לב שלם: כך הפכה חרדית ואם ל-6 מחיפה לסקסולוגית ורקדנית
כשפוגשים את נרי לב (38) רואים מיד שמדובר באישה מלאה באנרגיה בלתי סופית, אך רק מעטים יודעים שמאחוריה מסתתר סיפור חיים מיוחד, סיפור השראה, שיכול להוות סרט בפני עצמו.
לב, תושבת חיפה ואימא לשישה ילדים, עשתה את כל הדרך מהעולם החרדי של ברסלב, בו שימשה כמדריכת כלות וכיום היא סקסולוגית בעולם החילוני.
היא גדלה בבית חרדי וכמו כל חברותיה למדה בבית יעקב ובגיל 17 התחתנה בשידוך עם תלמיד חכם ירא שמיים. "פגשתי אותו פעם אחת לרבע שעה בערך", היא מספרת, "והוא החליט שזה בסדר. בשיחה הזאת הייתה פעם אחת קשר עין וזהו. תוך חודש כבר התחתנו ונכנסתי למעגל של לידות. לידה, הנקה לידה. מעגל שמי שמנהל בו את העניינים זה הרב. הוא מחליט אם אני יכולה לחכות ולנוח אחרי לידה, הרב צריך לאשר אם מישהי רוצה להשתמש באמצעי מניעה. יש המון המון לחץ בחברה החרדית להביא הרבה ילדים לעולם. החברה החרדית רואה את זה בתור אידיאל".
לב התפרנסה מהדרכת כלות "ואחרי זה היו לי המון המון שאלות שלא היה לי מענה עליהן. החברה החרדית עוקפת הרבה דברים שלא בא לה לענות עליהן. או שאין תשובות או שלא בא לה לדבר על זה. הגיעו אלי הרבה זוגות עם המון קשיים, המון חוסר ידע, המון בלבול אז הלכתי ללמוד טיפול מיני כדי שאוכל לעזור להם".
ייתכן כי נקודה זו הביאה לשינוי שעשתה לב לאחר מכן בחייה. "קיבלתי המון מקרים עם קשיים בתחום המיני. כמובן שהכל דרך רבנים, הרבנים מפנים אלי והייתה לי תמיכה של הרבה רבנים שסמכו אלי. ראשי ישיבות היו מתקשרים אליי עם שאלות. באמת שאין להם ידע בסיסי".
לדבריה, "החברה החרדית עוברת איזשהו שינוי בשנים האחרונות עם המדיה והאינטרנט ואנשים נחשפו לכל מיני דברים והתחילו לשאול שאלות. זה הוביל גם אותי לשאול שאלות וחיפשתי המון תשובות לכל מיני דברים שעניינו אותי. התחלתי לחפש את הקשר בין מיניות לנפש, איפה זה מתחבר, איפה זה פוגש אותנו, איפה זה נוגע בנו ועל מה החסמים יושבים".
תוך כדי שהיא חוקרת את העולם המיניות, היא עשתה צעד נדיר בעולם החרדי והתגרשה: "את התובנות שלי לקח לי הרבה זמן להבין, אבל בסוף הבנתי שזה לא המגע שאני צריכה, שזה לא המגע שמתאים לי. חשוב לי להגיד, היהדות מאוד נותנת לגיטימציה לקשר אינטימי בין גבר ואישה, במסגרת של זוגיות על פי כללים הלכתיים ברורים, אבל זה לא מה שהייתי צריכה. הייתי צריכה את המעבר לזה, והמעבר לזה לא היה קיים. הבנתי שאין ביננו אהבה, שהיא לא קיימת. הייתה חסרה לי אהבה, תשוקה, קשר עין, כל הדברים האלה היו חסרים לי וכשהבנתי את זה, קמתי והלכתי".
"קמתי יום אחד, זה היה ראש השנה", היא משחזרת, "והחלטתי שאני לא נשארת יותר. החלטתי שיש לי חלומות, שאני רוצה להגשים את עצמי שאני רוצה לעזור לנשים, שאני רוצה לעזור לזוגות, שיש לי הרבה ידע ואני לא יכולה לממש אותו וזה מאוד כאב. חלמתי לרקוד, חלמתי על הרבה דברים שלא מסדרים עם היהדות שאני הכרתי".
היציאה בשאלה, מספרת לב, היא תהליך לא פשוט. "זה לצאת לחיים בגיל 35 עם אפס כישורי חיים. כישורי חיים בבית החרדי הם מדהימים, אבל כישורי חיים חיצוניים להתנהל בחוץ, בעולם הרחב, לא היו לי. גדלתי במסגרת חרדית שהיא מאוד מאוד שמרנית ולא ידעתי הרבה דברים על החיים. הכי הדהים אותי שאנשים יושבים בבית קפה. אנשים ביום שישי יושבים בבית קפה. גבר ואישה יושבים ומדברים. על מה יש לגברים ונשים לדבר בבית קפה? לא הבנתי. והן יושבות חשופות. אישה יושבת מול גבר במה שאז נראה לי לבוש חשוף, בבית קפה והם צוחקים. והמון אנשים כאלה. לא הבנתי איך זה יכול להיות. הרבה דברים הפליאו והפתיעו אותי".
"המשפחה שלי קיבלה את זה מאוד מאוד קשה", משתפת לב: "היה עדיף להם שאהיה חרדית מתה ולא יהודייה חילונית חיה. זה משפט קשה אבל זו המציאות. פגשתי אנשים מקסימים בדרך והם עטפו אותי וליוו אותי כמו עמותת הלל שמלווים לאורך כל התהליך מבחינה מקצועית וטיפולית. זה פשוט להתחיל חיים חדשים, כמו לעבור לארץ זרה שלא מכירים את השפה ולא להבין מה רוצים ממך".
החופש לבחור היה מהדברים הראשונים שהשפיעו עליה. "הייתי בהלם מהחופש. מהחופש לבחור בעצמי. בחיים לא בחרתי כלום, בחרו בשבילי", היא מתארת: "בחרו לי את החתן, בחרו לי את החיים, בחרו לי את הלימודים. בחברה החרדית יש מסלול לכל בן אדם מהרגע שנולד ועד הרגע שהוא מת, יש לו דרך חיים מסויימת. הוא הולך ללמוד בבתי ספר שההורים שלו החליטו, על פי הקהילה והמסגרת החרדית שהם משתייכים אליה, הוא גם יילך לישיבה שאליה שייך הזרם שלו, יביאו לו את הכלה, הכל לפי הספר, אין בחירה. אנשים לא יכולים לבחור ופתאום בגיל 35 החלטתי שאני יכולה לבחור לעצמי וזה מותר לי. זה היה בשבילי הלם".
לב מגדלת בעצמה את כל ששת הילדים. שלושת בניה החליטו להישאר חרדים, אך הם עדיין חיים איתה. שלוש בנותיה החליטו לבחור את העולם החילוני.
כיום היא שוב בקשר עם אימא שלה אחרי שנים של נתק. "הילדים בחברה חרדית, המושגים שלהם מאוד מצומצמים, שומרים עליהם, עוטפים אותם. לקח להם הרבה זמן לעבד את הגירושים ואת היציאה שלי בשאלה, הם הרגישו מתוסכלים, מאוד התביישו בי. הילדים בחברה חרדית לא מכירים מה זה חילונים, מכירים מה זה יהודים. מבחינתם יש יהודי ויש גוי. אז אם אני לא יהודייה לפי מה שהם מכירים, אז אני גויה. אם אני יהודייה אני צריכה להיות בלבוש מסויים שמשקף ומתאים לאורח החיים ואם אני לא נראית ככה אז אני לא יהודייה.
לקח לי המון זמן להסביר להם שיש כל מיני סוגים של יהודים. נלחמתי וירקתי דם עבור הבנות שלי, שתהיה להן השכלה, שיהיה להן חופש לבחור ולהחליט, שיהיה להן עתיד, שיהיו להן חלומות. שלא יחתנו אותן כמו שחיתנו אותי בגיל צעיר ובגיל 25 אמצא אותן עם ארבעה ילדים קטנים. אני רוצה שהבחירה תבוא מהן. נתתי לכל ילד בבית את האפשרות לבחור את אורח החיים שלהם".

"נלחמתי וירקתי דם עבור הבנות שלי, שתהיה להן השכלה, שיהיה להן חופש לבחור ולהחליט. שיהיו להן חלומות". נרי לב. צילום פרטי
כשיצאה בשאלה התחילה לב לעבוד עם הציבור החילוני. "בהתחלה הייתי בהלם" היא מספרת: "חשבתי שבחברה החילונית יש יותר ידע ונוכחתי לדעת שמרוב שהכל נגיש והכל פתוח, אנשים לא באמת יודעים, אנשים לא מחוברים לרגשות שלהם, לא מחוברים לגוף שלהם, מאוד טכניים, מאוד פשוט, מאוד קל. הכל נגיש והכל אפשרי, שזה בסדר אבל בתוך זה קיים בלבול מאוד גדול. המיניות שהיא פתוחה ונגישה לכולם, אנשים לא מעריכים את המגע, את היכולת להרגיש, לחבר את המיניות ללב. הסקס מאוד טכני, מאוד מאוד דל".
בדיוק אל המקום הזה נכנסת לב. היא מלמדת מה שנקרא מיניות מקודשת, ששורשיה נעוצים בעולם הפילוסופיה של הטנטרה. "המיניות המקודשת מלמד אותנו קודם כל להתחבר לגוף שלנו, לתשוקות שלנו, לחלומות שלנו, לאנרגיה המינית שלנו", מסבירה לב, "מצאתי הרבה זוגות שסובלים משיעמום מיני כי הם לא מתחזקים נכון את הזוגיות המינית שלהם, לא יודעים ליצור מרחב מיני, לא יודעים לשוחח שיח אינטימי".
לב מפנה אצבע מאשימה אל הפורנו ואומרת: "הפורנו הרס את החברה החילונית, את המיניות. הפורנו נותן לנו תמונה לא מציאותית. נשים יכולות להתחבר ולהשוות לבן זוג שלהן והן שוכחות שיש שם תרופות וכל מיני חומרים, שגורמים לגבר להגיע לביצועים לא אנושיים וזה לא נכון.
בשביל גברים, הפורנו מראה נשים שתמיד יש להן חשק מיני ותמיד בא להן, כשבמציאות יש פערים בין גברים לנשים. בזוגיות צריך למצוא את המקום של הפערים ולעבוד על זה. אם גבר רואה בפורנו נשים שתמיד יש להן חשק, הוא שואל את עצמי למה לאשתי אין חשק כל הזמן. אישה רואה דברים שהם לא מציאותיים. זה טכני".
"מילת המפתח במיניות היא נוכחות", אומרת לב, "להיות מרוכז בבת הזוג שמולי והיא מרוכזת בבן הזוג שלה. זה דורש היערכות, תכנון. להיות נוכחים בחווייה בלי רעשי רקע מסביב, לפנות לזה זמן. אפשר לעשות את זה, זה דורש רק רצון. אפשר לתכנן את זה ולא חייב שהזמן שפינינו יסתיים במגע מיני, זה יכול להיות זמן בלי טלפונים, לשאול שאלות. כמו שאנחנו משקיעים בקריירה ובלבוש, אותו דבר, זה צריך להיות הדבר הכי חשוב בתוך הזוגיות. בגלל הלחץ שיש בחיים קשה ליצור את זה ואז נוצרת שחיקה ושיעמום מיני".
אהבה גדולה שלב גילתה בעולם החילוני, היא האהבה לריקוד ומאז בכל רגע פנוי שיש לה היא רוקדת ריקודים סלוניים ולטיניים. "בחברה החרדית זה לא קיים", היא אומרת "הגוף שלי רצה לרקוד, הריקוד בער בי במשך שנים ומיד אחרי הגירושים הגשמתי את זה, הלכתי לרקוד. נכנסתי לסטודיו לריקוד כשאני עוד עם כיסוי ראש ובגדים של חרדית וכולם קיבלו שוק, לא ידעו מאיפה הגעתי. היה לי פחד בגוף לשחרר את הריקוד ואחרי ארבעה חודשים כבר הופעתי בפעם הראשונה ומאז אני רוקדת".
"לקח לי זמן לשחרר את הריקוד שהיה בתוכי, "מספרת לב, "בגלל שהחברה החרדית מחנכת את האישה להיות צנועה ולא להבליט את הגוף שלה והנוכחות שלה במחיצת גברים זרים ובטח שלא להניע אותו בקצב של סלסה ולקח לי המון זמן לשחרר את הפחד הזה".
לב עובדת היום גם בסטודיו לריקודים באיזור והיא אומרת: "אני רוקדת כל יום, כשנכנסים אלינו הביתה, יש מוסיקה, ריקודים, שמחה ושחרור".
עוד במגזין
-
"אני אימא של החתולים" – האישה שמטפלת לבדה במאות חתולי רחוב בחיפה והקריות
סמדר פיקסלר מקדישה את כל חייה לטיפול בחתולי רחוב. היום היא מבקשת עזרה בתרומות ומבקשת מהציבור לפתוח את הלב. פיקסלר: "הם כל החיים שלי, זה השליחות שלי" וכעת היא מבקשת עזרה מהציבור כדי להמשיךולטפל בבעלי החיים שעוזרים לנקות את הרחובות ממכרסמים -
עתיקות ומסיבות בלב שוק הפשפשים -"אהבת חינם זה הסוד"
משהו חדש קורה בעיר. בימי שבת אצל מוני קומט ב"וינטאג' בונבון" בשוק הפשפשים בעיר התחתית אחרי שכל הסוחרים סוגרים את הדוכנים, מתחילה המסיבה האמיתית אל תוך שעות הלילה. "פעם ראשונה שאנשים רקדו לי בחנות הייתי בהלם אמרתי מה זה? זו חנות עתיקות, ואז הבנתי שאפשר לעשות פה משהו" -
על רקע הלחימה המחודשת בדרום, שירלי פרץ, מפונה משלומי: "זה עניין של זמן עד שתהיה לחימה בצפון, זו פצצה מתקתקת"
בפעם הראשונה בתולדות משפחת פרץ משלומי, היא מצאה עצמה מפונה מביתה בצפון לבית מלון בחיפה שבו העבירה את ימי הלחימה בצפון. אולם גם הפסקת האש מול חיזבאללה אינה משכנעת אותה לחזור לשלומי -
שנה לאחר שחזרה לכהן כמזכירת העיר – ראיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' עם ברכה סלע, מהנשים הראשונות הבכירות בעיריית חיפה
ברכה סלע, שכיהנה כמזכירת העיר חיפה במשך 24 שנים והייתה חלק בלתי נפרד מהנהגת העיר במשך למעלה מ-46 שנים, חזרה לעיריית חיפה, ביוזמתו של ראש העיר הנבחר, יונה יהב, ומשמשת כיום כעוזרת בכירה למנכ”ל וממונה על מועצת העיר, קשרים בינלאומיים ויחסי חוץ ופנים. “תפקיד מזכירת העיר הוא שילוב של מקצועיות, ניהול ותיאום – עם יכולת אמיתית להשפיע” -
"רואים את המורשת של החברה הדרוזית ומרגישים כמו בבית"- המקום בקצה הנוף
מסעדת 'דיואן קצה הנוף' בעוספיחא, היא כשרה עם תוספת של נוף עוצר נשימה. סאפי ומייסון כיוף מנהלים אירוח כפרי שהפך כבר למשפחה לכל מי שמגיע. לידם מתגוררת שכנה יהודייה שכבר מזמן הפסיקה לבשל -
לרגל יום האישה, ראיון מיוחד עם ד"ר מיכל מקל: "אני רוצה לנהל את בית החולים רמב"ם"
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לכבוד יום האישה עם סדרת ראיונות עם נשים מכל התחומים. ד"ר מיכל מקל, סגנית מנהל בית החולים רמב"ם, מספרת על הקריירה הרפואית והניהולית שלה והתכנית שלה להתמודד על תפקיד מנכ"לית בית החולים. ד"ר מקל: "נשים יכולות לעשות כל מהן שהן רוצות" -
לרגל יום האישה, ראיון מיוחד עם יעל פרי, סמנכ"לית השיווק של חברת 'מבנה': "כל יום זה היום שלנו"
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לכבוד יום האישה עם סדרת ראיונות עם נשים מכל התחומים. יעל פרי, סמנכ"לית השיווק של קבוצת הנדל"ן "מבנה", על מקומן של נשים בעולם העסקי, הכוח הכלכלי שהן צוברות, והדרך לקידום שוויון מגדרי בשוק העבודה -
לרגל יום האישה - האמן יובל אדלמן הוא ציונה פטריוט וההיפך
פרויקט מיוחד של 'ניוז חיפה קריות' לאורך כל השבוע לרגל יום האישה. מי מסתתר מאחור מלכת הדראג ציונה פטריוט שמגיעה לחיפה לכבוד יום האישה? יובל אדלמן, הוא ציונה פטריוט ולקראת יום האישה מסביר אדלמן על האמנות שלו: "אני לא מחפש להיות אישה. זו העבודה שלי. לשמח ולהצחיק" -
לרגל יום האישה ריאיון מיוחד עם השופטת בדימוס אתי כרייף שאומרת: "שכל אחת תעשה מה שבא לה ואיך שבא לה"
'ניוז חיפה קריות' יביא במהלך השבוע ראיונות עם נשים מתחומים שונים לרגל יום האישה. השופטת בדימוס אתי כרייף מחזיקה בכמה וכמה תארים אבל לאחרונה גילתה את האהבה שלה למצלמות והיא מלוהקת לסדרות ולתוכניות טלוויזיה. לרגל יום האישה כרייף בראיון חושפני על כל מה שעברה ועל המהפך שעשתה -
"היהודים לא מכירים את הדרוזים באמת רק את האוכל שלהם ואת הצבא שהם עושים" – החיפאית שמגלה לישראלים את העדה הדרוזית
גילה זמיר יועצת תקשורת ויזמית חברתית מונתה לפני שנה למנהלת המרכז הישראלי הדרוזי ומאז היא עושה הכול כדי שיכירו את העם הדרוזי. זו המנהלת הראשונה שמונתה לתפקיד הזה והם גם לימדו אותה משהו, להיות ישראלית טובה יותר. זמיר: "קיבלתי מהם המון חיזוק לזהות הישראלית שלי" -
ללמוד את ההיסטוריה דרך המוזיקה
בועז רפאלי, חוקר תקופתי שמתרכז בחיפה, צלם, מתעד והיסטוריון מקומי, הוא גם אספן של מערכות סטריאו ישנות, כן יש כזה דבר. רפאלי אוסף מערכות משולבות בעיקר מאז היותו נער. רפאלי: "למדתי היסטוריה דרך חפצים" -
רעמת האריה הגיעה לשוק תלפיות והיא בכלל יפנית
KOJI מסעדה יפנית פתחה סניף שני בשוק תלפיות בחיפה. וגם מה הקשר בינה לבין פטריית רעמת האריה? מדובר בפטריית מאכל שמהווה חלק מהרבה מנות במסעדה והיא גם בעלת סגולות ייחודיות לתפקוד הגוף -
הלוחשים למכוניות - המיזם החדש שמשגע את חיפה
מה קורה כשלושה אנשים מתחומים שונים לגמרי מתחברים? מיזם יצירתי נולד במסגרתו צובעים מכוניות באיורים וקומיקס, מיתוג וכל עיצוב שתחפצו. אופק בוטנר היזם של הפרויקט וגם ומי שמנהל את פלאפל ארמון בהדר: "מדובר בצביעה מיוחדת ידנית. אנחנו הופכים חלום למציאות" -
הפרח שהגיע משוק הפשפשים לעין כרמל
בקיבוץ עין כרמל שוכן בית קפה 'זהרה' שמגיש מוצרים חלביים וצמחוניים. את המקום הקימו שלושה יזמים שהחליטו ללכת נגד הזרם והעדיפו להתרחק מהמרכז והעניקו למקום שלהם שם שקשור דווקא בשוק הפשפשים ביפו -
"יש משהו בנשים שהוא מאוד עוצמתי ומסקרן, אני אוהבת נשים עוצמתיות"
שדרנית הספורט שרון פרי מספרת בריאיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' על הצדדים הפחות מוכרים שלה, כציירת ומקעקעת וכיצד עשתה את המעבר מהציור על קנבס לציור על גוף אנושי ואיך היא משלבת בתוך זה גם את הספורט. "כל דבר הוא סוג של ספורט" היא אומרת -
"אני מאמינה באהבה, אבל לכל דבר יש פג תוקף" – עו"ד שרין סולן, שמתמחה בדיני אישות מספרת הכל
בריאיון מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' לרגל יום האהבה, מספרת עו"ד שרין סולן, אחת מעורכות הדין המוכרות ביותר בתחום דיני אישות, על הסיבות המרכזיות שמובילות לגירושין ומה הקשר בין המלחמה, מפונים ושיעור הגירושין. ולמרות הכל, היא עדיין מאמינה באהבה -
הלך לעולמו הרב מאיר בן ארוש, שעלה לבדו כנער כדי להתגייס ושימש כחזן מוכר בחיפה
הרב מאיר בן ארוש, חזן מבוקש בבתי הכנסת בחיפה, נפטר בגיל 93. הוא עלה לבדו חסר כל ממרוקו בגיל 17 על מנת להתגייס לצה"ל ובנה את חייו בחיפה, תחילה כסבל בנמל חיפה ולאחר מכן בדואר. בן ארוש נהג לעזור בסתר ומעולם לא הציג עצמו כקורבן -
הרופאה שעל הבמה: רופאה ביום, שחקנית בערב
ד"ר אלונה אפסנוב מקריית ים מקבלת מטופלים בבוקר במרפאה הקהילתית בעיר וכשהשמש שוקעת היא משתנה מקצה לקצה והופכת לשחקנית וזמרת. הרופאה המוכשרת שמצליחה לשלב בין שני העולמות -
בחדר קטן בחיפה, שש נשים מנסות להתיר חידות וסודות
העיתונאית שולי פויר שיין, הוציאה ספר שכל אחד יכול להתחבר אליו: 'הדברים שלא נאמרו'. בריאיון ל'ניוז חיפה קריות' היא מספרת כי בלב הספר מצוי סיפורם של הוריה המסופר על ידי אימה בלנקה, בשנה האחרונה לחייה. הספר מתאר סיפור עוצר נשימה על אהבה, נישואין והישרדות תחת הכיבוש הנאצי, ועל מעשי גבורה במחתרת הפולנית, תחת זהות בדויה -
22 שנה לפיגוע בקו 37 – אביו של אסף צור ז"ל שנרצח: "נשארה לי רק התמונה שצילמתי לזכור את הרגע"
על רקע העסקה להחזרת החטופים שבידי חמאס בתמורה לרבי מחבלים שרצחו ישראלים בשורה ארוכה של פיגועים, יצויין בקרוב 22 שנים לפיגוע המחבל המתאבד בקו 37 בחיפה שבו נרצח 17 בני אדם. בשיחה עם 'ניוז חיפה קריות' אומר יוסי צור, אביו של אסף ז"ל: "למדנו לא לשאול את שאלות האם, ואולי, ומה היה יכול להיות" -
מיוחד ל'ניוז חיפה קריות'- “כתבנו מכתב לאלוהים”: סיפור חייה של מרים הראל, ששרדה לספר לעולם את זוועות השואה
מרים הראל, בת 100 מקריית ביאליק, מספרת את סיפורה המרגש והמפורט, מהילדות בפולין, דרך מחנות הריכוז אושוויץ וברגן-בלזן, כיצד ניצלה מהזוועות של ד"ר מנגלה, ועד חייה בישראל כיקירת העיר קריית ביאליק, מנהלת ספרייה ברפאל וכסופרת פורייה. בראיון ל׳ניוז חיפה קריות׳ היא חושפת את תלאותיה, זיכרונותיה מחברתה אנה פרנק וגם את תפילותיה למען החטופים שנמצאים עדיין בשבי חמאס -
המסלול שבין שמירה על אורח חיים חרדי לשירות קרבי מלא: “מצאתי שליחות, משמעות ומשפחה”
רב״ט ש׳ וסגן י׳, שניהם מחיפה, מספרים על האתגרים, ההצלחות והמשמעות שמאחורי השירות בפלגת הנגב – היחידה החרדית שמגנה על בסיס חיל האוויר נבטים, בלב תקופה ביטחונית מורכבת. סיפורם של השניים בולט במיוחד בימים אלו שבהם עולה ביתר שאת שאלת גיוסם של חרדים לשירות בצה"ל -
מיוחד ל'ניוז חיפה קריות' – הקצין הבכיר שחושף את מה שמתרחש בחדרי החקירות
'קוד המת"ח' סיפורו של נצ"מ (דימוס) אילן סרדל לשעבר מפקד תחנת זבולון, כולל קטעי וידיאו מתוך החקירה שנפתחה נגדו על ידי המחלקה לחקירות שוטרים ופרישתו מהמשטרה תוך סגירת תיק החקירה. סרדל: "זה ספר שכל אזרח צריך לקרוא" -
מאבני היסוד של שוק תלפיות - החמארה תלפיות חוגגת עשור
את זה לא כדאי לכם להפסיד: החמארה תלפיות בשוק תלפיות חוגגת עשור על אף המכשולים שהיו במשך הזמן כמו הקורונה והמלחמה, וזה הזמן להגיע לערב אחד משוגע. אילן פירון הבעלים מבטיח: "יהיה שמח. כולם ייצאו שיכורים" -
מרגש: דנה פטרנקו שנרצחה במסיבת הנובה, הונצחה בפרויקט מיוחד מלידתה ועד מותה
אולגה פטרנקו הנציחה את בתה דנה ז"ל, שנרצחה במסיבת הנובה באמצעות אלבום תמונות מהמם. היוזמה הייתה של הקרן לפעולות איבה וחברת SISTORI שהייתה אחראית על הביצוע. פטרנקו: "זה היה כל כך מרגש. באותו הרגע ירדו לי דמעות" -
ואלרי חמאתי שמועמדת לייצג את ישראל באירוויזיון: "אני מבחינתי ישראלית כמו כל ישראלית"
ביום רביעי הקרוב יתקיים הגמר הגדול של הכוכב הבא לאירוויזיון 2025. ואלרי חמאתי היא אחת המתמודדות הבולטות להיות נציגת ישראל. בן זוגה איש עסקים מוכר מחיפה ובקרוב היא תעבור לגור איתו. בתוך הלחץ וההתרגשות היא מצאה הזמן לדבר עם 'ניוז חיפה קריות' ולהעביר מסר חשוב: "אני רוצה שישפטו אותי לפי הניסיון והמקצועיות שלי ויראו שיש כאן ערביה שחשוב לה להניף את דגל המדינה ולייצג אותה" -
הלוחם שעזב את משפחתו באקוודור להילחם לצד חבריו ולשחרר את החטופים: "אף אחד לא רצה לצאת הביתה"
ביום ראשון הקרוב צפויה לצאת לדרך חלקה הראשון של העסקה להחזרת החטופים ואחד מאלו שמצפים לה הוא רס"ב ר' מקריית אתא שמתגורר עם משפחתו באקוודור, שחזר כדי להילחם ונזכר איך עסקת החטופים הראשונה הרימה את רוחו בשדה הקרב. "זו בעצם הייתה מטרת על, זה עמד נגד העיניים של כולם" -
בלעדי: משלילי לחיובי כך מתכוונת עיריית חיפה להתמודד עם ההגירה מהעיר
עיריית חיפה מצטרפת לתוכנית חדשנות בינלאומית בשיתוף קרן בלומברג, במטרה להפוך את העיר לאטרקטיבית יותר עבור משפחות צעירות ולבלום את ההגירה השלילית שממנה היא סובלת כבר שנים -
הלוחם מסיירת גולני שהחליף את הרובה במספריים
לאחר שירות אינטנסיבי בסיירת גולני והשתתפות במלחמות בדרום ובלבנון, אלירם מיכאל בחר לוותר על הטיול עם חברים שאחרי השירות ולפתוח מספרת גברים משלו. עם עזרה מחבריו לצוות ומהמשפחה, הוא מספר על רגעי ההשראה, הקשיים והחלומות לעתיד: “אנחנו אנשים פשוטים שעושים דברים גדולים" -
מחיפה לבית הספר למשחק של הגדולים בעולם: "המשחק הוא המקום שלי"
אריאל שנהב עשתה את הדרך מלימודי תיאטרון בריאלי ועד ללימודים בבית הספר לי סטרסברג בלוס אנג’לס. עם מחויבות לישראל, זיכרון אביה שמלווה אותה ותשוקה אינסופית למשחק. “אני מאמינה שכל דבר שווה את המאמץ. אני עובדת קשה, ואני יודעת שאני אצליח" -
שלום 2024, ברוכה הבאה 2025
עם המעבר לשנה האזרחית החדשה פנה 'ניוז חיפה קריות' לשורה של אנשים ונשים מעולם העסקים, בידור, ספורט ומשפט, על מנת לסכם את השנה המאתגרת שחלפה ולקבל את השנה האזרחית החדשה -
50 שנה אחרי האסון: נמצא חלק מהמסוק שהתרסק בחרמון הסורי שבו נהרג סגן אמיר אמית מחיפה
בערב יום העצמאות 1974 מסוק מסוג צרעה (סופר פרלון) של טייסת 114 יצא לחלץ פצועים והרוגים מחטיבת הצנחנים, שנפגעו במוצב הפיתולים שבדרך לחרמון הסורי. על המסוק היו שישה אנשי צוות בהם הטייס אמיר אמית מחיפה -
מילואים, משפחה ומשימה לאומית - השליחות של רס”ן (במיל') צליל אבני חיון "המטרה המשותפת של כולנו היא אחת – הצלת חיים"
אנשי פיקוד העורף שעשו עשרות ומאות ימי מילואים בשנה החולפת, חוזרים גם הם בהדרגתיות לשגרת החיים לאחר הפסקת האש בגבול הצפון. אחת מהם, שעזבה הכל מאחור לטובת שירות מילואים, היא רס”ן (במיל’) צליל אבני חיון, מפקדת יקל”ר קריית ביאליק, שמספרת על האתגרים, ההצלחות, והחזון שלה בתפקיד שמחבר בין פיקוד העורף לרשות המקומית. “המפגש עם התושבים מרגש אותי תמיד, בייחוד עם הילדים – זו זכות אמיתית״ -
“המשולש שבין העירייה, היזמים והתושבים – מפתח לעתיד חיפה”
שרית גולן שטיינברג, יו”ר ועדת התכנון והבנייה, מסכמת שמונה חודשים של עשייה: אישור 4200 יחידות דיור חדשות בהתחדשות עירונית, 1300 היתרי בנייה, מעל 380 בקשות ממ”דים מאושרות, ו-10,000 מ”ר שטחי ציבור חדשים. “אנחנו כאן כדי לייצר ודאות תכנונית ולבנות עיר שמביאה ערך אמיתי לתושביה" ומבטיחה שתוך שנה וחצי ייראו ההשפעות הכלכליות על פיתוח העיר -
“לא עזבתי עד שהוא לא בא לרצוח אותי”
היום מצוין יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. הילה (שם בדוי), בת 58, עברה שנים של אלימות קשה מצד בעלה לשעבר וניצלה בנס. היום היא מצליחה לחיות עם תחושת ביטחון בזכות ברונו – כלב הגנה מיוחד שקיבלה מפורום מיכל סלה, המסייע לה לשקם את חייה. "“הייתי סוגרת את התריסים בבית, חיה בחושך. פחדתי לצאת החוצה עד שברונו הגיע״ -
“הקצין דפק אצלי בדלת פעם בשבוע”
עם הוצאת ספרי המתח “לחם” ו”סוף נקודה אין”, מספר שי פורת, יליד הקריות, עיתונאי לשעבר בקריות ובחיפה, על המסע המרגש מאחורי הקלעים של כתיבתם וחושף את הכאב האישי בעקבות אובדן בנו -
"החיים קצרים מכדי לדחות חלומות"
מוריה רז תמיד חלמה להיות מעצבת אך החיים הובילו אותה למסלול שונה של עבודה בשירות המדינה. הלידה של בנה הבכור החליטה לעזוב את התנאים הנוחים והקביעות לטובת הגשמת החלום הישן ודרך עצמאית. "אני חווה תהליך של יצירת חלל כפיסול" -
חיבור ללא מחיצות: תפילות שוויוניות בבית הכנסת היחיד מסוגו בקריות
חברת המועצה הדתית בביאליק, אריאנה לויצקי, מדברת על חשיבות הפלורליזם והחיבור בין חילונים ודתיים בתפילות יום כיפור שיתקיימו בבית הכנסת חמדת ימים בקריית ביאליק, היחיד מסוגו בקריות. התפילות בבית הכנסת מבוססות על מחזור יום כיפור המסורתי, אך מתבצעות ללא מחיצות, עם שותפות מלאה של נשים בתפילה -
כוחה של אהבה ביום הכיפורים - הרב אבי ויצמן על הסליחה, האהבה והמשמעות האמיתית של היום הקדוש
יום הכיפורים הוא היום העוצמתי ביותר מבחינה מנטלית ונפשית ביהדות. הרב אבי ויצמן מסביר כי הבסיס ליום זה הוא “אהבה”. למרות שבמהלכו אנו מבקשים סליחה ומחילה מבורא כל העולמים, יש מרכיב אחד שמסוגל לעכב את ההתקדמות הרוחנית של היום – “מצוות שבין אדם לחברו” והפגם של “שנאת חינם” -
סופה של תקופה בחיפה: חנות הספרים 'ספרנו' סוגרת את שעריה לאחר 70 שנות פעילות
לאחר עשרות שנים שבהן הייתה פתוחה חנות 'ספרנו' בהדר, הוחלט על סגירתה הסופית. בעלי החנות מאיר נוסים: "העיסוק שלי הוא בספרים, והעולם הפך להיות דיגיטלי. המהפכה התעשייתית הזאת עברה לי על הראש'" -
למען החיילים: אמצעי שיקום ייחודיים עבור פצועי צה״ל פותחו על ידי תלמידי תיכון מחיפה
את הפיתוחים יזמו תלמידי תיכון בהאקטון יזמות חברתית טכנולוגית. במסגרת ההאקטון, בו השתתפו תלמידי תיכון מבתי הספר עירוני ג' ואליאנס, הכירו התלמידים את תהליכי השיקום שעוברים הפצועים, ונדרשו ליצור פתרונות חדשניים לצרכים שהם מזהים -
מעוררת השראה: הילדה העיוורת שהציגה תערוכת ציורים מרהיבה
אמנות מעצם טיבה עוסקת ברגע אחד, בפריצה מתמדת של כל הגבולות והמגבלות. ג'וזיאן מוסטפא היא ציירת כמעט עיוורת, שציוריה המרהיבים מחייבים אותנו לחשוב אחרת על כל מה שאנחנו יודעים או חושבים על אמנות -
"הילדים שלי הם דור רביעי להורים גרושים"
עו"ד אור פרימור, מייסד קבוצת הפייסבוק "עורכי דין בקריות" פגש את עולם הגירושים כבר כשהיה תינוק בן שנתיים והחוויה האישית הזאת נחרטה עמוק בנפשו והיא זו שעוזרת לו היום להפוך את הבעיה ליתרון -
בגיל 54: ליבו הענק של יו"ר עמותת "הלב של בר" נדם לנצח
בני שרביט ז"ל, בכיר בשוק ההון הישראלי ומי ששימש כיו"ר (בהתנדבות) של עמותת "הלב של בר", שבזכותה נחקק חוק המחייב הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים, הלך לעולמו מדום לב. הוא מותיר אחריו צוואה בלתי כתובה, שהייתה צו ליבו עוד במהלך חייו. הצוואה הזו מוטלת על כולנו כחברה. יהי זכרו ברוך לעד -
שלובות קריות פועלות למען רווחתן של נשים המתמודדות עם מחלת הסרטן
״הכי חשוב בקמפיין הזה הוא המסר: גילוי מוקדם מציל חיים״ -
המבטים שהצטלבו בפאב חיברו בין קריית ים לטירת כרמל
עשור חלף מאז שסגן ראש עיריית קריית ים, אלי כהן, הכיר את דקלה כהן מטירת כרמל. זה התחיל מבילוי בפאב באיזור, נמשך בפגישת היכרות סוחפת של חמש שעות בבית קפה ועד היום עושים השניים את קו קריית ים-טירת כרמל: "מעבר לזה שאנחנו בני זוג, אנחנו חברים. חברים מאוד מאוד טובים". ראיון מיוחד לכבוד חג האהבה -
מנהיגות שצמחה מהשכונות: המדריך שהפך למנהל עשרות מתנסים בחיפה ובעמקים
ראיון מיוחד עם רחמים נינו, מנהל מחוז חיפה והעמקים בחברת המתנסים שפורש לגמלאות ונושא עימו זיכרונות מתוקים של יישוב קטן שבו גדלו גם חבריו, שלום ומני אסייג, ראובן עטר ומרקו בלבול -
״כמו צייר, אני משקף את האישיות המסתתרת אצל המצולם״
״אני מקפיא בזמן את הרגעים הנכונים, ובעזרת הפוטושופ מוביל את העין של הצופה לתחושה שבה אני מספר סיפור שלם בתמונה אחת״, זה המוטו של הצלם יקיר ברבי. ראיון -
יו"ר חדשה לנעמת במרחב חיפה: "נשאבתי לתפקיד חיי"
לאחר עשור בראשות תמי ברק, נבחרה עו"ד אביטל גוטמכר הייט לעמוד בראש המרחב. "כשזכיתי ההתרגשות הייתה מטורפת. יש לי המון תעודות על הקיר וקורסים והכשרות וניסיון, אבל פה זה אתגר אחר". ראיון מיוחד -
"הגשמתי את החלום, אבל יש לי עוד הרבה חלומות"
שנים רבות עברו על איריס אבשלומוב מטירת כרמל, בחקירה עצמית ובלימודים עד שלידת בתה הביאה אותה להגשים את החלום שבער בה. היום היא מעבירה את הידע לאחרים ואומרת: "פחות חומר, יותר רוח" -
להיות לוחם צדק - יריב רז
יריב רז הוא עו״ד מחיפה שמספר לנו את סיפורו כבן למשפחת פועלים קשת יום ועד להגשמת החלום להיות לוחם צדק למען אנשים אחרים -
הקצין המבריק שקיבל פעמיים את פרס ראש אגף המודיעין והוכרע על ידי הסרטן
מעשיו של רס"ן דוד חיים שוקרון ז"ל באגף המודיעין בצה"ל, ייתכן שלא יתגלו לעולם לציבור הרחב. אך מעשיו של האיש למען הזולת, הם דוגמא ומופת שראוי שיסופרו, אדם עם לב ענק שדאג לאחרים ומדי חודש תרם מעשר ממשכורתו. חבריו הקימו עמותה לזכרו והקריה האקדמית אונו מחלקת מלגות על שמו. במלאת חמש שנים למותו, כואבים וזוכרים -
לא רק בשבועות: שובל המים של בועז בן דוד
בועז בן דוד, מדריך השחייה החיפאי עם התלתלים הכהים והחיוך, שתושבי שכונת דניה והכרמל כבר מכירים מקרוב, מספר על החיים בממלכת המים -
"הקול שלנו מושתק": מלכת הסאדו מחיפה מדברת
"יום הזונה הבינלאומי" צויין אתמול ולאפרת רובינשטיין, מנכ"לית שותפה בארגון "ארגמן", אקדמאית, אמנית, חשפנית ומלכת סאדו שנולדה וגדלה בחיפה, נמאס שבעידן המודרני שבו יש להן זכות על גופן, קובעים לנשים בישראל מה מותר ומה אסור להן לעשות בו: "אנחנו לא פוגעות באף אחד, אנחנו נשים בוגרות וזו החלטה שלנו ובחירה בהסכמה" -
ברגוע: ככה עושים את "סובב ישראל" על הארלי דייוידסון
חבורת "מועדון הרגועים" עשתה לפני כמה ימים את סובב ישראל על שני גלגלים. שלא כמו בסרט המיתולוגי "האדם בעקבות גורלו", שמספר על מסע של אלפי קילומטרים בארה"ב, בישראל הקטנה המסע מן הסתם קצר בהרבה, אך החברות והאחווה שנרקמות בין הרוכבים, עוצמתיות באותה המידה. ויש גם נציג קרייתי -
מאיר ללום "עושה את פריז"
לא רק אמילי בפריז, גם הישראלי מאיר ללום. על רקע ההיסטוריה והנופים של העיר הגדולה בצרפת, תוכלו לראות אותו מדריך תיירים גם בטיול ממונע ברכב וגם ברכיבה על אופניים, בין הסמטאות המיוחדות והקולינריה המקומית. "הישראלים צריכים ללמוד מהצרפתים לחיות ולכבד את החיים שלהם", הוא אומר -
הקו הדק שבין האמת לבין שקר: "אנשים מזייפים הכל"
הגרפולוגיה מסייעת כבר מאות שנים כדי להכיר את האדם ואת האישיות שמאחורי הכתב והמילים. מירי לוי, גרפולוגית משפטית ותושבת העיר נשר, משתפת במקרים מעולמה המקצועי ואומרת: "גרפולוגיה משפטית עוזרת לקצר תהליכים בבית משפט כי היא יכולה להגיד אם חתימה היא אמיתית או מזוייפת, או שהיא נעשתה תחת השפעה" -
אישי ציבור ופוליטיקאים מחיפה, הקריות והאיזור מספרים: מהי עצמאות עבורי?
לכבוד יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל, פנינו לראשי ערים ולאישי ציבור באזורנו עם שאלה אחת בלבד: מהי עצמאות עבורך? -
הפרקליטה שנלחמה להכניס נאשמים לכלא - נאבקת היום על חירותם
עו"ד עדי פשקו כץ גדלה בשכונה קשת יום, היא למדה משפטים ועבדה בפרקליטות המדינה ומשם שלחה נאשמים רבים לכלא. היום, במעבר חד, היא זו שמשחררת את אלו שהפרקליטות מבקשת לשים מאחורי סורג ובריח: "בני אדם הם לא רק טובים ורעים", היא אומרת. ראיון עם אשה מעוררת השראה, שחוותה לצד הצלחות מרובות גם טרגדיות קשות מנשוא -
מה נשים רוצות: הסקסולוגית הבינלאומית שגדלה בקריות מפצחת את הסוד
הסקסולוגית הבינלאומית, ד"ר לימור בלוקמן, שנולדה בחיפה וגדלה בקריות, שבה ארצה אחרי 20 שנה בארה"ב ויש לה מה לומר על תנועת #MeToo", תרבות הפוליטיקלי קורקט, על ריבוי פרטנרים מיניים (א-מונוגמיה) והיא גם מגלה לנו את התשובה לסוד הכי עתיק בעולם: מה נשים באמת רוצות? ראיון מיוחד ל"ניוז חיפה קריות" -
מפקד משטרת זבולון: "מעניין אותי כל מה שקורה בגזרה שלי"
השמיכה הקצרה של כוח האדם ועומס האירועים בגזרה, לא הפריעו לתחנת זבולון לקטוף את המקום הראשון מבין כל תחנות המשטרה בארץ. עם זאת, מספר מפקד התחנה, נצ"מ ניר יונה כהן, כי המשטרה זקוקה לכוח אדם נוסף: "גזרת התחנה כוללת 10 רשויות, את כל אזורי הבילוי של הקריות, בתי הימורים ובתי בושת. המון אנשים מגיעים בסופי שבוע לגזרת התחנה וזה מייצר המון אלימות". ראיון בלעדי ל"ניוז חיפה קריות" -
שירי טל: מזמרת בלהקה של אבי גואטה לעורכת דין
שירי טל החלה את דרכה כזמרת בלהקת המאמות של אבי גואטה, אבל החלום המשפטי בער בה והיום היא מגשימה אותו -
ועידת המפרץ: הבטחות כמו חול - האם יהיה מה לאכול?
הבטחות לא עולות כסף: השבוע התכנסה בפעם הראשונה ועידת המפרץ לאזוריות, המאגדת בתוכה את הרשויות האזוריות במטרופולין חיפה. הרבה הבטחות הופרחו לחלל האוויר וכעת צריך לחכות ולראות מה מכל זה באמת יתממש -
מגזין סופ״ש: ממלכת היין של חיפה
׳הספיישל ריזרב׳ הוא מוסד חיפאי שהוקם בשנת 1994 והושק רשמית במרץ 1995: ״אני בן למשפחת סוחרים שעסקה בתחום המזון והמשקאות מספר דורות בחיפה. סב המשפחה, חנא, היה מהראשונים לייבא ויסקי ג'וני ווקר וג'י אנד בי לארץ״. אנדרה סווידאן, נכדו, נמשך לתחום מפני שראה באלכוהול ערך כמשקה שבמינון נכון מנעים חברה וארוחות -
לב שלם: כך הפכה חרדית ואם ל-6 מחיפה לסקסולוגית ורקדנית
בגיל 35, עם שישה ילדים, אפס כישורי חיים ומינימום היכרות עם העולם החילוני, יצאה נרי לב מחיפה בשאלה. היא עשתה את המעבר באומץ רב, חצתה את הקווים והפכה ממדריכת כלות, לסקסולוגית ורקדנית -
יום האישה בחיפה ובקריות: מה זה אומר להיות אישה חזקה?
נשים מחיפה, הקריות והסביבה, מספרות מה מסמל עבורן יום האשה הבינלאומי ומהן לפי דעתן, החוזקות של נשים -
מלחמת אוקראינה שלי
בעיר דונייצק שעולה היום לכותרות בעקבות המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, אימצתי לפני 13 שנים את בתי גפן (אז ויקטוריה), לאחר שננטשה על ידי אמה הביולוגית. טור אישי -
קורבן נוסף: מוטי איילין ז"ל ממוצקין לא עמד בנסיון לצלוח את הליך הגירושין ושם קץ לחייו
מדי שנה מתאבדים מאות גברים גרושים, או כאלה שנמצאים בהליכי גירושין, אבל השיח הציבורי בסוגיה הנוקבת נשאר הרחק מן הציבור. מוטי איילין ז"ל מקריית מוצקין, ששם בשבוע שעבר קץ לחייו, הוא אחד הקורבנות, אבל הוא לא האחרון. "ניוז חיפה קריות" שמע ממשפחתו וממכריו, על צעיר בן 37 שהיה "מלח הארץ": "לא חשבנו שיש סיכוי שהוא יעשה לעצמו משהו" -
מגזין סופ"ש: אהרון כדורי - "איך שגלגל מסתובב לו"
אהרון כדורי, מראשי העיר המוצלחים והאהובים שידעה טירת כרמל השיק את ספרו המרתק "איך שהגלגל מסתובב לו" – שמספר בהרחבה את הדרך הארוכה שעשה כדורי, "מנער יחף במעברה ועד ראשות העיר" -
מגשימה חלום: לוטם גגתי, סטודנטית למשפטים בקריה האקדמית אונו
איך לוטם גגתי מגשימה את חלומה להיות עורכת דין? בראיון היא מספרת על חווית הלימודים בקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה ועל הדרך שלה בעולם המשפט -
ג׳קי ברקוביץ׳ - מגשים חלום והופך לעו״ד
עו״ד ג׳קי ברקוביץ החיפאי הגיע מקושי כלכלי בילדותו והפך לעורך דין מצליח בתחום חדלות הפירעון -
סמל א' צוללן מאיזור חיפה, לא מוותר על החלומות שלו: "אין דבר כזה אי אפשר"
"אל תדחקו את החלומות שלכם הצידה, אל תוותרו כשקשה". זה המוטו שמלווה את סמל א', צוללן בשייטת 7 של חיל הים ושחקן כדורסל מצטיין. סיפור השראה של לוחם בלי רגע דל -
עו״ד סופי ספקטור - מילדה שעברה גירושי הורים ללוחמת בתחום דיני המשפחה והניכור ההורי
עורכת הדין החיפאית עברה בילדותה גירושי הורים וחיי הישרדות לא פשוטים. מאז היא החליטה לעזור למשפחות ולילדים לעלות על המסלול הנכון ולהתמודד נכון במסגרת גירושין -
איך לעבור את החורף בשלום? מאת אירית שרון
איך שומרים על תזונה נכונה בחורף – העונה הקרה שהכי כיף זה להתכרבל מתחת לשמיכה ולאכול? אירית שרון בטיפים לתזונה נבונה למערכת חיסון חזקה -
בלהט ובמרצ: מאוסטרליה לכיסא מועצת העיר בחיפה
ראיון מיוחד עם תבור להט, מי שמייצג את סיעת מרצ במועצת העיר וטוען שחיפה היא העיר האידיאלית לחיים משותפים: "תמיד עולים קשיים מקומיים כשיש קשיים ארציים, גם את חוסר ההסכמות האלה יודעים לאחות". על המועצה הלעומתית בה הוא חבר הוא אומר: "אנחנו עושים את הטוב ביותר על פי מה שנתן לנו החוק, כדי לתקן"