני נותנת עדיפות לילדי הגן", מספרת אלינור, "תמיד נשארים מקומות בכיתת הקטנים ובתינוקיה, זה הכיתות שתמיד יש בהן רישום פתוח. 35 מהתינוקות הם חדשים. ועדיין יש הרבה ברשימת ההמתנה. "אני משקיעה כאן את החיים שלי. אני רואה את הגן בדיוק כמו בית. כמו שבבית ההורים צריכים להיות קשובים לילדים ולדעת להסתדר ולהקשיב אחד לשנייה. האנרגיה הזו עוברת לילדים".

"מתפקידי לדאוג לצוות. מפרגנת להם המון ונותנת המון כוח ופירגון. מעודדת לשלוח אותם ללימודים. מסבסדת את התשלום. שנה שעברה למשל, שתי בנות שלי יצאו ללמוד הנחיית הורים, ייעוץ, שינה וגמילה. השלמתי להם חצי מהסכום. כשבן אדם מקבל מקצועיות והבנה, הוא יודע טוב יותר מה עובר על הילד. יכול לגשת אליו טוב יותר וגם לדבר עם ההורים.

 

ההרשמה נמשכת בין נובמבר לבין מרץ. גן "צעדים ראשונים"  צילום: מירי אמרן

 

הגן השלישי הוא "צעדים ראשונים", אותו מנהלת מירי אמרן. 15 ילדים בכתת התינוקות, 24 ילדים בכיתת הפעוטות, ו-28 ילדים נמצאים בכיתת הבוגרים. "פתחתי את הרישון בנובמבר, היו עזיבות של הורים את העיר וסגרתי את ההרשמה במרץ", אומרת מירי שגן הגן שלה מלא וסגור להרשמה, וכעת היא רושמת לרשימות המתנה בלבד. "בכל שנה יש 35 עד 40 נרשמים חדשים. הילדים עולים כיתה כל שנה".

"עם הזמן המקום גדל והתפתח". מירי אמרן צילום: אלבום פרטי

"בסך הכל יש 19 מטפלות, כולל מבשלת. אנחנו גן עם  ביקורת של משרד החינוך ומסגרת מפוקחת, עם מלווה התפתחותית והכל. 12 מטפלות נמצאות אצלי בלימודים דרך אקדמיית גורדון ומחזור נוס, עתיד להפתח".

"שקיפות זו תכונה שחשובה מאוד להורים". גן "צעדים ראשונים"   צילום: מירי אמרן

 

מירי הייתה סייעת בגן מרכז הפעוט. חלק מצוות תומכת לגננת. כשנולדה הילדה, החליטה מירי לפתוח משפחתון קטן בבית. ועם הזמן המקום גדל והתפתח. "אני חושבת שהמאפיין הבולט של הגן זה שקיפות", היא אומרת, שקיפות זו תכונה שחשובה מאוד להורים וקודם כל חשובה עבורי. יש כאן הרבה פתיחות וגבולות שבעיקר מוגדרים להורים. לפעמים זה יכול קצת להרגיז. גם חשוב לי מאוד להגדיר למה. ההורים מאוד מעורבים ואני מקיימת הרבה מאוד שיחות עם ההורים. אני מלווה בליווי צמוד כשצריך".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בטירת כרמל









<












<
<