אירועי השבוע במוזיאוני חיפה
במסגרת פרויקט 'שבת ישראלית' של משרד התרבות, מוזיאוני חיפה יהיו פתוחים בסופי שבוע לציבור ללא תשלום.
כרגע תתאפשר כניסה חינם בימי שישי ושבת
למוזיאון חיפה לאמנות
למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
למוזיאון מאנה כץ
למוזיאון הימי הלאומי
ולמוזיאון העיר חיפה.
*יש לשריין מקום באתר מוזיאוני חיפה
*שעות פתיחה:
ראשון ורביעי: 10:00-16:00
חמישי: 12:00-20:00
שישי: 10:00-14:00
שבת: 10:00-16:00
מוזיאון הרמן שטרוק ומרכז האמנויות סגורים לקהל.

במסגרת פרויקט 'שבת ישראלית' של משרד התרבות, מוזיאוני חיפה יהיו פתוחים בסופי שבוע לציבור ללא תשלום. – צילום יחצ
תערוכות חדשות:
בשנת 1971 נפתחה תערוכת רטרוספקטיבה לשמואל בונה במוזיאון חיפה לאמנות. כעת, חמישים שנה לאחר תערוכה זו, מוזיאון מאנה כץ זוכה להציג את מפעלו האמנותי העשיר עם מיטב יצירותיו. בונה עלה לארץ ב־1936 עם משפחתו ממזריץ' שבפולין בהיותו ילד. הארץ התגלתה לו לראשונה בחיפה – עיר מזרחית ואירופאית, ים תיכונית ובינלאומית. כאן הוא קלט את מראות המזרח, את האור והצבע האופייניים לו, וספג את האווירה הים תיכונית.
תערוכה זו מתמקדת בשלושה נושאים מרכזיים שבהם עסק בונה במשך שנות יצירתו: מרחבי הנוף הארץ ישראלי, שאותם ספג בעיר מגוריו חיפה ובעבודתו כמודד קרקעות בגליל; המרחב האישי והביתי; וכן המרחב הרוחני והמיסטי ביצירתו, הכולל את עיסוקו במיתוס המקראי.
ציוריו של בונה ברובם גדולי־ממדים ועשירים בשפה חזותית הממזגת מספר סגנונות – חלקם מאפיינים תקופות מסוימות ביצירתו וחלקם מופיעים בציוריו לאורך כל הדרך. ציורים אלו משלבים מרכיבים פיגורטיביים ומופשטים ומשקפים חקירה אסתטית של אפשרויות השימוש בצורה וצבע. הם מתאפיינים בצבעים חזקים ואקספרסיביים ולעיתים גם בגוונים בהירים ונקיים. עבודותיו מלאות בחיוניוּת ומאוכלסות בדמויות מסוגננות ואקספרסיביות.
ביצירות מתחילת דרכו האמנותית אפשר לזהות את זיקתו העמוקה לאמנות הפרסית, בעיקר בהשראת המיניאטורות הפרסיות, ולציור הביזנטי הקדום. בחלוף השנים סגנונו הושפע ממקורות השראה נוספים מהאמנות המודרנית הבינלאומית. בשנות השמונים והתשעים הוא החל להתמקד, במעבר חד, בציור המופשט הגיאומטרי.
בציוריו של בונה מתקיימת פשטות כמעט נאיבית, המבטלת את חוקי המציאות ומוליכה אותנו לתוך עולם של אגדה וסמלים. יצירתו שואבת את עוצמתה מזיקתו העמוקה למורשת התרבותית של העם היהודי, ומעל לכול לסיפורי המקרא, ומאהבתו לארץ ישראל ולנופיה.
עבודותיו של בונה מבטאות מצב של חופש יצירה ספונטני ובלתי צפוי, המתבסס כאמור על מגוון סגנונות ומקורות השראה, ללא השתייכות לזרם אמנותי מוגדר. הוא יצר את עולמו, הקמאי לעיתים, מתוך התייחסות לטבע, לאפוסים עתיקים ולעולמו הפנימי האניגמטי. ביצירתו ההטרוגנית, שאינה כפופה למבניות סדורה, כל יצירה היא אירוע ייחודי טהור.

בשנת 1971 נפתחה תערוכת רטרוספקטיבה לשמואל בונה במוזיאון חיפה לאמנות. כעת, חמישים שנה לאחר תערוכה זו, מוזיאון מאנה כץ זוכה להציג את מפעלו האמנותי העשיר עם מיטב יצירותיו.- צילום יחצ
תערוכות חדשות:
לקהילה הגאה בחיפה היסטוריה עשירה, מרתקת וחשובה בקנה מידה ארצי, אך היא נותרה נסתרת. במחקר של ההיסטוריה הקווירית בארץ, כתחום העוסק בסיפורם של מיעוטים מיניים ומגדריים, ובזיכרון הקולקטיבי של הקהילה הגאה המקומית תועדה בעיקר ההיסטוריה התל אביבית. צירי זמן היסטוריים של המאבק הגאה בארץ וסרטים בנושא נוטים לספר סיפור תל אביבי עם הבלחות ירושלמיות. אזור חיוג 04 בולט בהיעדרו. תולדות הקהילה הגאה בחיפה סובלות משוליוּת כפולה: זאת של ההיסטוריה הקווירית בכלל, הנתפסת כנישתית וככזאת שעשויה לעניין את הקהילה הגאה בלבד, וזאת של ההיסטוריה הקווירית שהתרחשה מחוץ לתל אביב.
תערוכה חלוצית זו היא מאורע חשוב: זוהי הפעם הראשונה שבה מוזיאון בארץ מקדיש תצוגה מקיפה להיסטוריה גאה. התערוכה חושפת את סיפורה של קהילת הלהט"ב בחיפה, שהתקיימה בעיר מאז ומתמיד – גם בתקופות שבהן היא הסתתרה או הושתקה, וגם בתקופות שבהן היא לא הייתה מאורגנת ולא פעלה בכלים המקובלים כיום במאבקים חברתיים. תערוכה ייחודית זו שיזמו חברי וחברות פרויקט ההיסטוריה הגאה החיפאית מבקשת לבחון את הקהילה כחלק בלתי נפרד ממארג החיים בחיפה ומההיסטוריה של העיר.
התערוכה הופקה בשיתוף האגודה למען הלהט"ב בישראל ובסיוע קרן תרבות חיפה
הדרכות:
שבת 10/4/21
"מה יגידו השכנים?"
הדרכות קהל רחב: שבת 10/4/21
11:00 | 12:00
במסגרת שבת ישראלית | ללא עלות | מותנה בהרשמה מראש | הביקור הוא ע"פ הנחיות התו הסגול
תערוכות נמשכות:
תערוכה בשיתוף עם הארכיון הציוני המרכזי
עידו בק (נ. 1988) נולד וגדל בחיפה, והוא בעל תואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל ותואר שני בתקשורת חזותית מטעם האקדמיה לאמנות וייסנזה בברלין. במהלך לימודיו בברלין פיתח בק משחק מחשב בשם "Me, The stranger", המתאר את חייו ואת חוויותיו כחיפאי. המסע שלו לברלין החזיר אותו אחורה בזמן, ודרך המשחק שפיתח הצליח לבטא 31 שנים של חוויה אישית וציבורית כאחד.
לצורך התערוכה התפתח המשחק הלאה והפך לחדר שלם, המתאר גם הוא היסטוריה עירונית. שתי היסטוריות אלו – של עידו בק ושל הארכיון הציוני – אוחדו יחד לכדי תערוכה אחת, למשחק אחד, לחוויה אחת כוללת המתארת את מסעו של בק בעיר שבה נולד, וכן את המסע המשותף של המתגוררים בעיר אז והיום. חלל זה בתערוכה הופך למרחב לילי, שבו אנשי העיר כבר ישנים והחיות יוצאות לשוטט ברחובות – כמעין משמרת לילה בעיר. כך, דרך משחק המחשב, האנימציות והדמויות של החיות, העיר מתגלה מנקודת מבט חדשה ומקורית.
שני חללי התערוכה חושפים בפנינו מרחב עירוני המגולם באמצעים חזותיים – דו־ממדיים ותלת־ממדיים – ודרכם אנו כצופים מתוודעים לעברה של חיפה, להווה שלה ואולי גם לעתידה של העיר.

עידו בק (נ. 1988) נולד וגדל בחיפה, והוא בעל תואר ראשון בתקשורת חזותית בבצלאל ותואר שני בתקשורת חזותית מטעם האקדמיה לאמנות וייסנזה בברלין.- צילום יחצ
התערוכה מבקשת לתת כבוד לאוסף הכרזות והכרוזים המרשים של הארכיון הציוני ולמצוא בו את הייחוד החיפאי דרך פרשנות רלוונטית וחדשה לאוסף ההיסטורי.
תערוכות חדשות:
60 הדפסים יפניים עכשוויים
התערוכה "60 הדפסים יפניים עכשוויים", העומדת בסימן חגיגות שישים שנה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, היא פרי יוזמה משותפת של גלריית יוסיידו (Yoseido Gallery) בטוקיו ומוזיאון טיקוטין. לכבוד אירוע חגיגי זה מוצגות במוזיאון יצירותיהם של שישים אמני הדפס יפנים בני זמננו מן השורה הראשונה. חמישים ושבעה אמנים החליטו לתרום את יצירתם לאוסף המוזיאון עם סיומה וגלריה יוסיידו תורמת למוזיאון את שלושת היצירות הנותרות.
האמנות היפנית העכשווית היא קוסמופוליטית בעיקר בשל מהירות השגת המידע, הניידות של האמנים והתערוכות הבינלאומיות שהם נוטלים בהן חלק. כל אמן מנסה לשקף בעבודתו את חשיפתו הטבעית להלכי הרוח ולזרמים הרווחים בעולם האמנות בימינו ואת גישתו האישית לסובב אותו, ומיישם את המתרחש ב'מילון מונחים' אישי. מטבע הדברים, ביצירות המוצגות בתערוכה ניכרת רבגוניות נושאית וסגנונית.
בעקבות המפגש של האמנות היפנית עם האמנות המערבית, המדיום הגרפי השתנה. אמצעי ביטוי חדשים שיובאו ליפן בשלהי המאה ה-19, כגון ליתוגרפיה, הדפס משי, תחריט ותצריב נוספו לטכניקות המסורתיות, הדפסי העץ והסטנסיל, שיש להן עבר ארוך ומפואר ביפן, אך פסקו להיות דומיננטיות. על אף זאת האמנות היפנית המסורתית לא התבטלה בפני החדש – האמנות בת הזמן היא סינתזה בין המורשת מבית להשפעות שהגיעו מבחוץ. כמו עמיתיהם במערב, אמני ההדפס היפנים מחפשים את דרכם באמנות ההדפס הבינלאומית העכשווית הן מבחינת התוכן והן מבחינת המדיה.

התערוכה "60 הדפסים יפניים עכשוויים", העומדת בסימן חגיגות שישים שנה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, היא פרי יוזמה משותפת של גלריית יוסיידו (Yoseido Gallery) בטוקיו ומוזיאון טיקוטין. – צילום יחצ
אוצרות אוסף מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, השוכן במרומי הכרמל, מוקדש להצגתם ולשימורם של חפצי אמנות יפניים והינו יחיד מסוגו במזרח התיכון. המוזיאון הוקם כמוסד עירוני בשנת 1959, ביוזמת פליקס טיקוטין (1986-1893) מהולנד וראש העיר חיפה, אבא חושי (1898-1969).
פליקס טיקוטין, ארכיטקט במקצועו, היה לסוחר ולאספן של חפצי אמנות יפניים בעל שם עולמי. משך למעלה מארבעים שנה אסף חפצי אמנות יקרי ערך ומיוחדים במינם וארגן תערוכות אמנות יפנית במוזיאונים רבים. במלחמת העולם השנייה ברח טיקוטין מן הנאצים והסתיר את אוספיו בהולנד. לאחר המלחמה, החליט טיקוטין שלאוסף ייעוד מיוחד ועליו להימצא בישראל. בשנת 1956 הגיע טיקוטין לישראל כדי לתרום את האוסף לאחד המוזיאונים. בעת ביקורו בחיפה, נפגש עם ראש העיר אבא חושי והביע נכונות לתרום את האוסף לעיר חיפה, ולהקים ביתן מיוחד שיוקדש כולו לתצוגת אוספיו.
הדרכות:
שבת 10/4/21
"60 הדפסים יפניים עכשוויים"
הדרכות קהל רחב: שבת 10/4/21
11:00 | 12:00
במסגרת שבת ישראלית | ללא עלות | מותנה בהרשמה מראש | הביקור הוא ע"פ הנחיות התו הסגול
סיורים ו/או סדנאות:
פנינת הכרמל- סיור היסטורי במרכז הכרמל
נקודת המפגש: בכניסה למוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית, שד' הנשיא, 89
שישי, 09.04.21, 11:00
בסיור נכיר את סיפורה ההיסטורי של העיר חיפה דרך התבוננות במבנים המפוארים ברחוב יפה נוף וברחובות הסמוכים לו, אשר עצבו את פני הרחוב ומרכז הכרמל כולו. את הסיור נתחיל במוזיאון טיקוטין לאורך טיילת לואי עם הנוף המרהיב בעיר ונסיים בבית קפה 'טיבי'.
מיועד לקהל הרחב.
משך הסיור כשעה וחצי | הסיור יתקיים בהתאם להנחיות הקורונה
פרטים נוספים:
מחיר: 65 ש"ח | אזרח ותיק: 60 ש"ח
*כולל כניסה למוזיאון טיקוטין
*בהתאם להנחיות התו הסגול
*כל הנוכחים בסדנה נדרשים בכרטיס – מספר המקומות מוגבל!
לינק להזמנת סיור באתר: https://bit.ly/3fCtSRD
סדנת מנגה
איפה: מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
שבת, 10.04.21, 11:00
מנגה היא הקומיקס היפני הפופולרי והז'אנר הספרותי הנקרא ביותר.
ביפן כולם קוראים מנגה – החל מתלמידי בתי ספר ועד אנשי עסקים רציניים.
המילה 'מנגה' מורכבת משתי מילים: 'מן' = משוגע ו'גה' = ציור, כלומר ציור משוגע.
בסדנה נלמד מעט על סגנון ציור המנגה ונתנסה לאחר מכן בציור מנגה בשלבים. אין צורך בידע קודם באיור.
פרטים נוספים:
הפעילות מתאימה לגילאי 7+, בליווי מבוגר | מחיר כניסה לסדנה 25 ש"ח | הכרטיס מקנה כניסה למוזיאון
*בהתאם להנחיות התו הסגול
*כל הנוכחים בסדנה נדרשים בכרטיס – מספר המקומות מוגבל!
לינק הרשמה לסדנא: https://bit.ly/3cPtnlj
הרצאות מועדון תרבות:

הסדרה תכלול ביקורת אוצרותית על תערוכות בארץ ובעולם וכן סיפורים מאחורי הקלעים של המוזיאון: כיצד נולדה תערוכה זו או אחרת? מאבקי כוח המלווים הקמת תערוכות, ניסיונות להכשיל תערוכות, בעיות מימון ועוד. –צילום יחצ
תערוכות שאהבתי בארץ ובעולם הגדול
שלישי, 6/4/21,
מרצה: ד"ר דורון לוריא
סדרה: תערוכות שאהבתי בארץ ובעולם הגדול
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
הסדרה תכלול ביקורת אוצרותית על תערוכות בארץ ובעולם וכן סיפורים מאחורי הקלעים של המוזיאון: כיצד נולדה תערוכה זו או אחרת? מאבקי כוח המלווים הקמת תערוכות, ניסיונות להכשיל תערוכות, בעיות מימון ועוד.
לינק להרשמה בZOOM: https://bit.ly/3wu03J4
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/39GmlgM
"השואה בראי הזיכרון" – 7.4.21
רביעי, 7/4/21, 10:30
מרצה: יריב פלד
סדרה: "נכון לעכשיו": מבט על ההתרחשויות האקטואליות שעל סדר היום המדיני והביטחוני
ניתוח השינויים שחלו בזיכרון השואה, מאז הקמת המדינה ועד ימינו, באמצעות סיפורם האישי של ארבעה דמויות:
הצנחנית חנה סנש, פאבל פרנקל, מנהיג המורדים של תנועת בית״ר בגטו וארשה.
דוד פולנסקי (״יורק״), צעיר המורדים בגטו וארשה, שעמד עוד קודם לכן בראש מערכת הברחות המזון לגטו.
חיים רוט, ניצול שואה הולנדי שהגה ויזם את מפעל ההנצחה ״לכל איש יש שם״.
לינק להרשמה בZOOM: https://bit.ly/3dza2DX
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/3wpJk9r
הרצאה וסרט: סכיזופרניה ו"נפלאות התבונה" (רון הווארד, ארה"ב) 2002
ראשון, 11/4, 10:30
מרצה: עמית אברון
סדרה: המוח וההתנהגות האנושית
סכיזופרניה הינה הפרעה נפשית הפוגעת קשות בתפקודו של האדם ומשבשת את עולם הרגש, החשיבה וההתנהגות שלו. מה מתרחש במוחו של אדם בעת התקף פסיכוטי? אילו תרופות מטפלות במחלה? האם ניתן לנבא מראש מי ייחלה בה? הסרט "נפלאות התבונה" מספר את סיפורו של המתמטיקאי הנודע, ג'ון נאש, שלמרות מחלת הסכיזופרניה הגיע להישגים מרשימים בקריירה המדעית שלו.
*המפגש יסתיים קרוב לשעה 13:30
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/3wkL2sV
"לחיות ללא גבולות" – מסע מוזיקלי אל הפרובוקטורים של התרבות הצרפתית
שני, 12.04.21, 10:30
מרצה: ד"ר אביב אמית
סדרה: הצרפתים הגדולים בראי השנסונים
מישל וולבק, הנחשב לסופר הצרפתי החשוב בדורנו; רומן גארי, שנודע גם בשם העט אמיל אז'אר; ז'ראר דפרדייה, מגדולי שחקני האופי של צרפת; מרסל דושאן, אבי המהפכנים של האמנות המודרנית ו"הילדים הרעים" של השנסון הצרפתי: ז'ורז' ברסאנס וסרז' גינסבורג.
לינק להרשמה בZOOM: https://bit.ly/3uf5J7A
לינק להרשמה באולם: https://bit.ly/3urJvQ5
תערוכות נמשכות:
אשכול תערוכות במוזיאון חיפה לאמנות

משבר הקורונה, על השלכותיו המרובות, הציף על פני השטח את קיומנו השברירי בהקשרים הנוגעים למרחבים הפרטיים ביותר- צילום יחצ
משבר הקורונה, על השלכותיו המרובות, הציף על פני השטח את קיומנו השברירי בהקשרים הנוגעים למרחבים הפרטיים ביותר, כמו גם לסדרים החברתיים הרחבים. לצד החששות ותחושת אי־הוודאות, בתקופה זו טמונה גם הזדמנות להתבונן לעומק דרך הסדקים שנפערו ביסודות קיומנו וכך לבחון אותם מחדש, גם אם המפגש לא נוח ומטלטל.
אשכול תערוכות זה מבקש לבחון את המרחבים המוּכרים שהופכים לעיתים למתעתעים וזרים בשעת משבר. בפסיכולוגיה המודרנית ידוע היטב המונח שטבע זיגמונד פרויד, ה"אלביתי" ("Das Unheimliche"), המתייחס לחוויה מטרידה זו של דבר שהוא מוּכר אך זר ומאיים גם יחד. ואכן, נראה כי עבור רבים המשבר הנוכחי חשף תחושה של אמביוולנטיות ביחס למרחב הביתי והמשפחתי, המשמש עוגן אך גם הופך לסיר לחץ מבעבע ומחניק.
התערוכות הכלולות באשכול זה מתייחסות למרחבים קיומיים שונים שנִבְעו בהם סדקים בעקבות המשבר העמוק שאנו חווים. בחלקן בולט העיסוק הנרחב בערעור על מושג הבית כמרחב בטוח של פרטיות ומשפחתיות. באחרות מופיעה התייחסות למרחב של הגוף, הנתון לפיקוח ולמשטוּר ממסדי בזמן מגפה. גם גופה של האישה, המזוהה עם הבית, הופך לפגיע יותר בזמנים של הסתגרות. לצד זאת, אפשר להיווכח בעיסוק בגבולות המתערערים בין האדם והטבע, עם פלישת בעלי החיים למרחבי הקיום האנושיים בימים של סגר. כמו כן, האשכול מתייחס להשתלטות הגוברת של העולם הווירטואלי על תודעתנו בזמנים של בידוד חברתי, עד כדי התנתקות מהחוויה הגופנית הממשית ומהמרחבים הפיזיים הסובבים אותנו.
אשכול התערוכות הנוכחי מציג מגוון רחב של עבודות מתקופות שונות של האמנות הישראלית. לצד עבודות עכשוויות, ובכלל זה כאלו שנוצרו ממש בחודשי המשבר, מוצגות בו יצירות מוקדמות יותר – בהן עבודות הכלולות באוסף מוזיאון חיפה לאמנות. כך העיסוק ההיסטורי של האמנות הישראלית במרחבי הקיום המאוימים מקבל רובד משמעות נוסף לנוכח המשבר העכשווי.
מה אירע לנו ומה מצפה לכל אחד מאיתנו? איזה חותם תתיר המגפה על האנושות? האם נוכל אי פעם לאחות שוב את הסדקים במרחבי הווייתינו ולהפוכם למוכרים ובלתי מאיימים? או שלהיפך, תחושת הפחד והאימה שאופפים כעת כל רגע של חיינו, ישארו אתנו גם בעתיד? שאלות אלה ואחרות עולות בהקשר לאשכול הנוכחי. התערוכות המרכיבות אותו, נוצרו כתגובה מיידית לאסון שפקד אותנו בימים אלה. הן מזמינות את כולנו להרהר על השלכותיו.
תערוכות חדשות:
המוזיאון הימי הלאומי מבקש להזכיר ולטפח את האהבה לים בתערוכה פעילה לכל המשפחה. בתערוכה יזכו המבקרים לגלות, לחקור ולהכיר מחדש את עולמו המופלא של הים, דרך התנסות, משחק ויצירה: להקשיב לקולו של הלוויתן ושל הכריש, להכיר את אלי ואלות הים הקדמונים, ללמוד על הסכנות האורבות לנו בים ואיך ביכולתנו לשמור עליו ועל החיים בתוכו.
התערוכה "הצילו!" מאורגנת לפי שלושה נושאים מרכזיים : בחלק הראשון היא מבקשת להמחיש את תחושת הפגיעוּת של האדם בלב ים באמצעות מוצגים המלמדים על מגוון של אמצעים טכניים שפיתח; החלק השני מציג דמויות מייצגות של אלים ואלות, גיבורים ויצירי דמיון ימיים בולטים במשך הדורות, מהעת העתיקה ועד העידן המודרני; ולבסוף, התערוכה מתייחסת להיפוך ביחסי הכוחות המתרחש בימינו, כאשר הים חשוף למפגעים סביבתיים קיצוניים שחולל האדם ונזקק לגיבורי־על ולגיבורות־על ולדמויות מופת משל עצמו.
מלאכת הפיתוח של התכנים הסביבתיים ושל העמדות הפעילות בתערוכה נעשתה בשיתוף עם "קהילה ימית ראש כרמל" של החברה להגנת הטבע ו"אנשי הים התיכון" – רשת ארצית של קהילות מקומיות הפועלת להקמת שמורות ימיות בים התיכון של ישראל.
מה מקנה תחושת ביטחון בים?
בחלק הראשון של התערוכה יוצגו מוצגים שממחישים את הפחד מפני הים על הסערות וייצורי הים שעולים ממעמקיו, הדרכים שבהן ספנים מאז שחר ההיסטוריה הקנו לעצמם מידה של ביטחון אל מול האיום הקיומי שחוו בהפלגותיהם והאלים והאלות שאליהם הפנו את תפילותיהם לחזרה מוצלחת אל החוף, ועד השכלולים הטכנולוגים העכשווים .
מי אתם, גיבורי העל וגיבורות העל הימיים של העבר?
החלק השני של התערוכה מפגיש את הקהל עם פמליית האלים והאלות ועם גיבורי העל של העבר וההווה. רובנו שמענו על אקוומן, אך כמה מכירים גם את בת זוגו הנועזת, מירה? מי לא שמע על פוסידון, אל הים היווני? אך האם אתם מכירים גם את אמפיטריטה, בת זוגו? בתערוכה תוכלו לפגוש אותם ועוד אלים ואלות קדמוניים כמו תנית, טיכה, הדיוסקורים, ניקולאס הקדוש וקיארה הקדושה – ולחשוב מי הם הגיבורים של ימינו אנו. נכיר את החפצים המזהים של האלים, נתחפש לגיבורי על ונצטלם על במת צילום עם אביזרים ייחודיים.
זה בידיים שלנו!
חלקו השלישי של התערוכה יוקדש להיפוך ביחסי הכוחות בין האדם לים והפגיעות של הים מפני הנזקים הסביבתיים. כאן המבקרים יוכלו לפגוש את חיי הים דרך סרטונים של טבע ימי מהארץ, כמו צבי הים בחוף בת-גלים, הכרישים בחדרה והדגים המופלאים בים סוף, בפיליפינים, בקריביים ומקומות אקזוטיים אחרים ברחבי העולם, לשמוע קולות ממעמקי הים ולנחש מה אנחנו שומעים – לוויתן? דולפין? רעידת אדמה, ללמוד על יצורי-ים שהם גיבורי-על בפני עצמם (הידעתם, למשל, שהאצות מייצרות למעלה מחמישים אחוז מהחמצן על פני כדור הארץ? או שדג התוכינון אוכל את האצות הגדלות על שוניות אלמוגים בקצב מהיר יותר מצמיחת האצות, ובכך מסייע בשמירה על האלמוגים בחיים?), ללמוד על המפגעים בים וכיצד כל אחד מאיתנו יכול לפעול כדי לצמצם אותם. סרטון אנימציה שנוצר במיוחד עבור התערוכה על ידי איה גורדון נוי ועינת רודמן מספר את הסיפור המופלא של הפלגתה של פעילת האקלים השבדית הצעירה גרטה תונברג באוקיינוס מאנגליה לניו יורק על גבי יאכטה כדי להשתתף בוועידת האקלים מבלי להותיר טביעת רגל פחמנית.
בתערוכה משולבות עמדות משחק, התנסות ויצירה, שנוצרו בשיתוף עם "קהילה ימית ראש כרמל" של החברה להגנת הטבע ו"אנשי הים התיכון" – רשת ארצית של קהילות מקומיות הפועלת להקמת שמורות ימיות בים התיכון של ישראל. שותף לה גם אירגון "יום כדור-הארץ הבינלאומי", שאחד מאפיקי הפעולה שלו הוא העלאת המודעות למשברים סביבתיים ועידוד לאקטיביזם באמצעות אמנות.
הדרכות:
שבת 10/4/21
"הצילו"
הדרכות בשפה הרוסית: 11:00
במסגרת שבת ישראלית | ללא עלות | מותנה בהרשמה מראש | הביקור הוא ע"פ הנחיות התו הסגול
עוד בתרבות ופנאי
-
לאחר 30 שנה במחסני מוזיאוני חיפה: קול אפריקה
האוסף האפריקאי נחשף מחדש תערוכה חדשה במוזיאון חיפה לאמנות מגלה את אוצרות תרבויות אפריקה -
תערוכה ראשונה מסוגה נפתחת במוזיאון חיפה לאמנות
שולחן עבודה: תערוכה פיזית על עידן דיגיטלי -
פעילויות חוה"מ פסח 2025 במוזיאון חיפה לאמנות
*הכניסה למוזיאונים בין התאריכים 14-18.4.25 בחסות בנק הפועלים דמי הכניסה למוזיאונים וכלל הפעילויות ללא תשלום, בחסות בנק הפועלים -
יוצאים למסע בזמן
פסח של חוויות במוזיאוני חיפה: תערוכות חדשות ועשרות פעילויות לכל המשפחה ללא תשלום מחנות טרום פסח לילדים: סטודיו קרמיקה, סטודיו אביב לאמנות, מפלצות ויצורים מופלאים -
יריד זמן יין חוזר בגליל
יריד זמן יין, של עמותת התיירות זמן גליל מערבי, וחמשת היקבים החברים בה חוגג 11 שנים של חגיגת יין גלילית -
וילות נופש – הבחירה המושלמת לחופשה פרטית ומהנה
במאמר זה נסקור את היתרונות של וילות נופש בהשוואה לבתי מלון, ונציג את אתר "וילאס" כבחירה המושלמת עבורכם לחופשה הבאה -
נמל קיסריה מזמין להפנינג פורימי לכל המשפחה
בחג הפורים מזמינה החברה לפיתוח קיסריה את הקהל הרחב להגיע לנמל קיסריה וליהנות משלל אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה. -
יום גיבוש לעובדים בחוות הרוח – שילוב של טבע, למידה וחוויה ייחודית
מחפשים יום גיבוש לעובדים שמשלב טבע, חוויה מרתקת ולמידה מעוררת השראה? -
פורים שמח ויצירתי במוזיאוני חיפה
משחק דיגיטלי במוזיאון טיקוטין, הצגות לפעוטות בשילוב סדנת יצירה, הכנת אביזרי תחפושת מקרטון, הפנינג פיראטים, סדנאות יצירה יפניות ועוד -
כיצד הפכה גלריה 279 לאחד מאולמות האירועים המבוקשים ביותר בחיפה
אם אתם מחפשים מקום ייחודי לאירוע הבא שלכם, גלריה 279 היא הכתובת הנכונה. העיצוב הייחודי, הגן הפתוח, החוויה הקולינרית יוצאת הדופן והשירות המקצועי יוצרים שילוב מנצח שהופך כל אירוע לבלתי נשכח -
וילות במרכז: החופשה המפנקת שאתם מחפשים במרחק נגיעה מהעיר
אם אתם מחפשים מקום מיוחד לחגוג יום הולדת, לציין אירוע משפחתי חשוב, או פשוט ליהנות עם כל המשפחה במתחם סגור ומפנק, וילות במרכז הן פתרון אידיאלי -
צימרים עם בריכה פרטית: החופשה המושלמת בעידן של יוקרה ופרטיות
בין אם אתם זוג רומנטי שמחפש מקום מפלט שקט ומפנק, ובין אם אתם משפחה שמעוניינת לנפוש ביחד וליהנות מחוויות מיוחדות, צימרים עם בריכה פרטית מציעים את כל מה שאתם צריכים כדי להפוך את החופשה לאידיאלית -
פרויקט החממה לאומנות מקום של מוזיאוני חיפה מציג
תערוכה קבוצתית חדשה – "קריטי משותף" 7 אומניות ואומנים מציגים את תוצרי הפרויקט הקהילתי – אומנותי שלהם במגוון מדיומים -
אפקט הגל – מאייקון יפני לגלובלי
תערוכה חדשה במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית: 80 יצירות של אומנים ישראלים ויפנים שנעשו בהשראת העבודה המפורסמת "הגל הגדול" של האומן היפני קאצושיקה הוקוסאי. התערוכה נותנת מקום גם לאמנים צעירים המגיבים ליצירה באמצעים ויזואליים מגוונים ובאופן מתריס ושונה -
"את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק"
לאחר חודשי המלחמה בצפון, מתחם הטרמינל פותח את שעריו מחדש עם הופעות של מיטב האמנים בהם משינה, אתניקס, אביתר בנאי, כנסיית השכל, יסמין מועלם, דודו טסה ועוד, שיגיעו לשמח את תושבי חיפה והצפון -
מוזיאוני חיפה במגוון פעילויות לכל המשפחה לכבוד "החג של החגים"
סיור בלשי בחשיכה, סדנת קישוטים לחג, סדנת ויטרז', סדנת בתים מוארים ועוד פסטיבל "החג של החגים" ייחגג השנה בפעם ה- 31 בתאריכים 19-27 בדצמבר -
חנוכה במוזיאוני חיפה
פעילויות חנוכה וחג החגים במוזיאוני חיפה 28.12.2024-19.12.2024 -
"פסטיקו" – מרתון סוכות בקולנוע טיקוטין
מרתון של סרטים יפניים לילדים וסרטים מכל העולם למבוגרים בקולנוע טיקוטין, לאורך כל היום ולאורך כל ימי החג -
"גֵּבֵרֵא" - תערוכה חדשה במוזיאון העיר חיפה
התערוכה מאפשרת הצצה אומנותית לגינה הקהילתית בשכונת נווה דוד בחיפה, שאותה מטפחים באדיקות תושבי השכונה יוצאי אתיופיה -
תערוכות חדשות ב'החממה לאמנות מקום'
פרויקט אומנותי של מוזיאוני חיפה בשיתוף עם זומו, המוזיאון שבדרך -
"יום יפן" במוזיאון טיקוטין בחיפה
מגוון סדנאות יצירה, הקרנת סרט אנימה, מופע קראטה, תהלוכת קוספליי מפוארת ועוד -
ערב יום הכיפורים: מדריך מקיף שילמד אתכם את כל מה שצריך לדעת על ההכנות לכיפור
בכתבה הבאה תקראו מדריך מרתק ותלמדו את כל מה שצריך לדעת על ההכנות ליום כיפור – היום הקדוש ביותר בשנה -
מוזיאון חיפה לאמנות מציג: יום עיון – "שמים את הצפון במרכז"
ב- 10.9.24 יתקיים במוזיאון חיפה לאמנות יום עיון תחת הכותרת "שמים את הצפון במרכז: אתגרי החברה האזרחית בצפון הארץ" -
הצגות ילדים עם חיות
מהו הקסם הזה שמושך את הילדים אל עבר החיות שעל הבמה? -
זמן איכות לעובדים במוזיאון הספורט היהודי
רגע לפני שאתם סוגרים את הפעילות הבאה לעובדים שלכם, הינה כל מה שאתם צריכים לדעת ולהכיר על היתרונות הרבים -
אוגוסט מלא בפעילויות לכל המשפחה במוזיאוני חיפה
"המוזיאון מתעורר לחיים" – סיורים מומחזים במוזיאון הימי הלאומי; משחק דיגיטלי בתערוכת עיצוב יפני בטיקוטין; מרחב יצירה למשפחות במוזיאון העיר ועוד -
עונת התערוכות החדשה במוזיאון חיפה לאמנות מציגה
שש תערוכות יחידה של אמניות מצפון הארץ -
עשרות פעילויות לכל המשפחה במוזיאוני חיפה בקיץ
"המוזיאון מתעורר לחיים" – סיורים מומחזים במוזיאון הימי הלאומי; משחק דיגיטלי בתערוכת עיצוב יפני בטיקוטין; סדנת קליידוסקופ ועוד -
אשכול תערוכות חדש במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
התערוכה "עיצוב יפני היום 100" מגיעה לישראל מיכאל סלע – "אור על עור" חדוה רוקח – "בנות סושי יפניות" -
7 מחנות קיץ ייחודיים במוזיאוני חיפה
מוזיאוני חיפה פותחים את ההרשמה למחנות הקיץ לילדים ולנוער. השנה מוצעים 7 מחנות ייחודיים בתחומי אמנות שונים -
אֶפְשָׁר לְדַמּוֹת אֶת הַבַּיִת לִסְפִינָה טְרוּפָה (שירה סתיו)
מקום לשירה מתארח במוזיאון חיפה לאמנות 21.6.24 יום שישי 14:00-10:30 שבתאי לוי 26, חיפה. כניסה חופשית בהרשמה מראש! -
כל הטיפים החשובים לעיצוב הסלון שלכם
במאמר הבא תקבלו טיפים מצוינים לעיצוב חדר הסלון שלכם באמצעות ריהוט איכותי ועוד -
חוזרים ל"יום הים" במוזיאון הימי הלאומי
יום עיון ופתיחת תצוגה חדשה במוזיאון, המוקדשת לקשר בין הסכם השילומים לצי הסוחר הישראלי -
חופשה זוגית במלונות הרברט סמואל
במלונות הרברט סמואל הממוקמים בלוקיישנים מעולים באילת, ים המלח וירושלים, אנו מציעים אירוח יוקרתי בחדרים מרווחים וסוויטות מהודרות ובילוי במתחמי ספא מפנקים. כל המידע על המלונות ביעדים השונים ואפשרויות הבילוי בסביבה, בכתבה הבאה -
יום האוקיינוסים במוזיאון הימי הלאומי ובגן לאומי שקמונה
יום האוקיינוסים במוזיאון הימי הלאומי ובגן לאומי שקמונה: סיורים לכל המשפחה, סדנת יצירה, הדרכות ועוד -
CASTRA ART,CRAFT & LIFESTYLE MARKET במרכז אומנויות קסטרא, חיפה
הפנינג רב תרבותי של אומנות ויצירה בעבודות יד. יתקיים: ימים ו'-שבת, 31.5-1.6.24 -
מוזיאוני חיפה מציגים
שני פרויקטים חדשים במסגרת החממה לאמנות מקום: מופע המחול "ונתנה תוקף" והתערוכה "שם וכתובת" -
ארכיאולוגיה עכשיו: המרחב הימי של ישראל – קובי שרביט, מוזיאון הכט
סדרת הרצאות בשיתוף מוזיאון הכט, רשות העתיקות ובית הספר לארכיאולוגיה ולתרבויות ימיות באוניברסיטת חיפה -
לחם האוהבים – מופע שירי נעמי שמר בהשתתפות ללי שמר- מוזיאון הכט
שירי נעמי שמר והסיפורים שאיתם במלאת עשרים שנה ללכתה בהשתתפות ללי שמר, בתה של נעמי שתספר את הסיפורים האינטימיים בחיוך ובגעגוע -
100 שנה לבית הרמן שטרוק
תערוכת הדפס קבוצתית חדשה: "צל עץ תמר". איך נראתה חיפה לפני 100 שנים ואיך היום? התערוכה מספקת למבקרים נקודות התבוננות חדשות על עבודותיו של שטרוק ועל העיר חיפה -
חוגגים עצמאות במוזאוני חיפה
שלל פעילויות לכל המשפחה! שלישי, 14.05.24, 10:00 הכניסה למוזיאון הימי הלאומי ולמוזיאון העיר ללא עלות בחסות המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל כניסה בעלות ₪10 למוזיאון חיפה לאמנות ולמוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית -
יום המוזיאונים 2024 חמישי, 09.05.24, 10:00 בסימן מוזיאונים למען חינוך ומחקר
לרגל יום המוזיאונים הבינלאומי אנו שמחים להזמינכם לבקר בתערוכות המגוונות והמסקרנות, וליהנות ממגוון סיורים מודרכים! -
חופשה משפחתית בתל אביב- בשיתוף רשת מלונות אטלס
עכשיו כשהאביב בפתח, מומלץ לתכנן חופשה משפחתית בתל אביב. מלונות אטלס בתל אביב מציעים אירוח מפנק בחדרים יפהפיים, בקרבת שלל אפשרויות בילוי שיאפשרו לכם להתאוורר מהמצב המתוח -
הגלויה היומית – זאב אנגלמאיר מספר על אקטיביזם אומנות ושושקה, אודיטוריום מוזיאון הכט, אוניברסיטת חיפה
האמן והעיתונאי, זאב אנגלמאיר, מפרסם את פרויקט "הגלויה היומית" מדי יום ברשתות החברתיות. הגלויות מצוירות בטושים בתום ילדי, ורבים רואים בהן קרן אור בתקופה אפלה -
חווית האטרקציות המובחרות בבנגקוק לשנת 2024
חווית האטרקציות המובחרות בבנגקוק לשנת 2024 -
פעילויות חול המועד פסח במוזיאוני חיפה
בחסות בנק הפועלים ובמסגרת "שבת ישראלית" פעילויות חוה"מ פסח, במוזיאוני חיפה -
חול המועד פסח בנמל קיסריה
בחג הפסח מזמינה החברה לפיתוח קיסריה את הקהל הרחב ליהנות מהפנינג משפחתי באחד הלוקיישנים היפים בישראל, נמל קיסריה. -
"קריוס ובקטוס"
הצגה מחודשת בגרסה חדשה! חינוכית ואיכותית! בכיכובו של דובי גל. -
קמחא דפסחא מדריך מקיף על המנהג לפני חג הפסח שעבר במשך דורות בעם היהודי
בהתקרב חג הפסח הלבבות מתעוררים לעזור ולתמוך למשפחות נזקקות לחגוג את החג כראוי -
"בין גלים לתלמים"
הצייר יוסי לובלסקי, נולד וגדל בעיר חדרה ומזה שני עשורים מתגורר בחיפה. הוא אדריכל בהכשרתו המקצועית, ובעשור האחרון מקדיש חלק גדול מזמנו לציור בצבעי שמן ובטכניקות נוספות. על העיסוק ארוך השנים במלאכת הציור כותב האמן בשירו "היא הייתה שם תמיד": "הִיא בָּחֲרָה בִּי/ לֹא אֲנִי אוֹתָה./ּ יַד הַגּוֹרָל הִפְגִּישָׁה לְבַסּוֹף בֵּינֵנוּ/ הִיא כְּבָר לֹא רֶמֶז אוֹ פְלִרְטוּט רִגְעִי/ הִיא מוּזָה שׁוֹרָה בְּתוֹךְ מַאֲוַיֵּי וִיצִירוֹתַי/ הִתְמַזַּגְנוּ לָנוּ יַחַד." -
'ערב אישי' בגרנד קניון עם הזמרת והשחקנית שי לי עטרי ניצולת הטבח מכפר עזה
שיחה אישית עם עטרי על היום הנורא שבזכות בעלה הבימאי יהב וינר ניצלו מהמוות -
כל מה שצריך לדעת על חג הפורים ומצוות מתנות לאביונים
חג הפורים הוא חג שמח שנחגג על ידי קהילות יהודיות ברחבי העולם, אך יש לו חשיבות מיוחדת בישראל -
פברואר במוזיאוני חיפה
סדנת תל שקמונה, סדנת כלי שחמט, הרצאה של ראובן קופרמן ועוד -
"חליל הבארוק"
אנסמבל מצו מארח את נגן הטרברסו (חליל הבארוק): משה אפשטיין 3 בפברואר, בשעה 11:00, מוזיאון טיקוטין -
יום בילוי בחיפה – עיר עם אינספור אפשרויות
יום בילוי בחיפה יכול לכלול אינספור פעילויות ואטרקציות שונות, במסגרתן כולם יוכלו למצוא עניין – ילדים ומבוגרים, נשים וגברים ואנשים מכל קבוצת אוכלוסייה בארץ באשר היא -
מחווה ליצירה הישראלית לדורותיה – תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות
סובבת שמש אדמתי: אוסף שוסטרמן במוזיאון. בבית: משכן האהבות והחרדות. נטליה זורבובה חיה בציור. פיראנזי: מראות רומא. התערוכות החדשות במוזיאון חיפה לאמנות הן מחווה ליצירה הישראלית לדורותיה, מהקמת בצלאל ב-1906 ועד אמנות עכשווית -
ינואר במוזיאוני חיפה: סדנת קרמיקה, הדפס מניפות, הדפסת אצות ועוד
מוזיאוני חיפה מזמינים אתכם ליהנות מסדנאות אמנות ייחודיות לכל המשפחה במהלך חודש ינואר -
ההצגה חייבת להימשך
פסטיבל SHOW בחנוכה בקניון שער הצפון עם מופעים חינם בכל יום לכל המשפחה, וממשיכים עם שני משפחתי ורביעי מאסטר שף -
פעילויות חנוכה לילדים במוזיאונים
פעילויות חנוכה מוזיאוני חיפה 7.12.23- 15.12.23 -
תערוכה הקבוצתית "כולנו זקוקים לחסד" הגלריה באורנים 30.11.2023
משי קופלביץ/מימי מפונה מתוך התערוכה הקבוצתית "כולנו זקוקים לחסד" הגלריה באורנים 30.11.2023 -
תערוכה מרגשת במוזיאון העיר חיפה: "בארי"
תערוכה ראשונה לאחר אירועי 7 באוקטובר, נפתחת במוזיאון העיר חיפה, צילומי סטילס וצילומי "360 מעלות" של הצלם החיפאי מיכה בריקמן, שצילם בקיבוץ בארי בימים שלאחר הטבח. "להראות את מה שאירע, חובה ציבורית ומוסרית", אומרים במוזיאוני חיפה -
'ערב אישי' בגרנד קניון חיפה עם אבי נשר הבמאי הישראלי עטור הפרסים
הערב עם אבי נשר יכלול הרצאה מעוררת השראה: "נפלאות היצירה – דרכו הקולנועית המרתקת של אבי נשר" לאחר ההרצאה יוקרן סרטו המדובר של נשר "גן הקופים -
הזעקה שלא נשמעה
תערוכת יצירות להנצחת אליה -
תערוכה חדשה ומרתקת במוזיאון הימי הלאומי: המסע שלי עם גרטה
מסעה המיוחד של פעילת האקלים הצעירה, גרטה תונברג, מאנגליה לניו-יורק בסירה המונעת באמצעות אנרגיה סולרית בלבד, עומד במרכז תערוכה חדשה במוזיאון הימי הלאומי בחיפה -
לילה בהאי "לילות פתוחים" – הגנים הבהאיים בחיפה
"לילות פתוחים" – הגנים הבהאיים בחיפה 4 ו-5 באוקטובר 2023 18:00 – 21:00 -
קרקס בראבו -משחקי הג'ונגל
אחרי ההצלחה הפנומנלית בפסח – מופע הקרקס הווירטואוזי, המלהיב והמרגש חוזר בחופשת סוכות עם הרפתקה לכל המשפחה במעמקי הג’ונגל, במופע רב משתתפים עם אמני קרקס מהטובים בעולם! -
מבצע חסר תקדים בסוכות במוזיאוני חיפה
יום פעילות מלא, 5 מוזיאונים ומשחק בריחה ב-99 ₪ לכל המשפחה -
נחנכו מעבדות השימור החדשות של מוזיאוני חיפה (וידאו)
עשרות אלפי המוצגים של מוזיאוני חיפה יזכו לשימור וטיפול מקצועי מעולה במעבדות השימור החדשות והמתקדמות שהוקמו במוזיאון הימי הלאומי בסיוע משרד התרבות והספורט. המעבדות החדשות מאפשרות צפייה בעבודת השימור הייחודית, גם לציבור -
פתיחה מרגשת של תערוכת אוסף צבי נטע במוזיאון הרמן שטרוק
מבחר הדפסים מתוך האוסף המרתק של צבי נטע, הכוללים דוגמאות של ניירות, צבעים ותבניות הדפס שונות, שמעניקים ראייה חדשה ומסקרנת לאופן עבודת האמן בתערוכת "שעתוק והבעה" במוזיאון הרמן שטרוק -
הדפסים חדשים של האמן הרמן שטרוק בתערוכה חדשה בחיפה
מבחר הדפסים ושעתוקים שלהם מתוך האוסף המרתק של צבי נטע, הכוללים דוגמאות של ניירות, צבעים ותבניות הדפס שונות, שמעניקים ראייה חדשה ומסקרנת לאופן עבודת האמן -
ואדי / وادي / Wadi כוריאוגרפיה של התנגדות, יארו ורגה: סיפורי מסעות בארץ
שלוש תערוכות חדשות במוזאון חיפה לאמנות לוקחות את המבקרים למסע שיוצא מהסיפור המקומי – של ואדיות חיפה על משמעותיהן הרבות, של מחאות והפגנות בישראל ושל הסופר המיתולוגי קרל מאי – וממשיך לעבר סוגיות אקולוגיות ופוליטיות שפורצות את גבולות המקום והזמן -
נבחרו אמני "החממה לאמנות מקום 2023" של מוזיאוני חיפה
'החממה לאמנות מקום' של מוזיאוני חיפה פתחה בימים אלה את מחזורה השלישי. אמני החממה הנבחרים יניעו בשנה הקרובה פעולות אמנות יוצאות דופן הנוצרות בשטח הקהילתי של שכונות חיפה -
אוגוסט במוזיאוני חיפה: תערוכות מרתקות ושלל פעילויות לכל המשפחה
מוזיאוני חיפה מזמינים אתכם להעביר את החופש עם שלל סיורים לקהל הרחב, סדנאות אמנות ויצירה לילדים ולמבוגרים ומשחק בריחה אינטראקטיבי במושבה הגרמנית -
הופעת סולו של Katerina Marka בחצר הקסטרא
21.7.23 תתקיים הופעת סולו של Katerina Marka מיטב השירים מכל הזמנים -
"אדמה, מים, רוח, אש... וריקות" (וידאו)
התערוכה מציגה באור חדש את הקשרים המיוחדים ביו חמשת האלמנטים המרכיבים את עולמינו והיא מוצגת עד חודש נובמבר. מוזיאוני חיפה קיבלו בימים אלה הודעה על זכייתם במרכז "שבת ישראלית" של משרד התרבות והספורט