אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
במסגרת פרויקט 'שבת ישראלית' של משרד התרבות, מוזיאוני חיפה יהיו פתוחים בסופי שבוע לציבור ללא תשלום.
כרגע תתאפשר כניסה חינם בימי שישי ושבת
למוזיאון חיפה לאמנות
למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
למוזיאון מאנה כץ
למוזיאון הימי הלאומי
ולמוזיאון העיר חיפה.
*יש לשריין מקום באתר מוזיאוני חיפה
*שעות פתיחה:
ראשון ורביעי: 10:00-16:00
חמישי: 12:00-20:00
שישי: 10:00-14:00
שבת: 10:00-16:00
מוזיאון הרמן שטרוק ומרכז האמנויות סגורים לקהל.

במסגרת פרויקט 'שבת ישראלית' של משרד התרבות, מוזיאוני חיפה יהיו פתוחים בסופי שבוע לציבור ללא תשלום. – צילום יחצ
תערוכות חדשות:
בשנת 1971 נפתחה תערוכת רטרוספקטיבה לשמואל בונה במוזיאון חיפה לאמנות. כעת, חמישים שנה לאחר תערוכה זו, מוזיאון מאנה כץ זוכה להציג את מפעלו האמנותי העשיר עם מיטב יצירותיו. בונה עלה לארץ ב־1936 עם משפחתו ממזריץ' שבפולין בהיותו ילד. הארץ התגלתה לו לראשונה בחיפה – עיר מזרחית ואירופאית, ים תיכונית ובינלאומית. כאן הוא קלט את מראות המזרח, את האור והצבע האופייניים לו, וספג את האווירה הים תיכונית.
תערוכה זו מתמקדת בשלושה נושאים מרכזיים שבהם עסק בונה במשך שנות יצירתו: מרחבי הנוף הארץ ישראלי, שאותם ספג בעיר מגוריו חיפה ובעבודתו כמודד קרקעות בגליל; המרחב האישי והביתי; וכן המרחב הרוחני והמיסטי ביצירתו, הכולל את עיסוקו במיתוס המקראי.
ציוריו של בונה ברובם גדולי־ממדים ועשירים בשפה חזותית הממזגת מספר סגנונות – חלקם מאפיינים תקופות מסוימות ביצירתו וחלקם מופיעים בציוריו לאורך כל הדרך. ציורים אלו משלבים מרכיבים פיגורטיביים ומופשטים ומשקפים חקירה אסתטית של אפשרויות השימוש בצורה וצבע. הם מתאפיינים בצבעים חזקים ואקספרסיביים ולעיתים גם בגוונים בהירים ונקיים. עבודותיו מלאות בחיוניוּת ומאוכלסות בדמויות מסוגננות ואקספרסיביות.
ביצירות מתחילת דרכו האמנותית אפשר לזהות את זיקתו העמוקה לאמנות הפרסית, בעיקר בהשראת המיניאטורות הפרסיות, ולציור הביזנטי הקדום. בחלוף השנים סגנונו הושפע ממקורות השראה נוספים מהאמנות המודרנית הבינלאומית. בשנות השמונים והתשעים הוא החל להתמקד, במעבר חד, בציור המופשט הגיאומטרי.
בציוריו של בונה מתקיימת פשטות כמעט נאיבית, המבטלת את חוקי המציאות ומוליכה אותנו לתוך עולם של אגדה וסמלים. יצירתו שואבת את עוצמתה מזיקתו העמוקה למורשת התרבותית של העם היהודי, ומעל לכול לסיפורי המקרא, ומאהבתו לארץ ישראל ולנופיה.
עבודותיו של בונה מבטאות מצב של חופש יצירה ספונטני ובלתי צפוי, המתבסס כאמור על מגוון סגנונות ומקורות השראה, ללא השתייכות לזרם אמנותי מוגדר. הוא יצר את עולמו, הקמאי לעיתים, מתוך התייחסות לטבע, לאפוסים עתיקים ולעולמו הפנימי האניגמטי. ביצירתו ההטרוגנית, שאינה כפופה למבניות סדורה, כל יצירה היא אירוע ייחודי טהור.

בשנת 1971 נפתחה תערוכת רטרוספקטיבה לשמואל בונה במוזיאון חיפה לאמנות. כעת, חמישים שנה לאחר תערוכה זו, מוזיאון מאנה כץ זוכה להציג את מפעלו האמנותי העשיר עם מיטב יצירותיו.- צילום יחצ
תערוכות חדשות:
לקהילה הגאה בחיפה היסטוריה עשירה, מרתקת וחשובה בקנה מידה ארצי, אך היא נותרה נסתרת. במחקר של ההיסטוריה הקווירית בארץ, כתחום העוסק בסיפורם של מיעוטים מיניים ומגדריים, ובזיכרון הקולקטיבי של הקהילה הגאה המקומית תועדה בעיקר ההיסטוריה התל אביבית. צירי זמן היסטוריים של המאבק הגאה בארץ וסרטים בנושא נוטים לספר סיפור תל אביבי עם הבלחות ירושלמיות. אזור חיוג 04 בולט בהיעדרו. תולדות הקהילה הגאה בחיפה סובלות משוליוּת כפולה: זאת של ההיסטוריה הקווירית בכלל, הנתפסת כנישתית וככזאת שעשויה לעניין את הקהילה הגאה בלבד, וזאת של ההיסטוריה הקווירית שהתרחשה מחוץ לתל אביב.
תערוכה חלוצית זו היא מאורע חשוב: זוהי הפעם הראשונה שבה מוזיאון בארץ מקדיש תצוגה מקיפה להיסטוריה גאה. התערוכה חושפת את סיפורה של קהילת הלהט"ב בחיפה, שהתקיימה בעיר מאז ומתמיד – גם בתקופות שבהן היא הסתתרה או הושתקה, וגם בתקופות שבהן היא לא הייתה מאורגנת ולא פעלה בכלים המקובלים כיום במאבקים חברתיים. תערוכה ייחודית זו שיזמו חברי וחברות פרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית מבקשת לבחון את הקהילה כחלק בלתי נפרד ממארג החיים בחיפה ומההיסטוריה של העיר.
התערוכה הופקה בשיתוף האגודה למען הלהט"ב בישראל ובסיוע קרן תרבות חיפה
הדרכות:
שבת 10/4/21
"מה יגידו השכנים?"
הדרכות קהל רחב: שבת 10/4/21
11:00 | 12:00
במסגרת שבת ישראלית | ללא עלות | מותנה בהרשמה מראש | הביקור הוא ע"פ הנחיות התו הסגול
תערוכות נמשכות:
תערוכה בשיתוף עם הארכיון הציוני המרכזי
עידו בק (נ. 1988) נולד וגדל בחיפה, והוא בעל תואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל ותואר שני בתקשורת חזותית מטעם האקדמיה לאמנות וייסנזה בברלין. במהלך לימודיו בברלין פיתח בק משחק מחשב בשם "Me, The stranger", המתאר את חייו ואת חוויותיו כחיפאי. המסע שלו לברלין החזיר אותו אחורה בזמן, ודרך המשחק שפיתח הצליח לבטא 31 שנים של חוויה אישית וציבורית כאחד.
לצורך התערוכה התפתח המשחק הלאה והפך לחדר שלם, המתאר גם הוא היסטוריה עירונית. שתי היסטוריות אלו – של עידו בק ושל הארכיון הציוני – אוחדו יחד לכדי תערוכה אחת, למשחק אחד, לחוויה אחת כוללת המתארת את מסעו של בק בעיר שבה נולד, וכן את המסע המשותף של המתגוררים בעיר אז והיום. חלל זה בתערוכה הופך למרחב לילי, שבו אנשי העיר כבר ישנים והחיות יוצאות לשוטט ברחובות – כמעין משמרת לילה בעיר. כך, דרך משחק המחשב, האנימציות והדמויות של החיות, העיר מתגלה מנקודת מבט חדשה ומקורית.
שני חללי התערוכה חושפים בפנינו מרחב עירוני המגולם באמצעים חזותיים – דו־ממדיים ותלת־ממדיים – ודרכם אנו כצופים מתוודעים לעברה של חיפה, להווה שלה ואולי גם לעתידה של העיר.

עידו בק (נ. 1988) נולד וגדל בחיפה, והוא בעל תואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל ותואר שני בתקשורת חזותית מטעם האקדמיה לאמנות וייסנזה בברלין.- צילום יחצ
התערוכה מבקשת לתת כבוד לאוסף הכרזות והכרוזים המרשים של הארכיון הציוני ולמצוא בו את הייחוד החיפאי דרך פרשנות רלוונטית וחדשה לאוסף ההיסטורי.
תערוכות חדשות:
60 הדפסים יפניים עכשוויים
התערוכה "60 הדפסים יפניים עכשוויים", העומדת בסימן חגיגות שישים שנה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, היא פרי יוזמה משותפת של גלריית יוסיידו (Yoseido Gallery) בטוקיו ומוזיאון טיקוטין. לכבוד אירוע חגיגי זה מוצגות במוזיאון יצירותיהם של שישים אמני הדפס יפנים בני זמננו מן השורה הראשונה. חמישים ושבעה אמנים החליטו לתרום את יצירתם לאוסף המוזיאון עם סיומה וגלריה יוסיידו תורמת למוזיאון את שלושת היצירות הנותרות.
האמנות היפנית העכשווית היא קוסמופוליטית בעיקר בשל מהירות השגת המידע, הניידות של האמנים והתערוכות הבינלאומיות שהם נוטלים בהן חלק. כל אמן מנסה לשקף בעבודתו את חשיפתו הטבעית להלכי הרוח ולזרמים הרווחים בעולם האמנות בימינו ואת גישתו האישית לסובב אותו, ומיישם את המתרחש ב'מילון מונחים' אישי. מטבע הדברים, ביצירות המוצגות בתערוכה ניכרת רבגוניות נושאית וסגנונית.
בעקבות המפגש של האמנות היפנית עם האמנות המערבית, המדיום הגרפי השתנה. אמצעי ביטוי חדשים שיובאו ליפן בשלהי המאה ה-19, כגון ליתוגרפיה, הדפס משי, תחריט ותצריב נוספו לטכניקות המסורתיות, הדפסי העץ והסטנסיל, שיש להן עבר ארוך ומפואר ביפן, אך פסקו להיות דומיננטיות. על אף זאת האמנות היפנית המסורתית לא התבטלה בפני החדש – האמנות בת הזמן היא סינתזה בין המורשת מבית להשפעות שהגיעו מבחוץ. כמו עמיתיהם במערב, אמני ההדפס היפנים מחפשים את דרכם באמנות ההדפס הבינלאומית העכשווית הן מבחינת התוכן והן מבחינת המדיה.

התערוכה "60 הדפסים יפניים עכשוויים", העומדת בסימן חגיגות שישים שנה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, היא פרי יוזמה משותפת של גלריית יוסיידו (Yoseido Gallery) בטוקיו ומוזיאון טיקוטין. – צילום יחצ
אוצרות אוסף מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, השוכן במרומי הכרמל, מוקדש להצגתם ולשימורם של חפצי אמנות יפניים והינו יחיד מסוגו במזרח התיכון. המוזיאון הוקם כמוסד עירוני בשנת 1959, ביוזמת פליקס טיקוטין (1986-1893) מהולנד וראש העיר חיפה, אבא חושי (1898-1969).
פליקס טיקוטין, ארכיטקט במקצועו, היה לסוחר ולאספן של חפצי אמנות יפניים בעל שם עולמי. משך למעלה מארבעים שנה אסף חפצי אמנות יקרי ערך ומיוחדים במינם וארגן תערוכות אמנות יפנית במוזיאונים רבים. במלחמת העולם השנייה ברח טיקוטין מן הנאצים והסתיר את אוספיו בהולנד. לאחר המלחמה, החליט טיקוטין שלאוסף ייעוד מיוחד ועליו להימצא בישראל. בשנת 1956 הגיע טיקוטין לישראל כדי לתרום את האוסף לאחד המוזיאונים. בעת ביקורו בחיפה, נפגש עם ראש העיר אבא חושי והביע נכונות לתרום את האוסף לעיר חיפה, ולהקים ביתן מיוחד שיוקדש כולו לתצוגת אוספיו.
הדרכות:
שבת 10/4/21
"60 הדפסים יפניים עכשוויים"
הדרכות קהל רחב: שבת 10/4/21
11:00 | 12:00
במסגרת שבת ישראלית | ללא עלות | מותנה בהרשמה מראש | הביקור הוא ע"פ הנחיות התו הסגול
סיורים ו/או סדנאות:
פנינת הכרמל- סיור היסטורי במרכז הכרמל
נקודת המפגש: בכניסה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שד' הנשיא, 89
שישי, 09.04.21, 11:00
בסיור נכיר את סיפורה ההיסטורי של העיר חיפה דרך התבוננות במבנים המפוארים ברחוב יפה נוף וברחובות הסמוכים לו, אשר עצבו את פני הרחוב ומרכז הכרמל כולו. את הסיור נתחיל במוזיאון טיקוטין לאורך טיילת לואי עם הנוף המרהיב בעיר ונסיים בבית קפה 'טיבי'.
מיועד לקהל הרחב.
משך הסיור כשעה וחצי | הסיור יתקיים בהתאם להנחיות הקורונה
פרטים נוספים:
מחיר: 65 ש"ח | אזרח ותיק: 60 ש"ח
*כולל כניסה למוזיאון טיקוטין
*בהתאם להנחיות התו הסגול
*כל הנוכחים בסדנה נדרשים בכרטיס – מספר המקומות מוגבל!
לינק להזמנת סיור באתר: https://bit.ly/3fCtSRD
סדנת מנגה
איפה: מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
שבת, 10.04.21, 11:00
מנגה היא הקומיקס היפני הפופולרי והז'אנר הספרותי הנקרא ביותר.
ביפן כולם קוראים מנגה – החל מתלמידי בתי ספר ועד אנשי עסקים רציניים.
המילה 'מנגה' מורכבת משתי מילים: 'מן' = משוגע ו'גה' = ציור, כלומר ציור משוגע.
בסדנה נלמד מעט על סגנון ציור המנגה ונתנסה לאחר מכן בציור מנגה בשלבים. אין צורך בידע קודם באיור.
פרטים נוספים:
הפעילות מתאימה לגילאי 7+, בליווי מבוגר | מחיר כניסה לסדנה 25 ש"ח | הכרטיס מקנה כניסה למוזיאון
*בהתאם להנחיות התו הסגול
*כל הנוכחים בסדנה נדרשים בכרטיס – מספר המקומות מוגבל!
לינק הרשמה לסדנא: https://bit.ly/3cPtnlj
הרצאות מועדון תרבות:

הסדרה תכלול ביקורת אוצרותית על תערוכות בארץ ובעולם וכן סיפורים מאחורי הקלעים של המוזיאון: כיצד נולדה תערוכה זו או אחרת? מאבקי כוח המלווים הקמת תערוכות, ניסיונות להכשיל תערוכות, בעיות מימון ועוד. –צילום יחצ
תערוכות שאהבתי בארץ ובעולם הגדול
שלישי, 6/4/21,
מרצה: ד"ר דורון לוריא
סדרה: תערוכות שאהבתי בארץ ובעולם הגדול
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
הסדרה תכלול ביקורת אוצרותית על תערוכות בארץ ובעולם וכן סיפורים מאחורי הקלעים של המוזיאון: כיצד נולדה תערוכה זו או אחרת? מאבקי כוח המלווים הקמת תערוכות, ניסיונות להכשיל תערוכות, בעיות מימון ועוד.
לינק להרשמה בZOOM: https://bit.ly/3wu03J4
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/39GmlgM
"השואה בראי הזיכרון" – 7.4.21
רביעי, 7/4/21, 10:30
מרצה: יריב פלד
סדרה: "נכון לעכשיו": מבט על ההתרחשויות האקטואליות שעל סדר היום המדיני והביטחוני
ניתוח השינויים שחלו בזיכרון השואה, מאז הקמת המדינה ועד ימינו, באמצעות סיפורם האישי של ארבעה דמויות:
הצנחנית חנה סנש, פאבל פרנקל, מנהיג המורדים של תנועת בית״ר בגטו וארשה.
דוד פולנסקי (״יורק״), צעיר המורדים בגטו וארשה, שעמד עוד קודם לכן בראש מערכת הברחות המזון לגטו.
חיים רוט, ניצול שואה הולנדי שהגה ויזם את מפעל ההנצחה ״לכל איש יש שם״.
לינק להרשמה בZOOM: https://bit.ly/3dza2DX
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/3wpJk9r
הרצאה וסרט: סכיזופרניה ו"נפלאות התבונה" (רון הווארד, ארה"ב) 2002
ראשון, 11/4, 10:30
מרצה: עמית אברון
סדרה: המוח וההתנהגות האנושית
סכיזופרניה הינה הפרעה נפשית הפוגעת קשות בתפקודו של האדם ומשבשת את עולם הרגש, החשיבה וההתנהגות שלו. מה מתרחש במוחו של אדם בעת התקף פסיכוטי? אילו תרופות מטפלות במחלה? האם ניתן לנבא מראש מי ייחלה בה? הסרט "נפלאות התבונה" מספר את סיפורו של המתמטיקאי הנודע, ג'ון נאש, שלמרות מחלת הסכיזופרניה הגיע להישגים מרשימים בקריירה המדעית שלו.
*המפגש יסתיים קרוב לשעה 13:30
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/3wkL2sV
"לחיות ללא גבולות" – מסע מוזיקלי אל הפרובוקטורים של התרבות הצרפתית
שני, 12.04.21, 10:30
מרצה: ד"ר אביב אמית
סדרה: הצרפתים הגדולים בראי השנסונים
מישל וולבק, הנחשב לסופר הצרפתי החשוב בדורנו; רומן גארי, שנודע גם בשם העט אמיל אז'אר; ז'ראר דפרדייה, מגדולי שחקני האופי של צרפת; מרסל דושאן, אבי המהפכנים של האמנות המודרנית ו"הילדים הרעים" של השנסון הצרפתי: ז'ורז' ברסאנס וסרז' גינסבורג.
לינק להרשמה בZOOM: https://bit.ly/3uf5J7A
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/3urJvQ5
תערוכות נמשכות:
אשכול תערוכות במוזיאון חיפה לאמנות

משבר הקורונה, על השלכותיו המרובות, הציף על פני השטח את קיומנו השברירי בהקשרים הנוגעים למרחבים הפרטיים ביותר- צילום יחצ
משבר הקורונה, על השלכותיו המרובות, הציף על פני השטח את קיומנו השברירי בהקשרים הנוגעים למרחבים הפרטיים ביותר, כמו גם לסדרים החברתיים הרחבים. לצד החששות ותחושת אי־הוודאות, בתקופה זו טמונה גם הזדמנות להתבונן לעומק דרך הסדקים שנפערו ביסודות קיומנו וכך לבחון אותם מחדש, גם אם המפגש לא נוח ומטלטל.
אשכול תערוכות זה מבקש לבחון את המרחבים המוּכרים שהופכים לעיתים למתעתעים וזרים בשעת משבר. בפסיכולוגיה המודרנית ידוע היטב המונח שטבע זיגמונד פרויד, ה"אלביתי" ("Das Unheimliche"), המתייחס לחוויה מטרידה זו של דבר שהוא מוּכר אך זר ומאיים גם יחד. ואכן, נראה כי עבור רבים המשבר הנוכחי חשף תחושה של אמביוולנטיות ביחס למרחב הביתי והמשפחתי, המשמש עוגן אך גם הופך לסיר לחץ מבעבע ומחניק.
התערוכות הכלולות באשכול זה מתייחסות למרחבים קיומיים שונים שנִבְעו בהם סדקים בעקבות המשבר העמוק שאנו חווים. בחלקן בולט העיסוק הנרחב בערעור על מושג הבית כמרחב בטוח של פרטיות ומשפחתיות. באחרות מופיעה התייחסות למרחב של הגוף, הנתון לפיקוח ולמשטוּר ממסדי בזמן מגפה. גם גופה של האישה, המזוהה עם הבית, הופך לפגיע יותר בזמנים של הסתגרות. לצד זאת, אפשר להיווכח בעיסוק בגבולות המתערערים בין האדם והטבע, עם פלישת בעלי החיים למרחבי הקיום האנושיים בימים של סגר. כמו כן, האשכול מתייחס להשתלטות הגוברת של העולם הווירטואלי על תודעתנו בזמנים של בידוד חברתי, עד כדי התנתקות מהחוויה הגופנית הממשית ומהמרחבים הפיזיים הסובבים אותנו.
אשכול התערוכות הנוכחי מציג מגוון רחב של עבודות מתקופות שונות של האמנות הישראלית. לצד עבודות עכשוויות, ובכלל זה כאלו שנוצרו ממש בחודשי המשבר, מוצגות בו יצירות מוקדמות יותר – בהן עבודות הכלולות באוסף מוזיאון חיפה לאמנות. כך העיסוק ההיסטורי של האמנות הישראלית במרחבי הקיום המאוימים מקבל רובד משמעות נוסף לנוכח המשבר העכשווי.
מה אירע לנו ומה מצפה לכל אחד מאיתנו? איזה חותם תתיר המגפה על האנושות? האם נוכל אי פעם לאחות שוב את הסדקים במרחבי הווייתינו ולהפוכם למוכרים ובלתי מאיימים? או שלהיפך, תחושת הפחד והאימה שאופפים כעת כל רגע של חיינו, ישארו אתנו גם בעתיד? שאלות אלה ואחרות עולות בהקשר לאשכול הנוכחי. התערוכות המרכיבות אותו, נוצרו כתגובה מיידית לאסון שפקד אותנו בימים אלה. הן מזמינות את כולנו להרהר על השלכותיו.
תערוכות חדשות:
המוזיאון הימי הלאומי מבקש להזכיר ולטפח את האהבה לים בתערוכה פעילה לכל המשפחה. בתערוכה יזכו המבקרים לגלות, לחקור ולהכיר מחדש את עולמו המופלא של הים, דרך התנסות, משחק ויצירה: להקשיב לקולו של הלוויתן ושל הכריש, להכיר את אלי ואלות הים הקדמונים, ללמוד על הסכנות האורבות לנו בים ואיך ביכולתנו לשמור עליו ועל החיים בתוכו.
התערוכה "הצילו!" מאורגנת לפי שלושה נושאים מרכזיים : בחלק הראשון היא מבקשת להמחיש את תחושת הפגיעוּת של האדם בלב ים באמצעות מוצגים המלמדים על מגוון של אמצעים טכניים שפיתח; החלק השני מציג דמויות מייצגות של אלים ואלות, גיבורים ויצירי דמיון ימיים בולטים במשך הדורות, מהעת העתיקה ועד העידן המודרני; ולבסוף, התערוכה מתייחסת להיפוך ביחסי הכוחות המתרחש בימינו, כאשר הים חשוף למפגעים סביבתיים קיצוניים שחולל האדם ונזקק לגיבורי־על ולגיבורות־על ולדמויות מופת משל עצמו.
מלאכת הפיתוח של התכנים הסביבתיים ושל העמדות הפעילות בתערוכה נעשתה בשיתוף עם "קהילה ימית ראש כרמל" של החברה להגנת הטבע ו"אנשי הים התיכון" – רשת ארצית של קהילות מקומיות הפועלת להקמת שמורות ימיות בים התיכון של ישראל.
מה מקנה תחושת ביטחון בים?
בחלק הראשון של התערוכה יוצגו מוצגים שממחישים את הפחד מפני הים על הסערות וייצורי הים שעולים ממעמקיו, הדרכים שבהן ספנים מאז שחר ההיסטוריה הקנו לעצמם מידה של ביטחון אל מול האיום הקיומי שחוו בהפלגותיהם והאלים והאלות שאליהם הפנו את תפילותיהם לחזרה מוצלחת אל החוף, ועד השכלולים הטכנולוגים העכשווים .
מי אתם, גיבורי העל וגיבורות העל הימיים של העבר?
החלק השני של התערוכה מפגיש את הקהל עם פמליית האלים והאלות ועם גיבורי העל של העבר וההווה. רובנו שמענו על אקוומן, אך כמה מכירים גם את בת זוגו הנועזת, מירה? מי לא שמע על פוסידון, אל הים היווני? אך האם אתם מכירים גם את אמפיטריטה, בת זוגו? בתערוכה תוכלו לפגוש אותם ועוד אלים ואלות קדמוניים כמו תנית, טיכה, הדיוסקורים, ניקולאס הקדוש וקיארה הקדושה – ולחשוב מי הם הגיבורים של ימינו אנו. נכיר את החפצים המזהים של האלים, נתחפש לגיבורי על ונצטלם על במת צילום עם אביזרים ייחודיים.
זה בידיים שלנו!
חלקו השלישי של התערוכה יוקדש להיפוך ביחסי הכוחות בין האדם לים והפגיעות של הים מפני הנזקים הסביבתיים. כאן המבקרים יוכלו לפגוש את חיי הים דרך סרטונים של טבע ימי מהארץ, כמו צבי הים בחוף בת-גלים, הכרישים בחדרה והדגים המופלאים בים סוף, בפיליפינים, בקריביים ומקומות אקזוטיים אחרים ברחבי העולם, לשמוע קולות ממעמקי הים ולנחש מה אנחנו שומעים – לוויתן? דולפין? רעידת אדמה, ללמוד על יצורי-ים שהם גיבורי-על בפני עצמם (הידעתם, למשל, שהאצות מייצרות למעלה מחמישים אחוז מהחמצן על פני כדור הארץ? או שדג התוכינון אוכל את האצות הגדלות על שוניות אלמוגים בקצב מהיר יותר מצמיחת האצות, ובכך מסייע בשמירה על האלמוגים בחיים?), ללמוד על המפגעים בים וכיצד כל אחד מאיתנו יכול לפעול כדי לצמצם אותם. סרטון אנימציה שנוצר במיוחד עבור התערוכה על ידי איה גורדון נוי ועינת רודמן מספר את הסיפור המופלא של הפלגתה של פעילת האקלים השבדית הצעירה גרטה תונברג באוקיינוס מאנגליה לניו יורק על גבי יאכטה כדי להשתתף בוועידת האקלים מבלי להותיר טביעת רגל פחמנית.
בתערוכה משולבות עמדות משחק, התנסות ויצירה, שנוצרו בשיתוף עם "קהילה ימית ראש כרמל" של החברה להגנת הטבע ו"אנשי הים התיכון" – רשת ארצית של קהילות מקומיות הפועלת להקמת שמורות ימיות בים התיכון של ישראל. שותף לה גם אירגון "יום כדור-הארץ הבינלאומי", שאחד מאפיקי הפעולה שלו הוא העלאת המודעות למשברים סביבתיים ועידוד לאקטיביזם באמצעות אמנות.
הדרכות:
שבת 10/4/21
"הצילו"
הדרכות בשפה הרוסית: 11:00
במסגרת שבת ישראלית | ללא עלות | מותנה בהרשמה מראש | הביקור הוא ע"פ הנחיות התו הסגול
משאל גולשים ניוז חיפה והקריות
Loading ...
עוד בתרבות ופנאי
-
חוגגים עצמאות במוזאוני חיפה
הכניסה למוזיאון הימי הלאומי ומוזיאון העיר ללא עלות בהרשמה מראש. הכניסה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, מוזיאון מאנה כץ ולמוזיאון חיפה לאמנות עלות כניסה 10 ₪ בהרשמה מראש -
קיסריה עולה על הבימה... בקיסריה
אטרקציה חדשה בגן הלאומי תפתח לציבור ביום העצמאות הקרוב -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה – תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
בחזרה לסן רמו – Come Prima
סדרת מופעים מוסיקליים עם השירים והלהיטים הגדולים המזוהים עם הערים היפות בתבל. -
הביאלנה הים תיכונית יוצאת לדרך !
הביאנלה הים תיכונית 2021 היא אירוע אמנותי במרחבים הציבוריים בעיר חיפה ובעמק סכנין. -
חוגגים פסח עם עמותת זמן גליל מערבי
השקת סדרת סיורים מודרכים בעכו העתיקה; תערוכה חדשה – "רוח צפונית" סדנת שוקולד בה יוצרים פירמידות ואת דמויותיהם של משה ופרעה, סיורי ליקוט לכל המשפחה סיורי פריחה, סדנאות קווילט ועוד -
פעילות לילדים בחופשת הפסח במשכן לאמנות עין חרוד
בפסח הזה נצא עם משה ובני ישראל למדבר הגדול, נחנה באוהל מועד במרחב קסום ומסתורי, נייצר עבודות פסיפס ונלמד על כלי הפסח העתיקים מאוסף המוזיאון. -
ביום הבחירות לא צריך לבחור
פעילות לכל המשפחה בקניון שער הצפון – מופעי מחווה ללהקת סירק דה סוליי, מכוניות וינטג' אינטראקטיביות וגם מבצע חג משתלם במיוחד -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה – תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
תרבות ופנאי אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה – תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה – תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
סוף הסגר מתחיל במוזיאוני חיפה
תערוכה חדשה במוזיאון העיר: אירוע פתיחת התערוכה ב – ZOOM: שבת | 27.2 | 20:00 -
נותרו עוד 10 ימים בלבד וזה קורה....
השעון מתקדם .. עד ה- 28 בפברואר !!! תיאטרון חיפה יפתח עם הדובונים .. עם צופים .. עם דרכון ירוק בהצגה " שוק המציאות " -
תערוכה חדשה במוזיאון העיר, חיפה: מה יגידו השכנים?
מוזיאון העיר בחיפה פותח תערוכה ראשונה מסוגה המוקדשת לסיפורה של הקהילה הגאה — או בשמה הרשמי קהילת הלהט"ב —בחיפה מתקופת השלטון הבריטי ועד ימינו. -
"אנחנו פותחים את האולם ומקווים שזה לתמיד"
מנכ"לית תיאטרון חיפה ניצה בן צבי שמחה לבשר על פתיחת התיאטרון כבר בסוף חודש זה: "אנחנו פותחים את התיאטרון באופטימיות זהירה" -
סדנאות והרצאות ב- zoom לכבוד פורים
סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה, ללא תשלום וללא הרשמה מראש. -
"פסטיבל מקור" פסטיבל הקריאה הראשון של תיאטרון חיפה
במסגרת אירועי ה-60 של התיאטרון "קוראים מחזאות ישראלית חדשה" קריאה מבוימת של 5 מחזות בפני קהל -
פעילות לילדים לחג פורים במוזאוני חיפה
לכבוד חג פורים פעילות מקוונת לילדים במוזיאוני חיפה -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה, ללא תשלום וללא הרשמה מראש (כניסה לזום מעמוד האירוע באתר או בדף הפייסבוק של מוזיאוני חיפה) -
"פסטיבל מקור" פסטיבל הקריאה הראשון של תיאטרון חיפה
במסגרת אירועי ה-60 של התיאטרון: 15-17 פברואר,2021 ,"קוראים מחזאות ישראלית חדשה" קריאה מבוימת של 5 מחזות בפני קהל -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה, ללא תשלום וללא הרשמה מראש (כניסה לזום מעמוד האירוע באתר או בדף הפייסבוק של מוזיאוני חיפה) -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה, ללא תשלום וללא הרשמה מראש (כניסה לזום מעמוד האירוע באתר או בדף הפייסבוק של מוזיאוני חיפה) -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה, ללא תשלום וללא הרשמה מראש (כניסה לזום מעמוד האירוע באתר או בדף הפייסבוק של מוזיאוני חיפה) -
"חממת האמנים" של מוזאוני חיפה יוצאת לדרך
תוכנית "חממת האמנים" ,פרויקט אמנותי מבוססת קהילה של מוזאוני חיפה יוצא לדרך עם בחירתם של תשעה אמנים שנבחרו מתוך עשרות מתמודדים. -
עונת ההרצאות של מועדון תרבות!
הכנו לכם סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה לתקופת הסגר, ללא תשלום וללא הרשמה מראש (כניסה לזום מעמוד האירוע באתר או בדף הפייסבוק של מוזיאוני חיפה) -
סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה לתקופת הסגר
הכנו לכם סדנאות יצירה ב-zoom וב-facebook live לילדים ומשפחה לתקופת הסגר, ללא תשלום וללא הרשמה מראש (כניסה לזום מעמוד האירוע באתר או בדף הפייסבוק של מוזיאוני חיפה) -
עונת ההרצאות של מועדון תרבות!
הרצאות מועדון תרבות ב׳זום׳ – מוזאון חיפה -
ערב גאלה אופרה וינאי לכבוד החג של החגים
הסימפונית חיפה, לא שוקטת על השמרים גם בזמן קורונה. בעוד שכרגע אין אף אחד בארץ שמייצר אופרה בישראל, דווקא בחיפה יש! שת"פ עמותת הקשר הווקאלי וינה- תל אביב בניהול רוזי דנצינגר , שגרירות אוסטריה והסימפונית חיפה, הוליד ערב גאלה חגיגי, , שישודר בערב חג המולד. -
הצגה חדשה שנולדה בימי קורונה "מאחורי העיניים"
אנו נרגשים לשתף אתכם בבכורה להצגה חדשה שנולדה בימי קורונה "מאחורי העיניים". מופע מוסיקלי מרגש על אם לילד עם תסמונת דאון. עיבוד למחזה ולשירים מאת נאוה סמל. -
תיאטרון חיפה במופע סוחף ומרגש
טילדה רג'ואן והתזמורת הקאמרית הישראלית בניצוחו של רפי קדישזון במופע "קול העולם במה" -
חנוכה במוזאוני חיפה
לכבוד חג החנוכה יעניקו מוזאוני חיפה שי לחג, ערכת פעילות ויצירה לילדים! בנוסף, תערך סדנת לייב בהנחיית צוותי החינוך של מוזאוני חיפה של שלוש סדנאות יצירה שונות. -
הפסיפס מלוד, למוזיאון הימי בחיפה ובחזרה
פסיפס מהתקופה הרומית המאוחרת, קטע מ"פסיפס לוד", הועבר הבוקר מהמוזיאון הימי הלאומי בחיפה לעיר לוד במבצע מיוחד ורגיש של העברת המוצג העתיק באמצעות מנוף. -
פסטיבל עכו לתיאטרון אחר ה-41 online
פסטיבל עכו לתיאטרון אחר ה-41 ניצב לצד אנשי התרבות, האמנים ואנשי הבמה. לאחר שקיומו נדחה עקב הטלת הסגר הכללי, יתקיים הפסטיבל במהלך ימי החנוכה on line ובעלות סמלית לצפייה בכל הצגה. -
פטריות אחרי הגשם
כולם כבר יודעים שאחרי הגשם צצות הפטריות, אבל כמה באמת יודעים איפה ניתן למצוא פטריות טריות זמינות לליקוט, איזה מהן הן פטריות מאכל עסיסיות, ומאילו פטריות כדאי להיזהר, ומה אפשר להכין עם הפטריות שלוקטו -
חוזרים לבלות בטוח באוויר פתוח
החברה לפיתוח קיסריה ועמותת כרמלים מזמינות את הקהל הרחב לצאת אל המרחבים הפתוחים וליהנות מנופי קיסריה ההיסטוריים בטיול יפיפה ומרתק לאור השמש השוקעת. -
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית - קָאנְרֶקִי - במלאות 60 שנה
כבר 60 שנה – בשלל תערוכות פורצות דרך של אמנות יפנית, פעילויות חינוכיות מגוונות, וסדרות הרצאות מרתקות – שמוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית משמש גשר תרבותי בין יפן לישראל ומקור גאווה לעיר חיפה -
"מאחורי העיניים"
הצגה חדשה של תיאטרון חיפה "מאחורי העיניים", עיבוד למונודרמה מאת נאוה סמל, תעלה בבכורה בעברית ובערבית כשישובו התיאטרונים לפעילות -
מתחם חוצות המפרץ אאוטלט פותח היום את שעריו
מתחם חוצות המפרץ אאוטלט הנמצא בבעלות קבוצת קניוני עופר ואשטרום נכסים, ומהווה את מתחם הקניות המרכזי של תושבי חיפה, הקריות והסביבה, פותח היום (17.11.20) את שעריו, בעקבות החלטת הממשלה לפתוח מרכזי קניות פתוחים בערים ירוקות. -
העובדת הסוציאלית שכתבה ספר מתח אפל
מעולם העבודה הסוציאלית לעולם המשטרה, הרצח והספרות – רומן הביכורים של אפרת כהן תופס את הקורא מזווית חדשה שפחות נחקרה בז'אנר! -
יפה כמו גלויה
לכבוד ציון 60 שנה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית יעניק המוזיאון שי למבקריו : גלויות של עבודות אמנות שהוצגו במוזיאון לאורך השנים -
קק"ל משיקה משחק ניווט סלולרי להוצאת הפלסטיק מיער חוף הכרמל
בחניון השלוחה שביער חוף הכרמל הציבה קק"ל שלט עם קוד QR המוביל למשחק באפליקציית 'חוויער' להוצאת הפלסטיק מהיער * את המשחק ניתן לשחק ללא מדריך -
עונת ההרצאות של מועדון תרבות!
הרצאות מועדון תרבות ב׳זום׳ – מוזאון חיפה -
פותחים את עונת ההרצאות של מועדון תרבות!
מתחילים ב'זום' ובהמשך בהתאם להנחיות גם באולם אודיטוריום אנג'ל שבמוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית. -
פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים
פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים יתקיים השנה במהדורת אונליין לצפייה בין ה 4.10 ל-11.10 במהלך חוה"מ סוכות -
הרצאות מיוחדות עבורכם לתקופת הסגר
בעקבות ההנחיות, לצערנו, אנו נאלצים לסגור את ששת מוזיאוני חיפה, עד אשר ההנחיות יאפשרו פתיחתם מחדש. בתקופה זו, הרצאות מועדון תרבות ימשיכו להתקיים ב'זום'. -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
שוטטות - פרוייקט חדש בתיאטרון חיפה
החיפאית – להקת השחקנים הצעירה של תיאטרון חיפה בפרוייקט מיוחד:"שוטטות",בעקבות היצירה של הסופר יואל הופמן. -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
פעילויות וסדנאות לכל המשפחה במתחם חוצות המפרץ אאוטלט
מתחם חוצות המפרץ אאוטלט הנמצא בבעלות קבוצת קניוני עופר ואשטרום נכסים, ומהווה את מתחם הקניות המרכזי של תושבי חיפה, הקריות והסביבה, מציע במהלך חודש ספטמבר, מדי שבת פעילויות וסדנאות לילדים ולכל המשפחה, שעות של יצירה, פעילויות וסדנאות – ללא תשלום. -
ספטמבר של הנאה לכל המשפחה
מגוון פעילויות לילדים בעופר גרנד קניון: בייבי יוגה, סדנאות יצירה לילדים! וגם מבצעים שווים במיוחד הכניסה חופשית וחניה חינם! -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה 28/8 - 3/9
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
מרחבים במשבר
משבר הקורונה, על השלכותיו המרובות, הציף על פני השטח את קיומנו השברירי. לצד החששות ותחושת אי־הוודאות, בתקופה זו טמונה גם הזדמנות להתבונן לעומק דרך הסדקים שנפערו ביסודות קיומנו וכך לבחון אותם מחדש, גם אם המפגש לא נוח ומטלטל -
שלוש מאות מחזות הוגשו לתיאטרון חיפה
הנהלת תיאטרון חיפה, המנכלי"ת ניצה בן צבי והמנהל האמנותי משה נאור, החליטו לכבוד שנת ה-60 של התיאטרון (1961-2021 ), להעלות רפרטואר שרובו נשען על מחזאות ישראלית מקורית. -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה 21/8 - 27/8
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
פעילות לחופש הגדול במוזאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
חלל על הגג בסינמול לב המפרץ
יש לנו ירח מלא! מוזמנים להתרגש ביחד איתנו בפעילות מהממת לכל המשפחה של אסטרונומיה וחלל על הגג! -
ארועי השבוע במוזאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
חדש בנמל קיסריה! בילוי עששיות משפחתי בשקיעה
החברה לפיתוח קיסריה ועמותת כרמלים מזמינות את הקהל הרחב לצאת אל המרחבים הפתוחים וליהנות מנופי קיסריה ההיסטוריים בטיול יפיפה ומרתק לאורך הים בשקיעה. -
פעילות לילדים לחופש הגדול במוזאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות, פעילויות ילדים ועוד -
הופכים את משבר הקורונה להזדמנות עסקית ולומדים להיות אשפי מכירות.
ספר חדש של קובי יהודה בהוצאת מדיה 10, מלמד אתכם איך להכפיל את מחזור המכירות ולהעביר את המסר בצורה אפקטיבית -
"לצייר את החיים מחדש"
אתי פייר גבאי יוצאת למסע אישי בעקבות סיפורם של הוריה, "גיבורי שואה" שנפגשו מיד לאחר סיום המלחמה . -
מפגשי השבוע במוזאוני חיפה - מועדון תרבות 28.7 - 30.7
המפגשים יתקיימו בשידור חי תוך שימוש באפליקציית 'זום' -
עם אובד - תערוכה קבוצתית חדשה במוזיאון מאנה כץ
פגיעותו של האדם העובד, שיעורי האבטלה הבלתי נתפסים והעלייה הדרסטית בהיקף האוכלוסייה המצויה במצב של "קרבת העוני", עומדים במרכזה של תערוכה זו. -
"מחברות הכלא"
שיתוף פעולה בין המחלקה לאומנויות הצילום והמסך מהמרכז האקדמי לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה וקבוצת אסירים מכלא שטה, הוליד פרויקט מיוחד במינו של למידה משותפת בנושאי קולנוע צילום וכתיבה -
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה
תערוכות חדשות, קורסים מרתקים, הרצאות מגוונות ועוד- אוסף המוזיאון כולל מבחר עשיר ומגוון של יותר מ-7,500 יצירות של אמנים ישראלים ובינלאומיים. קורסים מרתקים באמנות. תערוכות אמנות ייחודיות. פעילויות מהנות לכל המשפחה. -
קרית שמונה כבירת טיפוס – Climb K8
עיריית קרית-שמונה שמה לה למטרה לפתח את תחום הטיפוס בסביבתה, ולשמש כבסיס לכל הפעילות הענפה המתרחשת במצוקים, ולהטמיע את תחום הטיפוס והספורט האתגרי כחלק מליבת הפעילות העירונית – בתחומי התיירות, חינוך וספורט. -
"הצילו ! s.o.s"
המוזיאון הימי הלאומי פותח תערוכת קיץ נהדרת בנושא – הים ! איך להיזהר בים , ואיך אנו שומרים עליו? איך נשמע קולו של הכריש ושל הלוויתן ? איך משתמשים במצפן, מהו קו רוחב וקו אורך? בואו ללמוד על הים דרך פעילות אינטראקטיבית, משחק ויצירה , כי הים הוא אינסופי ומרתק . -
חיפה מיוזיק - ויש לנו הרכב חיפאי מנצח
תחרות חיפה מיוזיק 2020 התקיימה בתיאטרון חיפה זו הפעם השנייה בהנחיית המוזיקאי אוהד חיטמן. על הבמה התמודדו 5 הרכבים מוזיקליים מקוריים מחיפה והצפון. -
הרצאות זום במועדון תרבות
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה -
אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
מוזיאוני חיפה יפתחו בהדרגה לקהל הרחב, תחילה יופעלו מוזיאון חיפה לאמנות, מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית והמוזיאון הימי הלאומי בסופי שבוע (שישי, שבת) וימי א'. -
בואו לספוג אמנות במוזיאוני חיפה
ההרשמה לקייטנות הקיץ במוזיאוני חיפה החלה! -
"הנשים של ג'ייק"
תיאטרון חיפה, התיאטרון הרפרטוארי הראשון בארץ שמחזיר את עובדיו, יוצריו ושחקניו למעגל היצירה והעבודה! וההתרגשות רבה!! -
"הנשים של ג'ייק"
תיאטרון חיפה, התיאטרון הרפרטוארי הראשון בארץ שמחזיר את עובדיו, יוצריו ושחקניו למעגל היצירה והעבודה! וההתרגשות רבה!! -
מסיבות ואירועים חוגגים רק בספורטן חיפה!
ימי כיף וגיבוש, בר/בת מצווה, ימי הולדת, מסיבות סוף שנה, מסיבות כיתה/גן, אירועים חברתיים ומסיבות ריקודים! -
קק"ל: הפנינג 'מוציאים את הפלסטיק מהיערות' ביער חוף הכרמל
קק"ל מזמינה את הציבור הרחב להפנינג ראשון מסוגו שנועד לצמצם את צריכת הפלסטיק ביערות ולשמור על הסביבה ובעלי החיים • כל משפחה שתירשם תקבל במתנה ערכת כלים רב פעמיים לפיקניק