X

"הקול שלנו מושתק": מלכת הסאדו מחיפה מדברת

"יום הזונה הבינלאומי" צויין אתמול ולאפרת רובינשטיין, מנכ"לית שותפה בארגון "ארגמן", אקדמאית, אמנית, חשפנית ומלכת סאדו שנולדה וגדלה בחיפה, נמאס שבעידן המודרני שבו יש להן זכות על גופן, קובעים לנשים בישראל מה מותר ומה אסור להן לעשות בו: "אנחנו לא פוגעות באף אחד, אנחנו נשים בוגרות וזו החלטה שלנו ובחירה בהסכמה"

מעטים יודעים ואפילו מנוע החיפוש המפורסם ביותר בעולם, מצניע לחלוטין את קיומו של היום הבינלאומי של עובדות המין, או כפי שהציבור הרחב מכיר, בעיקר כקריאת גנאי: זונה.

המילה הקצרה הזו, טעונה בכל כך הרבה רגשות ובכל כך הרבה מאבקים הנוגעים לזכויותיהן של נשים, בעיקר נשים, (ישנו גם מיעוט של גברים שעוסקים בתעשיית המין) ויש הכועסים על כך שגופים שונים ניכסו לעצמם את האפשרות לקבוע מה מותר ומה אסור לנשים לעשות עם גופן.


קצת היסטוריה מודרנית על היום הבינלאומי של עובדות המין, שנועד לעורר את המודעות לתנאי העבודה שלהן. בשנות ה-70 הפעילה המשטרה הצרפתית חץ על על עובדות המין וגרמה להן לעבוד בסתר, מה שהוביל לעלייה באלימות נגדן. קבוצה של עובדות מין התבצרה ב-2 ביוני 1975 בכנסייה, כדי להביע את כעסן על תנאי החיים הנצלניים ועל האלימות נגדן ודרשו תנאי עבודה הוגנים.



האירוע מהווה את נקודת ההתחלה של תנועה בינלאומית של עובדי מין למען זכויות העובדים והתאריך 2 ביוני נקבע כ"יום הזונה הבינלאומי", או כ"יום עובדת המין הבינלאומי".

 

צילום: אילוסטרציה pexels

 

בישראל אין איסור על מתן שירותי מין תמורת תשלום אולם השידול לזנות אינו חוקי. אי לכך, הפעלתם של בתי בושת ומכוני ליווי המספקים שירותי מין בתשלום אינה חוקית.

לפני כארבע שנים הודיעה פרקליטות המדינה על הנחייה לקנוס ולסגור מועדונים שיאפשרו ריקודי חשפניות. כמו כן אושר חוק איסור צריכת זנות, חוק שמפליל את לקוחותיהם של עובדות תעשיית המין.

לפי גישת הפמיניזם הרדיקלי, זנות היא אונס לכל דבר. התומכים בטענה זו מבקשים לראות את הזנות כחלק מתוך חוויית חיים נשית, שכוללת בתוכה דיכוי, השפלות, הטרדות ותקיפות. גישה זו טוענת כי זנות נובעת מהשילוב שבין דחיקת נשים ממקורות הכנסה והשכלה, לבין ההחפצה המתמדת של נשים והתעללויות מיניות.

בדיוק בנקודה הזו נכנס לתמונה ארגון "ארגמן" (ארגון נשים עובדות), שהוקם על ידי ועבור עובדות תעשיית המין בישראל, ושם אומרים בנחישות ובלהט: תנו לאישה להחליט מה לעשות עם גופה.

אחת הנשים שעומדות בראש ארגמן, היא אפרת רובינשטיין (35), מנכ"לית שותפה בארגון, שגדלה בחיפה וכיום מתגוררת במרכז הארץ. דיבורה מהיר, קולח וסוחף ומלא בכעס על ארגוני הנשים ועל חברות כנסת שהחליטו בשבילה ובשביל חברותיה מה מותר ומה אסור להן לעשות עם גופן.

"ארגמן זה ארגון שצמח מתוך הקהילה", מספרת רובינשטיין, "כל החברות בארגון הן נשים שיש להן ניסיון בעבודה בתעשיית המין, בעבר או בהווה. זה הארגון היחיד מסוגו בארץ ואנחנו הקול היחיד שיוצא מגרונן של הנשים שעובדות, מחשפניות וזונות ועד מלכות סאדו".

לפני שאתם מגבשים דעה קדומה על ילדות קשה, שימוש בסמים וניצול מיני, אז רובינשטיין גדלה בבית נורמטיבי לחלוטין בחיפה, בוגרת בית הספר בצלאל, בעלת שני תארים באומנות, אמנית וידאו ארט וציירת שעבודותיה מוצגות בתערוכות.

 

"כל החברות בארגון הן נשים שיש להן ניסיון בתעשיית המין". בתמונה, אפרת רובינשטיין. צילום: אדם אוסקר

 

אפרת רובינשטיין עם חברותיה למאבק, רומי לוי ורבקה עראמה. צילום: יח"צ

 

היא הייתה חשפנית במועדון חשפנות והיום היא פעילה באתר "אונלי פנס" שלו המוני עוקבים ומלכת סאדו (דומינטריקס) שגם מופיעה באחד ממועדוני הפטיש המוכרים בישראל.

"מי שמושפעות מכל החוקים האלו שנעשים מעל ראשינו, בלי שום דיון ושיח עימנו, אלה אנחנו. והקול שלנו מושתק", היא אומרת, "גם כשמזמינים אותנו לדיון כלשהו, אז משתיקים אותנו, מוציאים אותנו מהאולם, מקצרים לנו את הזמן ואפילו מזהירים אותנו לדבר יפה".

 

"הקול שלנו מושתק". מציוריה של אפשרת רובינשטיין. צילום עצמי

 

"אנחנו נאבקות על הזכות שלנו להתפרנס, לבחור מה שאנחנו רוצות לעשות עם הגוף שלנו, למסחר את המיניות שלנו, אין לנו שום בושה עם המילה הזאת. אנחנו לא פוגעות באף אחד, אנחנו נשים בוגרות וזו החלטה שלנו ובחירה בהסכמה והזכות שלנו לבחור בעיסוק הזה" היא אומרת. "מה שאנחנו רואים ב'מיינסטרים' ובשידורים ובכתבות, לרוב נראה את הצד שבא מהצד הקורבני ואת מקרי הקיצון ואלו המקרים שבסופו של דבר מחליטים שהם הרוב והעובדה האמיתית היא שזה המיעוט.

המקרים הקשים של הנרקומניות ושל אלו שמתאבדות,  הם המקרים של הקיצון ואת המקרים האלו שמים ב"פרונט" כי יש איזשהו אינטרס לקדם אג'נדה ולקדם מגמה של מדיניות, שישראל החליטה לקחת מכל מיני אינטרסים".

כיום, במדינות רבות בעולם המערבי, תעשיית המין מסודרת וממוסדת, בין היתר בניו זילנד, אוסטרליה ומדינות שונות באירופה. "זה בדיוק ההיפך ממה שקרה בישראל", אומרת רובינשטיין, "יש כרגע התעללות בנשים שעובדות בחסות החוק. יש לובי שהשתלט על השיח, בשם הפמיניזם הרדיקלי וארגונים פמיניסטיים שונים. זה הכל גזירת קופון ותפקידים פוליטיים. עכשיו אותן נשים שרצו כל כך 'להציל', עובדות במחתרת, אין להן הגנה, לא זכויות, לא מענה. כולן צריכות עזרה של שירותי הרווחה וביטוח לאומי ואלו נשים שלא רוצות להזדקק לעזרה. הן נתנו יותר כוח למנגנוני הכוח הזה והחלישו את הנשים עוד יותר".

 

מחאת החשפניות בדרישה לזכות על גופן. צילום: יח"צ

 

"ישראל היא מדינה שבסך הכל רוצה אנשים צייתנים. אנחנו לא מדינת רווחה, יש פה יוקר מחייה קשה מאוד, יש פה חוסר שוויון גם כלכלי בין גברים לנשים, אפליה מאוד גדולה, מבחינת עזרה ודיור בר השגה ותנאים סוציאליים, המצב פה מאוד עגום. לנשים אין הרבה אפשרויות ריווחיות ולא משנה אם בחרת בזה בגלל שאת רוצה לשפר את רמת החיים או שזה מה שבא לך לעשות. זו זכותה של אישה לבחור מה לעשות. נשים עצמאיות שלא תלויות באף אחד פשוט מאיימות על החברה", טוענת רובינשטיין.

לדבריה, "אני אוהבת להיות עצמאית ושיש לי רווחה כלכלית. עבדתי בהרבה עבודות בשכר נמוך ונשים שעובדות בדרג הנמוך של פירמידת השכר הן הכי שקופות והכי מנוצלות. הטרדות מיניות יש בכל מקום עבודה, גם בכנסת, במסדרונות הממשלה וגם במרחב הציבורי".

 

 

"הטרדות מיניות יש בכל מקום עבודה, גם בכנסת, במסדרונות הממשלה וגם במרחב הציבורי". אפרת רובינשטיין, מלכת סאדו. צילום: דבורה סאד

 

רובינשטיין התעניינה תמיד בארוטיקה וחושניות וחיפשה עבודה שתענה על רצונה. "עולם חשפנות הוא עולם פנטסטי והוא מחוץ לנורמה של העולם הרגיל. האישה נורא מועצמת, שולטת בעניינים, יש המון כוח נשי. כשהגעתי בפעם הראשונה למועדון חשפנות לראיון עבודה, הייתי צריכה כסף ולא רציתי להיות בלחץ כלכלי וגם אמרתי שזה מתאים לי, אני אוהבת את הדברים האלה ובאותו ערב התחלתי לעבוד. עבודה משרדית משעממת לא מתאימה לי".

לטענת הארגונים המתנגדים לתעשיית המין, מדובר בנשים מוחלשות ומנוצלות על ידי הגברים. כך חושבת גם יו"ר נעמ"ת במרחב חיפה, תמי ברק, שאומרת שהיא מתנגדת לתעשיית המין. "קראתי עדויות של נשים", אומרת ברק, "אני כיו"ר נעמ"ת העליתי את זה למודעות. יש המון אלימות בתעשיית המין. אני רואה גם בנות שאני חושבת שהולכות בדרך לא נכונה, כשיפור מצב כלכלי ויש כאלו שפשוט לא רוצות לצאת מזה כי יש בזה הרבה כסף. יש נשים שחשבו שזה משפר את המצב הכלכלי שלהן, אבל כשהן חוו אלימות, הן מאוד פוחדות ולא יודעות איך לצאת מזה ולהן צריך לעזור.

אני מתנגדת נחרצות לתעשיית המין כי אני חושבת שזה מחפיץ את הנשים ועושה אותן כלי בידי הגברים לעשות בהן כרצונם", אומרת ברק.

תמי ברק, יו"ר נעמת במרחב חיפה והקריות. צילום: אלבום פרטי

תמי ברק, יו"ר נעמת במרחב חיפה והקריות. צילום: אלבום פרטי

 

רובינשטיין מצידה מבטלת את הטענות הללו ואומרת: "זו טעות מוחלטת לחשוב שהאישה היא זו שמוחלשת. מגיעים גברים, נשים וזוגות וזה בילוי לכל דבר. בתור עובדת במועדון חשפנות את יותר בטוחה שם מכל מועדון אחר. יש שם אבטחה חזרה, חוקים וגבולות ברורים מאוד. אני בוחרת עם מי אני רוצה ליצור אינטראקציה, עם מי אני רוצה לרקוד ועם מי אני רוצה לדבר והם משלמים לי על השירות שאני נותנת, שזה אירוח, חברה וחום.

אני מרגישה חזקה, האנשים האלו מסתכלים עלינו בהערצה, כאלילות. אנחנו קובעת את הכללים ואת המחירים. אנחנו מוכרות את השירות שאנחנו מרגישות איתו בנוח. נשים וגברים תמיד השתמשו וישתמשו בהון הארוטי שלהם כדי לקבל דברים שהם רוצים בחיים, כמו נשים שמתחתנות מתוך אינטרסים כלכליים. בסופו של דבר זה קשור לרצון, בחירה והסכמה".

 

"מרגישה חזקה". אפרת רובינשטיין. צילום: חיה ויינשטיין

 

בעקבות הקורונה וסגירת מועדוני החשפנות, עברה תעשיית המין בחלקה הגדול לעולם הווירטואלי שאמור להיות בטוח יותר, אולם גם תחום זה אינו נעלם מעיני הגופים שרוצים להביא להרחקת הנשים גם מהעולם הווירטואלי המיני, בהם ארגונים פמינסטים.

"לא רק שנשים נפגעו ממשבר הקורונה ולא רק שפוטרנו בכפייה, עברנו לפורמט יותר בטיחותי כביכול, אנחנו עובדות עכשיו בעולם הווירטואלי וגם על זה הם רוצים לעשות וטו", אומרת רובינשטיין, "מה אתם רוצים? שלא נחיה? שנתפוגג?

"אנחנו עושות את הדברים שלנו מתוך רצון שלנו ועדיין אותם קולות שהביאו לסגירת המועדונים ולחוקים נגד זנות, זה עדיין מפריע להם, גם כשאנחנו עושות פעילות וירטואלית, גם זה זנות בעיניהם וגם את זה הם רוצים לסגור.  מי אתן, פמיניסטיות שתגידו לסגור ענף כי בעיניכן הוא לא מוסרי? בעיניכן הגוף של האישה זה רק להביא ילדים ולגדל ילדים שילכו לצבא. מה הכפייתיות הזו לחיים של נשים אחרות ועל הרצונות שלהן?"

רובינשטיין אינה חוששת לומר את אשר על ליבה לכלל הארגונים הפמיניסטיים: "מה הן עושות, הפמיניסטיות האלה? הן בעצם מחלקות אותנו לנשים טובות ורעות. פמיניזם אמור להיות סולידריות, להכליל את כל הנשים ולהבין שפמיניזם זה האפשרות של אישה לבחור ולהחליט על עצמה. שאף אחד לא יגיד לה אם זה בסדר או אם זה מוסרי. הן בעצם משחזרות את הפטריארכיה, מחליטות על נשים אחרות, קובעות להן מה לעשות".

"במקום להעניש גברים טורפים שהולכים למועדונים ושם מוצאים קורבנות ושמים להן סמי אונס ופוגעים בנשים, במקום להעניש את הגברים האלה, אותנו מענישים ולוקחים לנו את העבודה ומאשימים אותנו בתרבות האונס. זה תיאטרון אבסורד".

רובינשטיין אומרת שלמרות הכל, היא עדיין אופטימית בנוגע לעתיד. "אני כבר מתחילה להרגיש שיש איזשהו שינוי לטובה. שהפעולות שלנו, של הנשים עצמן, להשמיע את קולן, יש הרבה במיוחד בקהל הצעיר יותר שרואה מה קורה בחו"ל, יש יותר הבנה. בעיקר בתחום החשפנות שאנשים מבינים כמה אנחנו משקיעות בהופעה ואימונים ויש פה המון המון יופי וחגיגה נשית".





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד במגזין

  • “המשולש שבין העירייה, היזמים והתושבים – מפתח לעתיד חיפה”

    שרית גולן שטיינברג, יו”ר ועדת התכנון והבנייה, מסכמת שמונה חודשים של עשייה: אישור 4200 יחידות דיור חדשות בהתחדשות עירונית, 1300 היתרי בנייה, מעל 380 בקשות ממ”דים מאושרות, ו-10,000 מ”ר שטחי ציבור חדשים. “אנחנו כאן כדי לייצר ודאות תכנונית ולבנות עיר שמביאה ערך אמיתי לתושביה" ומבטיחה שתוך שנה וחצי ייראו ההשפעות הכלכליות על פיתוח העיר
  • “לא עזבתי עד שהוא לא בא לרצוח אותי”

    היום מצוין יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. הילה (שם בדוי), בת 58, עברה שנים של אלימות קשה מצד בעלה לשעבר וניצלה בנס. היום היא מצליחה לחיות עם תחושת ביטחון בזכות ברונו – כלב הגנה מיוחד שקיבלה מפורום מיכל סלה, המסייע לה לשקם את חייה. "“הייתי סוגרת את התריסים בבית, חיה בחושך. פחדתי לצאת החוצה עד שברונו הגיע״
  • “הקצין דפק אצלי בדלת פעם בשבוע”

    עם הוצאת ספרי המתח “לחם” ו”סוף נקודה אין”, מספר שי פורת, יליד הקריות, עיתונאי לשעבר בקריות ובחיפה, על המסע המרגש מאחורי הקלעים של כתיבתם וחושף את הכאב האישי בעקבות אובדן בנו
  • "החיים קצרים מכדי לדחות חלומות"

    מוריה רז תמיד חלמה להיות מעצבת אך החיים הובילו אותה למסלול שונה של עבודה בשירות המדינה. הלידה של בנה הבכור החליטה לעזוב את התנאים הנוחים והקביעות לטובת הגשמת החלום הישן ודרך עצמאית. "אני חווה תהליך של יצירת חלל כפיסול"
  • חיבור ללא מחיצות: תפילות שוויוניות בבית הכנסת היחיד מסוגו בקריות

    חברת המועצה הדתית בביאליק, אריאנה לויצקי, מדברת על חשיבות הפלורליזם והחיבור בין חילונים ודתיים בתפילות יום כיפור שיתקיימו בבית הכנסת חמדת ימים בקריית ביאליק, היחיד מסוגו בקריות. התפילות בבית הכנסת מבוססות על מחזור יום כיפור המסורתי, אך מתבצעות ללא מחיצות, עם שותפות מלאה של נשים בתפילה
  • כוחה של אהבה ביום הכיפורים - הרב אבי ויצמן על הסליחה, האהבה והמשמעות האמיתית של היום הקדוש

    יום הכיפורים הוא היום העוצמתי ביותר מבחינה מנטלית ונפשית ביהדות. הרב אבי ויצמן מסביר כי הבסיס ליום זה הוא “אהבה”. למרות שבמהלכו אנו מבקשים סליחה ומחילה מבורא כל העולמים, יש מרכיב אחד שמסוגל לעכב את ההתקדמות הרוחנית של היום – “מצוות שבין אדם לחברו” והפגם של “שנאת חינם”
  • סופה של תקופה בחיפה: חנות הספרים 'ספרנו' סוגרת את שעריה לאחר 70 שנות פעילות

    לאחר עשרות שנים שבהן הייתה פתוחה חנות 'ספרנו' בהדר, הוחלט על סגירתה הסופית. בעלי החנות מאיר נוסים: "העיסוק שלי הוא בספרים, והעולם הפך להיות דיגיטלי. המהפכה התעשייתית הזאת עברה לי על הראש'"
  • למען החיילים: אמצעי שיקום ייחודיים עבור פצועי צה״ל פותחו על ידי תלמידי תיכון מחיפה

    את הפיתוחים יזמו תלמידי תיכון בהאקטון יזמות חברתית טכנולוגית. במסגרת ההאקטון, בו השתתפו תלמידי תיכון מבתי הספר עירוני ג' ואליאנס, הכירו התלמידים את תהליכי השיקום שעוברים הפצועים, ונדרשו ליצור פתרונות חדשניים לצרכים שהם מזהים
  • מעוררת השראה: הילדה העיוורת שהציגה תערוכת ציורים מרהיבה

    אמנות מעצם טיבה עוסקת ברגע אחד, בפריצה מתמדת של כל הגבולות והמגבלות. ג'וזיאן מוסטפא היא ציירת כמעט עיוורת, שציוריה המרהיבים מחייבים אותנו לחשוב אחרת על כל מה שאנחנו יודעים או חושבים על אמנות
  • "הילדים שלי הם דור רביעי להורים גרושים"

    עו"ד אור פרימור, מייסד קבוצת הפייסבוק "עורכי דין בקריות" פגש את עולם הגירושים כבר כשהיה תינוק בן שנתיים והחוויה האישית הזאת נחרטה עמוק בנפשו והיא זו שעוזרת לו היום להפוך את הבעיה ליתרון
  • בגיל 54: ליבו הענק של יו"ר עמותת "הלב של בר" נדם לנצח

    בני שרביט ז"ל, בכיר בשוק ההון הישראלי ומי ששימש כיו"ר (בהתנדבות) של עמותת "הלב של בר", שבזכותה נחקק חוק המחייב הצבת מכשירי החייאה במקומות ציבוריים, הלך לעולמו מדום לב. הוא מותיר אחריו צוואה בלתי כתובה, שהייתה צו ליבו עוד במהלך חייו. הצוואה הזו מוטלת על כולנו כחברה. יהי זכרו ברוך לעד
  • שלובות קריות פועלות למען רווחתן של נשים המתמודדות עם מחלת הסרטן

    ״הכי חשוב בקמפיין הזה הוא המסר: גילוי מוקדם מציל חיים״
  • המבטים שהצטלבו בפאב חיברו בין קריית ים לטירת כרמל

    עשור חלף מאז שסגן ראש עיריית קריית ים, אלי כהן, הכיר את דקלה כהן מטירת כרמל. זה התחיל מבילוי בפאב באיזור, נמשך בפגישת היכרות סוחפת של חמש שעות בבית קפה ועד היום עושים השניים את קו קריית ים-טירת כרמל: "מעבר לזה שאנחנו בני זוג, אנחנו חברים. חברים מאוד מאוד טובים". ראיון מיוחד לכבוד חג האהבה
  • מנהיגות שצמחה מהשכונות: המדריך שהפך למנהל עשרות מתנסים בחיפה ובעמקים

    ראיון מיוחד עם רחמים נינו, מנהל מחוז חיפה והעמקים בחברת המתנסים שפורש לגמלאות ונושא עימו זיכרונות מתוקים של יישוב קטן שבו גדלו גם חבריו, שלום ומני אסייג, ראובן עטר ומרקו בלבול
  • ״כמו צייר, אני משקף את האישיות המסתתרת אצל המצולם״

    ״אני מקפיא בזמן את הרגעים הנכונים, ובעזרת הפוטושופ מוביל את העין של הצופה לתחושה שבה אני מספר סיפור שלם בתמונה אחת״, זה המוטו של הצלם יקיר ברבי. ראיון
  • יו"ר חדשה לנעמת במרחב חיפה: "נשאבתי לתפקיד חיי"

    לאחר עשור בראשות תמי ברק, נבחרה עו"ד אביטל גוטמכר הייט לעמוד בראש המרחב. "כשזכיתי ההתרגשות הייתה מטורפת. יש לי המון תעודות על הקיר וקורסים והכשרות וניסיון, אבל פה זה אתגר אחר". ראיון מיוחד
  • "הגשמתי את החלום, אבל יש לי עוד הרבה חלומות"

    שנים רבות עברו על איריס אבשלומוב מטירת כרמל, בחקירה עצמית ובלימודים עד שלידת בתה הביאה אותה להגשים את החלום שבער בה. היום היא מעבירה את הידע לאחרים ואומרת: "פחות חומר, יותר רוח"
  • להיות לוחם צדק - יריב רז

    יריב רז הוא עו״ד מחיפה שמספר לנו את סיפורו כבן למשפחת פועלים קשת יום ועד להגשמת החלום להיות לוחם צדק למען אנשים אחרים
  • הקצין המבריק שקיבל פעמיים את פרס ראש אגף המודיעין והוכרע על ידי הסרטן

    מעשיו של רס"ן דוד חיים שוקרון ז"ל באגף המודיעין בצה"ל, ייתכן שלא יתגלו לעולם לציבור הרחב. אך מעשיו של האיש למען הזולת, הם דוגמא ומופת שראוי שיסופרו, אדם עם לב ענק שדאג לאחרים ומדי חודש תרם מעשר ממשכורתו. חבריו הקימו עמותה לזכרו והקריה האקדמית אונו מחלקת מלגות על שמו. במלאת חמש שנים למותו, כואבים וזוכרים
  • לא רק בשבועות: שובל המים של בועז בן דוד

    בועז בן דוד, מדריך השחייה החיפאי עם התלתלים הכהים והחיוך, שתושבי שכונת דניה והכרמל כבר מכירים מקרוב, מספר על החיים בממלכת המים
  • "הקול שלנו מושתק": מלכת הסאדו מחיפה מדברת

    "יום הזונה הבינלאומי" צויין אתמול ולאפרת רובינשטיין, מנכ"לית שותפה בארגון "ארגמן", אקדמאית, אמנית, חשפנית ומלכת סאדו שנולדה וגדלה בחיפה, נמאס שבעידן המודרני שבו יש להן זכות על גופן, קובעים לנשים בישראל מה מותר ומה אסור להן לעשות בו: "אנחנו לא פוגעות באף אחד, אנחנו נשים בוגרות וזו החלטה שלנו ובחירה בהסכמה"
  • ברגוע: ככה עושים את "סובב ישראל" על הארלי דייוידסון

    חבורת "מועדון הרגועים" עשתה לפני כמה ימים את סובב ישראל על שני גלגלים. שלא כמו בסרט המיתולוגי "האדם בעקבות גורלו", שמספר על מסע של אלפי קילומטרים בארה"ב, בישראל הקטנה המסע מן הסתם קצר בהרבה, אך החברות והאחווה שנרקמות בין הרוכבים, עוצמתיות באותה המידה. ויש גם נציג קרייתי
  • מאיר ללום "עושה את פריז"

    לא רק אמילי בפריז, גם הישראלי מאיר ללום. על רקע ההיסטוריה והנופים של העיר הגדולה בצרפת, תוכלו לראות אותו מדריך תיירים גם בטיול ממונע ברכב וגם ברכיבה על אופניים, בין הסמטאות המיוחדות והקולינריה המקומית. "הישראלים צריכים ללמוד מהצרפתים לחיות ולכבד את החיים שלהם", הוא אומר
  • הקו הדק שבין האמת לבין שקר: "אנשים מזייפים הכל"

    הגרפולוגיה מסייעת כבר מאות שנים כדי להכיר את האדם ואת האישיות שמאחורי הכתב והמילים. מירי לוי, גרפולוגית משפטית ותושבת העיר נשר, משתפת במקרים מעולמה המקצועי ואומרת: "גרפולוגיה משפטית עוזרת לקצר תהליכים בבית משפט כי היא יכולה להגיד אם חתימה היא אמיתית או מזוייפת, או שהיא נעשתה תחת השפעה"
  • אישי ציבור ופוליטיקאים מחיפה, הקריות והאיזור מספרים: מהי עצמאות עבורי?

    לכבוד יום העצמאות ה-74 למדינת ישראל, פנינו לראשי ערים ולאישי ציבור באזורנו עם שאלה אחת בלבד: מהי עצמאות עבורך?
  • הפרקליטה שנלחמה להכניס נאשמים לכלא - נאבקת היום על חירותם

    עו"ד עדי פשקו כץ גדלה בשכונה קשת יום, היא למדה משפטים ועבדה בפרקליטות המדינה ומשם שלחה נאשמים רבים לכלא. היום, במעבר חד, היא זו שמשחררת את אלו שהפרקליטות מבקשת לשים מאחורי סורג ובריח: "בני אדם הם לא רק טובים ורעים", היא אומרת. ראיון עם אשה מעוררת השראה, שחוותה לצד הצלחות מרובות גם טרגדיות קשות מנשוא
  • מה נשים רוצות: הסקסולוגית הבינלאומית שגדלה בקריות מפצחת את הסוד

    הסקסולוגית הבינלאומית, ד"ר לימור בלוקמן, שנולדה בחיפה וגדלה בקריות, שבה ארצה אחרי 20 שנה בארה"ב ויש לה מה לומר על תנועת #MeToo", תרבות הפוליטיקלי קורקט, על ריבוי פרטנרים מיניים (א-מונוגמיה) והיא גם מגלה לנו את התשובה לסוד הכי עתיק בעולם: מה נשים באמת רוצות? ראיון מיוחד ל"ניוז חיפה קריות"
  • מפקד משטרת זבולון: "מעניין אותי כל מה שקורה בגזרה שלי"

    השמיכה הקצרה של כוח האדם ועומס האירועים בגזרה, לא הפריעו לתחנת זבולון לקטוף את המקום הראשון מבין כל תחנות המשטרה בארץ. עם זאת, מספר מפקד התחנה, נצ"מ ניר יונה כהן, כי המשטרה זקוקה לכוח אדם נוסף: "גזרת התחנה כוללת 10 רשויות, את כל אזורי הבילוי של הקריות, בתי הימורים ובתי בושת. המון אנשים מגיעים בסופי שבוע לגזרת התחנה וזה מייצר המון אלימות". ראיון בלעדי ל"ניוז חיפה קריות"
  • שירי טל: מזמרת בלהקה של אבי גואטה לעורכת דין

    שירי טל החלה את דרכה כזמרת בלהקת המאמות של אבי גואטה, אבל החלום המשפטי בער בה והיום היא מגשימה אותו
  • ועידת המפרץ: הבטחות כמו חול - האם יהיה מה לאכול?

    הבטחות לא עולות כסף: השבוע התכנסה בפעם הראשונה ועידת המפרץ לאזוריות, המאגדת בתוכה את הרשויות האזוריות במטרופולין חיפה. הרבה הבטחות הופרחו לחלל האוויר וכעת צריך לחכות ולראות מה מכל זה באמת יתממש
  • מגזין סופ״ש: ממלכת היין של חיפה

    ׳הספיישל ריזרב׳ הוא מוסד חיפאי שהוקם בשנת 1994 והושק רשמית במרץ 1995: ״אני בן למשפחת סוחרים שעסקה בתחום המזון והמשקאות מספר דורות בחיפה. סב המשפחה, חנא, היה מהראשונים לייבא ויסקי ג'וני ווקר וג'י אנד בי לארץ״. אנדרה סווידאן, נכדו, נמשך לתחום מפני שראה באלכוהול ערך כמשקה שבמינון נכון מנעים חברה וארוחות
  • נרי לב. צילום פרטי

    לב שלם: כך הפכה חרדית ואם ל-6 מחיפה לסקסולוגית ורקדנית

    בגיל 35, עם שישה ילדים, אפס כישורי חיים ומינימום היכרות עם העולם החילוני, יצאה נרי לב מחיפה בשאלה. היא עשתה את המעבר באומץ רב, חצתה את הקווים והפכה ממדריכת כלות, לסקסולוגית ורקדנית
  • יום האישה בחיפה ובקריות: מה זה אומר להיות אישה חזקה?

    נשים מחיפה, הקריות והסביבה, מספרות מה מסמל עבורן יום האשה הבינלאומי ומהן לפי דעתן, החוזקות של נשים
  • מלחמת אוקראינה שלי

    בעיר דונייצק שעולה היום לכותרות בעקבות המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, אימצתי לפני 13 שנים את בתי גפן (אז ויקטוריה), לאחר שננטשה על ידי אמה הביולוגית. טור אישי
  • קורבן נוסף: מוטי איילין ז"ל ממוצקין לא עמד בנסיון לצלוח את הליך הגירושין ושם קץ לחייו

    מדי שנה מתאבדים מאות גברים גרושים, או כאלה שנמצאים בהליכי גירושין, אבל השיח הציבורי בסוגיה הנוקבת נשאר הרחק מן הציבור. מוטי איילין ז"ל מקריית מוצקין, ששם בשבוע שעבר קץ לחייו, הוא אחד הקורבנות, אבל הוא לא האחרון. "ניוז חיפה קריות" שמע ממשפחתו וממכריו, על צעיר בן 37 שהיה "מלח הארץ": "לא חשבנו שיש סיכוי שהוא יעשה לעצמו משהו"
  • מגזין סופ"ש: אהרון כדורי - "איך שגלגל מסתובב לו"

    אהרון כדורי, מראשי העיר המוצלחים והאהובים שידעה טירת כרמל השיק את ספרו המרתק "איך שהגלגל מסתובב לו" – שמספר בהרחבה את הדרך הארוכה שעשה כדורי, "מנער יחף במעברה ועד ראשות העיר"
  • מגשימה חלום: לוטם גגתי, סטודנטית למשפטים בקריה האקדמית אונו

    איך לוטם גגתי מגשימה את חלומה להיות עורכת דין? בראיון היא מספרת על חווית הלימודים בקריה האקדמית אונו קמפוס חיפה ועל הדרך שלה בעולם המשפט
  • ג׳קי ברקוביץ׳ - מגשים חלום והופך לעו״ד

    עו״ד ג׳קי ברקוביץ החיפאי הגיע מקושי כלכלי בילדותו והפך לעורך דין מצליח בתחום חדלות הפירעון
  • סמל א' צוללן מאיזור חיפה, לא מוותר על החלומות שלו: "אין דבר כזה אי אפשר"

    "אל תדחקו את החלומות שלכם הצידה, אל תוותרו כשקשה". זה המוטו שמלווה את סמל א', צוללן בשייטת 7 של חיל הים ושחקן כדורסל מצטיין. סיפור השראה של לוחם בלי רגע דל
  • עו״ד סופי ספקטור - מילדה שעברה גירושי הורים ללוחמת בתחום דיני המשפחה והניכור ההורי

    עורכת הדין החיפאית עברה בילדותה גירושי הורים וחיי הישרדות לא פשוטים. מאז היא החליטה לעזור למשפחות ולילדים לעלות על המסלול הנכון ולהתמודד נכון במסגרת גירושין
  • איך לעבור את החורף בשלום? מאת אירית שרון

    איך שומרים על תזונה נכונה בחורף – העונה הקרה שהכי כיף זה להתכרבל מתחת לשמיכה ולאכול? אירית שרון בטיפים לתזונה נבונה למערכת חיסון חזקה
  • תבור להט צילום: דורון גולן

    בלהט ובמרצ: מאוסטרליה לכיסא מועצת העיר בחיפה

    ראיון מיוחד עם תבור להט, מי שמייצג את סיעת מרצ במועצת העיר וטוען שחיפה היא העיר האידיאלית לחיים משותפים: "תמיד עולים קשיים מקומיים כשיש קשיים ארציים, גם את חוסר ההסכמות האלה יודעים לאחות". על המועצה הלעומתית בה הוא חבר הוא אומר: "אנחנו עושים את הטוב ביותר על פי מה שנתן לנו החוק, כדי לתקן"
  • האופרה לה בוהם עלתה הערב באודיטוריום חיפה (וידאו)

    תרבות במיטבה: האופרה המפורסמת ׳לה בוהם׳ עלתה הערב באודיטוריום חיפה – צפו בראיון עם יאיר משיח, המנהל בפועל של הסימפונית חיפה
  • נצ"מ אלי מגן. צילום: דורון גולן

    "המשטרה הורידה את הכפפות והיא תוקפת בכל התחומים ולא מרפה"

    במשרד קטן שקירותיו לבנים וחפויים מכל סממן או תמונה, יושב נצ"מ אלי מגן, קצין משטרה שבאמתחתו עבר מרשים בן 30 שנה ועוד כוחות רבים במותניו. כעת, הוא מספר, הוא ניצב בהתרגשות בפני האתגר הגדול הבא: הקמת מרחב חדש במשטרת ישראל שבתוכה גם סגירת מעגל מרגשת כבנו של איש משטרה. ראיון מיוחד
  • הראל פלג. צילום עצמי

    הדובר שנכנס לעולם המשפט

    בין הסטודנטים שלומדים משפטים בקריה האקדמית אונו בקמפוס חיפה נמצא גם הראל פלג מ"מ דובר עיריית קריית מוצקין שהחל השנה את לימודי המשפטים וממליץ חום .
  • "כל אחד מגלגל את ההתייקרות על הבא בתור": איך חווה הרחוב את הצונאמי שחל במשק?

    שורה של עליות מחירים גורמת לאזרחים להכניס את היד עמוק יותר אל הכיס רק כדי לנסות לשמור על רמת החיים הנוכחית. איך מתמודדים בעלי העסקים באיזור עם תחילתו של אפקט הפרפר? ניוז בעיניים שלנו
  • מיסים, אגרות וחלקי חילוף לרכב במחירי שיא. איך זה שלציבור לא נמאס שחולבים אותו?

    מיליארדי שקלים זורמים מדי שנה מכיסם של הנהגים, הרוכשים חלקים וחלפים לרכב, אל כיס משרד האוצר. בדרך מספר קטן מידי של יבואנים, נוגס נתח גדול והצרכן משלם בעבור כולם. הציבור מתעצבן, מתקומם (על הכורסה בסלון) וממשיך לשלם. למה? ניוז בעיניים שלנו
  • סיפור אהבה ארגנטינאי תוצרת סנט פטרסבורג

    רק בטנגו ארגנטינאי מרגישים את הקצב – נסטיה החלה ללמוד ריקודים סלונים בגיל חמש ואיליה הגיע אל עולם הריקוד בגיל מבוגר יותר. הם הכירו בבית ספר למחול בסנט פסרטבורג. שניהם החליטו ללמוד יחד טנגו ארגנטינאי והפכו למורים, ולזוג
  • אליסיה לוי - הפכה חלום למציאות

    ״כל פעם כשחייב מקבל הזדמנות לפתוח דף חדש, ללא עיקולים והגבלות – אני יודעת שאת העבודה שלי עשיתי״ אומרת אליסיה לוי, עו״ד דיני משפחה והוצאה לפועל
  • המירוץ אחר הגלימה של אתי חן

    בגיל 45 היא החליטה להגשים את החלום, סיימה לעבוד עם ילדים ובני נוער ונרשמה ללימודי משפטים אותם בסיימה בהצטיינות. כיום היא מנהלת משרדי עורכי דין בבעלותה, בנהריה ובחיפה
  • אריאנה לויצקי. צילום: דורון גולן

    "לא יכול להיות שיש רק דרך אחת להיות יהודי"

    לשמוע דברי תורה מפיו של גבר ולמחרת להנות מדברי תורה מפיה של אישה: אווירת תקופת הסליחות שאך הסתיימה, היא זמן לחשבון נפש ואת חשבון הנפש הזה אפשר לעשות גם באופן שוויוני, בין נשים וגברים, בקהילה הקונסרבטיבית בקריית ביאליק
  • מגזין סופ״ש: איך משלבים בין עולם היזמות לתעשייה?

    איך הופכים מסע סטארט-אפ ליותר יעיל ופחות מסוכן? הכירו את קרן רמות הפועלת במתחם ROAD2 בחיפה ומלווה מיזמים וסטארט-אפים: ״חלומות נועדו להתגשם״, היא אומרת בראיון מיוחד
  • שלומית וולפין. צילום: יח"צ

    הסוד של הגברים שמוביל לצרות

    כל גבר נתקל במהלך חייו בבעיה בחיי המין שלו, אולם הס מלדבר על כך בחברה הגברית-ישראלית. ראיון מרתק עם שלומית וולפין, תושבת קריית חיים המטפלת בגברים באמצעות התת מודע
  • מגזין סופ״ש: אמיר שמאי - השתיקה שהסתיימה

    אחרי שנים של שתיקה האמן והיוצר המוכשר אמיר שמאי פורץ ובגדול – הכוכב העולה של נהריה בזמר הישראלי ים תיכוני
  • לחייך כל הדרך אל הכושר - הילה מיימון גן אור

    הילה מיימון גם אור מקריית חיים מספרת על השינוי שעברה לקראת גיל 40: ״בתור נערה לא היו לי בעיות דימוי גוף. פתאום בגיל 40 לא אהבתי את המראה שלי – הייתי שפופה וכפופה. הבנתי שזה הזמן לעשות כושר, ובהתחלה הרגשתי כמו במדינה זרה. את לא מכירה את החוקים, את השפה, את מה שנכון לעשות״, היום היא מלווה אנשים בשינוי שלהם
  • מגזין סופ״ש: יתיב רייס - מתוך הקושי צמחה האומנות

    לרגל בר המצווה שלו, קיבל יתיב שתי ״מתנות״. האחת – הוריו בדיוק התגרשו, חוויה טראומטית לכל ילד בגיל כזה, המתנה השנייה הייתה אמיתית יותר – גיטרה שהעניקה לו חברת משפחה טובה. ״התרגשתי מאוד מהגיטרה, התחלתי לשחק במיתרים וללמוד לנגן לבדי״ – ועכשי והוא מגשים את החלום
  • מגזין השבוע: האיש והים - סער בן שמחון

    לרגל סוף עונת החופש הגדול והקייטנות, ערכנו ראיון מיוחד עם סער בן שמחון, ממועדון הגלישה המיתולוגי של חיפה ה-״סרף קלאב״ – אם חשבתם שהוא נולד על גלשן אז זה כמעט נכון, והאמת שהוא בוגר עיצוב תעשייתי באיטליה וניסה בעבר להתנתק מרחש הגלים
  • מגזין השבוע: ניר חיימוביץ - המנטליסט של הסלבס

    הישראלי שהספיק להדהים ולהפתיע את דיוויד קופרפילד, שרים בממשלה, סלבים רבים ואנשי עסקים מכל רחבי העולם יעלה בקרוב מופע חדש בישראל – מלא השראה
  • היומן של מיכל: החלום ושברו

    אז היה לי חלום והוא נשבר , אבל  אני לוקחת את השברים ועושה מהם את הפיקאסו שלי, מה ייצא? – הטור השבועי של מיכל שחר
  • "המחלה שעברתי היתה מתנה אמיתית. לצערי רק בזכותה התעוררתי לחיים"

    לאחר שהסתכלה למלאך המוות בלבן של העיניים והחלימה מסרטן שד, עשתה חגית סאסי מהפך בחייה והפכה לזמרת
  • מגזין סופ״ש: שולי בן - זמירות לשערי שמיים

    למרות שנולד למשפחה חרדית, כבר בכיתה א' החל לכתוב שירים וכנגד כל הסיכויים הפך לזמר מרגש במיוחד
  • לביאה בעסקים - טובה סספורטס

    בהיותה מנהלת משרד עורכי דין ידוע כמומחית בהוצאה לפועל נחשפה טובה סספורטס לעולם הנטוורקינג ומאז השמיים הם הגבול של קבוצת ה-״לביאות בעסקים״ שהקימה, שבה היא מלווה ומקדמת נשות עסקים בפן האישי והעסקי כאחד
  • מגזין סופ״ש: תומר שריקי - שומר הכלבים

    מגזין סופ״ש: תומר שריקי, בעל פנסיון לכלבים הלך עם הלב ועם האהבה לכלבים; אך תקופת הקורונה הביאה את הפנסיון כמעט לפשיטת רגל: ״הפנסיון שיהיה מכיל עד 60 כלבים – היה ריק״
  • מגזין סופ״ש: איתי חסון מגשים חלום

    איתי חסון ואשתו גל הם בעלים של מסעדה בצפון הארץ – בתקופת הקורונה, כשחשו שכל עולמם קורס עליהם, הם הצליחו להמציא את עצמם מחדש
  • צוקי - הדוכס של הכרמל

    כולם מכירים את פאב מסעדה ״הדיוק״, השייך לרן צוקרמן – מזה 18 שנה המקום הפך לאבן דרך בתרבות הבילוי החיפאית. בראיון מיוחד הוא מספר על הדרך שעבר בבניית מפעל חייו
  • מגזין סופ"ש - נחום תמיר הלוחש במספרים

    "אני תמיד משתמש במשפט הכל צפוי והרשות נתונה; כלומר בניתוח הנומרולוגי רואים מצבים של צפוי או הרשות הנתונה היא תמיד של האדם עצמו", מספר בראיון מיוחד הנומורולוג נחום תמיר
  • מפיק על תוצרת חיפה- יוסי ג׳אמל

    עונת הקיץ היא הזמן המתאים ביותר לאירועי חברה ופסטיבלים ואיך אפשר בלי להזכיר את יוסי ג׳אמל שהחל את דרכו בחיפה וכיום מפיק אירועי ענק בכל הארץ
  • מפיק על תוצרת חיפה- יוסי ג׳אמל

    עונת הקיץ היא הזמן המתאים ביותר לאירועי חברה ופסטיבלים ואיך אפשר בלי להזכיר את יוסי ג׳אמל שהחל את דרכו בחיפה וכיום מפיק אירועי ענק בכל הארץ
  • עו"ד אורן סולן: "ינקתי מאימי את הסיפורים הכי חמים"

    בנה של הפרקליטה המוכרת שרין סולן, מספר על ילדותו בשכונת הכרמל ועל נקודת המפנה בחייו, שאחריה השלים את הבגרויות ועשה שני תארים במשפטים
  • מגזין סופ"ש - ״המכולת״ של יניב בן אלי סיפורו של חזון

    יניב בן אלי שבימים אלו חוגג את הסניף התשיעי במספר של רשת "המכולת"  התחיל את דרכו בתחום הקמעונאות לפני 25 שנה כסוכן בחברת סנו התקדם בסולם הניהולי ומשם עבר לרשת השיווק יינות ביתן מרשת מגה ושם כיהן 8 שנים כסמנכ"ל סחר של הרשת והיה נחשב ליד ימינו של הבעלים, נחום ביתן .
  • היומן של מיכל: הכאב הזה

    אחרי תקופה ארוכה שלא כתבה, מיכל שחר בטור מרגש במיוחד, למרות הכאב הצליחה לכתוב וזה המון כרגע
  • ח"כית חדשה לחיפה: "מאמינה שנצליח להתגבר על המחלוקות, אבל בפוליטיקה הכל יכול לקרות"

    מההפגנות נגד נפתלי בנט ועד החלום לעבודה משותפת בממשלתו; נעמה לזימי המוכרת באיזור כחברת מועצת העיר חיפה, תושבע היום (שלישי) כחברת כנסת. בראיון ל"ניוז חיפה קריות" היא מספרת על החלומות והשאיפות ועל מה בשום פנים ואופן לא תהיה מוכנה לוותר
  • לא על היופי לבדו: לימור מגן תלם הושבעה לכנסת ה-24

    השבוע התקיים טקס ההשבעה של לימור מגן החיפאית כחברת כנסת מטעם מפלגת "ישראל ביתנו": כיצד הגיעה סגנית מלכת היופי וסגנית מיס אירופה לשנת 1988 למעמד מכובד חברת הכנסת ה- 24? מגן בראיון מיוחד לניוז חיפה קריות
  • מגזין סופ"ש- דניאל ציוני לובש ציציות ושובר מוסכמות

    ״בזכות עצמי״: הכוכב דניאל ציוני, הדמות הכי צבעונית בתקשורת החיפאית ובנה של חברת מועצת העיר חיפה ומחזיקות תיק החינוך סיגל ציוני, מספר בין היתר כי גדל בבית דתי. לא כולם מצליחים לקבל את העובדה שציוני בועט בהגדרות, אבל הוא מוכיח שאפשר גם אחרת
  • יפעת כהן - הכריזמה לא עוצרת באדום

    הפליליסטית היפה עורכת הדין יפעת כהן מקריית אתא המוכרת מעסקיה באח״י אילת, פיצחה את עולם המשפט הפלילי ובימים אלו מנסה את מזלה גם בעסקאות נדל״ן






















<