X

שתי תערוכות יחיד של האמנית רונית קרת יפתחו במקביל בחודש אפריל

שני מיצבים גדולים תלויי מקום ועבודות וידאו העוסקות במשברים האקולוגיים שמייצרים קטסטרופות על פני כדור הארץ. 

שתי תערוכות יחיד של האמנית רונית קרת יפתחו במקביל בחודש אפריל :

מכון ויצמן למדע, בניין מדעי כדור הארץ והסביבה על-שם משפחת זוסמן:


רונית קרת / TEARS




אוצר : יבשם עזגד

החל מתאריך 21.4.2022 עד 15.6.2022

 

רונית קרת קרדיט צילום אבי חי

Palazzo Mora הביאנלה לאמנות בוונציה 2022:

רונית קרת / Personal Structures 2022

אוצרת : ורה פלפול

החל מתאריך 20.4.2022 באפריל עד 27.11.2022

שתי תערוכות חדשות של האמנית רונית קרת יציגו שני מיצבים גדולים תלויי מקום ועבודות וידאו העוסקות במשברים האקולוגיים שמייצרים קטסטרופות על פני כדור הארץ.  התערוכות מתרכזות בקרחוני העד והסכנות הצפויות מהנמסותם, החל מהצפות ובצורות ועד לאפשרות שמיליוני פליטי אקלים יאלצו לעזוב את מקום מושבם. במקביל היא מקיימת דיאלוג עם תולדות האמנות ועם החוויה האמנותית, על הציר שבין ציור, פיסול ומיצב, בין הדימוי הפיגורטיבי להפשטה האמנית רונית קרת עוסקת בשאלה, מה יישאר כשה"יש" ייעלם. זהו ה"יש" של החיים, כפי שאנו מכירים אותם על פני כדור הארץ: הטבע על משאביו ונופיו, על שבריריותו וסכנת הכליה המאיימת עליו. בעת ובעונה אחת, באמצעות התקת הצופה מחלל התערוכה הניטרלי לחלל אחר, דמוי טבע , קרת מציעה את יצירת האמנות כאפשרות להבין את הטבע ואת משמעותו באמצעות הגוף הנמצא במרחב החומרי־מטאפורי.

רונית קרת קרדיט צילום אבי חי

קרת מעניקה לעקבות המוצר הטכנולוגי הילה פיסולית ייחודיות, המגיבה לחלל שבו הן נמצאות, ובחרה להשתמש בקלקר, או בשמו המדעי, פוליסטירן מוקצף – חומר בלתי מתכלה, הקשור כל כולו לתעשייה ולסחר הבינלאומיים, שהם מן המקורות העיקריים לזיהום כדור הארץ. פולימר המיוצר באופן מסחרי מנפט גולמי, ומשמש, בין השאר, למארזים ולבידוד תרמי – מתוך הבנה שזהו החומר הנכון ביותר, "האנלוגיה הראויה והצורבת ביותר", למיצבי הקרחונים בתערוכות.

האמנית מעניקה לקלקר הילה וייחודיות. היא בוחנת את החומר ואת צורתו, ואת החלל שהוא יוצר: היא הופכת את הנוקשות ואת הפונקציונליות של הקלקרים, המרפדים מארזים, ארגזים ומכולות, לחומר פלסטי־ אמנותי, היוצר מבנים פיסוליים חדשים, פנטסטיים ומסעירים, הלוכדים את המבקר בחללים שכמו שקועים מתחת למים.

קרדיט צילום אבי חי

המיצב הראשון, שאורכו 7 מטר, יוצג מכון ויצמן למדע, ומיצב נוסף יוצג במהלך הביאנלה לאמנות 2022 בוונציה, עיר שהיא דוגמא עצובה לבעיית ההתחממות הגלובלית הסובלת מהצפות ומתקופות של יובש.

בוונציה  ,במיצב האימרסיבי, פסלי הקרחונים ממלאים את החלל מהרצפה עד התקרה, לצד עבודות ווידאו העוסקות אף הן בהיבטים הקשורים לאיום האקולוגי ומלוות בפסקול -הקלטה אותנטית של קולות שבר של קרחונים נבקעים וקורסים מטה. בשתי עבודות ווידאו נוכחים סוסי פרא שחורים אציליים, כמייצגים את עולם החי שכבר נמצא בהישרדות מול שינויי האקלים. הסוסים דוהרים בסערה על רקע ערבות קרח, כמי שבורחים בדחיפות מפני אסון קרב , קרחוני הענק מתרסקים ונופלים, ועדר הסוסים, נופל איתם לתהום.

מכון וייצמן למדע, בניין מדעי כדור הארץ והסביבה על-שם משפחת זוסמן, רחובות, א'-ה': בין השעות 09:00-15:00.

Palazzo Mora, חדר 214, ונציה, איטליה. א'-ש' בין השעות 10:00 ועד 18:00, מלבד יום שלישי.

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד בתרבות ופנאי