X

נבחרו אמני "החממה לאמנות מקום 2023" של מוזיאוני חיפה

'החממה לאמנות מקום' של מוזיאוני חיפה פתחה בימים אלה את מחזורה השלישי. אמני החממה הנבחרים יניעו בשנה הקרובה פעולות אמנות יוצאות דופן הנוצרות בשטח הקהילתי של שכונות חיפה

החממה לאמנות מקום' של מוזיאוני חיפה מעודדת יצירה שמחוברת למרחב גיאוגרפי ולקהילה שגרה בו. הפרויקט המיוחד מניע פעולות תהליכיות בשכונות העיר חיפה, המעצימות את האפקט החברתי של פעולת האמנות והצורך בה בקרב הציבור. מעל 100 מועמדויות הוגשו השנה להשתתפות בפרויקט החממה, מהן נבחרו שמונה פרויקטים שיבוצעו על ידי 10 אמנים. הפרויקטים נבחרו על ידי ועדה אמנותית של אוצרים מובילים בארץ. הקריטריונים המרכזיים לבחירה היה מידת ההשפעה של הפרויקט על קהילות מקומיות והיותם של העבודות מעוררות השראה, שיהיה ניתן לחוות וללמוד מהן.

האמנים שנבחרו להשתתף במחזור השלישי של התוכנית, שנפתח באמצע חודש יולי, יזכו לליווי אוצרותי צמוד, הכשרה רעיונית ומעשית לפעולה אמנותית במרחב הקהילתי. המשתתפים מקרב הקהילה לוקחים חלק מהותי בתהליך האמנותי, ומביאים איתם ידע מניסיון אישי אודות המרחב בו הפרויקט מטפל. הפרויקטים כולם כוללים עבודה תהליכית והמשכית עם תושבי העיר , שמערבת אותם ביצירה ותורמת לידע ולצורך באמנות ובעשייה אמנותית בשכונות העיר במגוון גילאים, תרבויות ועדות.




 

האמנים והאמניות שנבחרו:

לירון אוחיון ועמית גביש – אמניות רב-תחומיות הפעילות בשכונת הדר ומפעילות מרחב סטודיואים מארח אירועים בעיר. אוחיון וגביש מגבשות קבוצת נשים תושבות העיר למהלך של פעולות פרפורמנס מתועדות ויצרניות במרחב הציבורי, אשר יאספו למיצב הכולל צילום, יצירות חומריות ופעולה.

יעל בן נתן – אמנית מיצג ובובנאית, המציעה מהלך קהילתי בין מטבחים של קהילות מהגרים החיים בעיר שיעובד למיצג "puppet-cinema" (קולנוע-בובות) בו ישולבו בובות, וידאו, חפצים ותאטרון.

אודין שדמי – יוצרת וידאו ומיצבי חוויה, תיצור מיצב וידאו המשתף חובבי טבע עירוני מרחבי חיפה, שיצלמו ויעבדו בהנחייתה את הצילומים ביחס למערכת האקולוגית הייחודית למקום.

אליק ניב – כוריאוגרף ורקדן יוצר, יפעל עם קבוצת נשים בוגרות, חיפאיות, ויצור איתן מופע בימתי תנועתי המתבסס על חומרים ביוגרפיים.

רחל אניו – אמנית חזותית המתמקדת בטכניקות של צילום מבויים וקולאז'. תגבש עם יחידים ומשפחות מקרב הקהילה האתיופית בעיר ובקריות מיצב קולאז' צילומי המבנה נרטיב תרבותי עצמאי של הזהות הקהילתית האתיופית, תוך שימת לב למסורות, סימבולים וכמו כן לאלמנטים נפשיים ורגשיים.

שחר טישלר – צלם ודוקומנטריסט. טישלר יבצע מהלך מזמין להשתתפות בתחום של "כדורגל-עממי". טישלר יטפח מגרש כדורגל של קבוצות חובבים מקרב תושבי חיפה והקריות. המגרש יפעל כאתר צילומים לסרט דוקומנטרי המערב את השחקנים בפעולה הקולנועית ועומד על הערך התרבותי של תחום הכדורגל במקום הישראלי והקבלתו ליצירה אמנותית.

רבקה בלאי – אמנית חזותית, תפעיל סטודיו פתוח במוסדות תרבות עממיים של הקהילה האתיופית בחיפה- גינה קהילתית ומרכז הקליטה. יצירות המשתתפים בפעילות יעובדו למיצב של האמנית.

ורוניקה ודניאל ברנרד – אמנים בתחומי פיסול וציור, יצרו מהלך פיסולי בעקבות סיפורי הגירה, בריחה ועקירה עכשוויים של מהגרים טריים מאזור הקרבות של רוסיה ואוקראינה. זיכרונות קרובים יוסמלו בחפצים וקומפוזיציות של אובייקטים מפוסלים בחימר.

אירוע החממה, צילום_ עוז זלוף

אוצר "החממה לאמנות מקום", עוז זלוף: "החממה היא מוסד אמנות שמשנה מציאות חברתית, ממש כך בשטח. בתוך הפעולות שקורות מצד אמנים ופעילים בשכונות נוצר צורך באמנות בעיר, אנשים מגלים כוחות יצירה בעצמם ולראשונה חווים מוזיאון כמרחב מזמין, משתף, בגובה העיניים. השנה יש נבחרת אמנים עשירה, רב תרבותית, מלאה באנרגיה ואני בטוח שהם ייקחו אותנו למסע שבתוכו נבין מחדש מה אמנות יכולה לחולל באדם ובסביבה שלו."

 

מוזיאוני חיפה מודים מקרב ל"שותפות חיפה-בוסטון" על תמיכתה בשני פרויקטים אמנותיים ב"חממה לאמנות מקום", המתמקדים בעשייה שיתופית עם חברי הקהילה האתיופית.

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בתרבות ופנאי