X

להיות לוחם צדק – יריב רז

יריב רז הוא עו״ד מחיפה שמספר לנו את סיפורו כבן למשפחת פועלים קשת יום ועד להגשמת החלום להיות לוחם צדק למען אנשים אחרים

 

יריב רז הוא עו״ד בן 41 ואב לשלושה בנים מחיפה – הוא מספר לנו את סיפורו כבן למשפחת פועלים קשת יום, שכבר מגיל תיכון יצא לעבוד על מנת לסייע לכלכלת משפחתו – ואז החליט להגשים את החלום ולהיות עו״ד לענייני משפחה.


״גדלתי בקריית חיים, בן למשפחת פועלים קשת יום. במהלך הילדות, כשהייתי בן 14, אמא שלי נשארה לגדל אותנו, שלושה ילדים, בגפה. אני זוכר תמיד שהיא עשתה הכל למנוע מאיתנו מחסור – תמיד דאגה לעבוד שעות ארוכות רק כדי שיהיה לנו אוכל ובגדים ונוכל להמשיך ללמוד כראוי״.




עו״ד יריב רז. תמונה: אלבום פרטי

 

״כילד הבכור במשפחה, אח לשני ילדים קטנים (הקטן ביותר היה אז בן 4) נרתמתי מרצוני לטובת כלכלת הבית והייתי במהלך כל התיכון יוצא לעבוד – מתעורר בבוקר לחלוקת עיתונים, מסיים את הלימודים ויוצא לקידום מכירות או כל עבודה אחרת שיכולתי לקבל. כך שמילדות, אהבתי לאמא שלי שמה לנגד עיני את הרצון להגן עליה ועל הבית, לעזור לה כלכלית ושמתי לעצמי מטרה תמיד לשמור עליה ועל המשפחה״.

״אני חושב שזה מה שבנה בי את המהות שלי כאדם וכלוחם למען אחרים. כשהתבגרתי, בשנת 1999, בחרתי להתגייס ליחידה קרבית מובחרת ושירתתי במשך כל השירות בשטחים – במהלך שנות האינתיפדה הקשות. השירות היה מהותי מאוד עבורי והשריש בי חזק ביותר הן את האהבה למדינה הזאת והן את המהות שלי כלוחם למען מטרות ולמען אחרים – אמונה ותפיסה אשר גיבשה לאחר מכן את ההחלטה שלי ללמוד משפטים ומהווה היום את הבסיס התפיסה של המשרד״, הוא מספר.

״לאחר הצבא, ולאחר מבצע חומת מגן, לקחתי את הכסף המועט שהיה לי מהשחרור וקניתי כרטיס טיסה לחו"ל. מצאתי עצמי מבלה במשך 4 שנים במדינות אירופה כשמרכז חיי היה בלונדון – שם ניהלתי חברת בנייה גדולה והייתי אחראי על עשרות עובדים. יחד עם זאת ועל אף הכסף הרב שעשיתי בעבודה, לא יכולתי שלא ללכת אחר צו מצפוני וקינן בי הצורך המהותי לעשות יותר מזה. שבתי לארץ, עשיתי פסיכומטרי והתקבלתי ללימודי משפטים באוניברסיטת חיפה היוקרתית״.

יריב רז ושלושת בניו. תמונה: אלבום פרטי

 

״במהלך הלימודים באוניברסיטה הצטרפתי לאגודת הסטודנטים, שם כיהנתי כיו"ר ועד פנים והתחלתי לעסוק רבות בפוליטיקה ושינוי חברתי, תוך שהובלתי הפגנות לטובת הסטודנטים והציבור הכללי. התקופה באוניברסיטה הייתה מעלפת ומעשירה מאוד ופתחה לי צוהר הן לפוליטיקה והעשייה החברתית והן לעולם מדהים של משפט וצדק תוך שקיבלתי את הכלים להגשים את הייעוד האמיתי שלי – להיות לוחם צדק״.

״סיימתי את הלימודים והתמחתי במקום שהיה מבחינתי המקום הכי נכון – לשכתו של כבוד השופט יוסף אלרון, אז נשיא בית המשפט המחוזי והיום שופט בית המשפט העליון.
התקופה עם השופט אלרון הייתה סגירת מעגל מבחינתי לעניין המהות שלי כעורך דין – הבנתי את בית המשפט מבפנים, הבנתי את התהליכים, את היתרונות והחסרונות של המערכת וידעתי שאני נועדתי להיות ליטיגטור – מייצג בבתי משפט. מאז, במשך 12 השנים בהן אני עורך דין, עברו תחתיי אלפי תיקים משפטיים בהם ייצגתי בבתי משפט כשתחומי העיסוק של משרדי הינם מגוונים וכולם נגזרת של ייצוג בבית משפט – תחת "סדר הדין האזרחי".

״המשרד עוסק רבות בדינים האזרחיים הכספיים והחוזיים ובין היתר מתמחה בדיני העבודה ודיני המשפחה כאשר אין בית משפט אחד בארץ שלא הופעתי בו ומעטים השופטים שלא עברתי תחת שרביטם״.

כששאלנו אותו מה לדעתו הסוד לזוגיות טובה הוא ענה בחיוך: ״לדעתי, אין סוד לזוגיות מיטיבה – לדעתי זוגיות היא קודם כל ולפני הכל ההבנה של כל אחד מבני הזוג שההצלחה של בן/בת הזוג שלו – היא ההצלחה שלו. כשיש תמיכה מוחלטת, הבנה שאין "תחרות", אלא שיתוף פעולה מלא, כשיש אחדות בזוגיות – זו הזוגיות שהיא תצליח ביותר ותיטיב ביותר עם שני בני הזוג״.

ומה הוא ממליץ לזוג שעומד בפני גירושים? ״קודם כל ולפני הכל אני בעד גירושים שנעשים בצורה נאותה ומכובדת לשני הצדדים. בניגוד להמלצה "כעורך דין", כבן אדם קודם לכל, הייתי ממליץ לשני הצדדים דווקא לקחת פסק זמן ובתקופה הראשונה (עוד לפני שהם עושים מהלך) להפריד כוחות במטרה לצנן את הרוחות הסוערות ואת הלהבות שמתלוות לכך.
עם הפרדה זו, וככל שהצדדים גמלו בלבם להתגרש, ניתן לעשות זאת בצורה אשר תגרום כמה שפחות נזק לצדדים – וזאת על ידי פנייה (אפילו משותפת) לעורך דין שיעשה עבורם את הסכם הגירושים המוסכם עליהם. ככל שהליך כזה, אשר הינו בריא ונכון, מתאפשר – הצדדים יזכו למעשה לערוך את ההסכם אשר כל אחד מהם רוצה בו, במשא ומתן ובצורה נאותה ומיטיבה וכך גם יחסכו הליכים משפטיים ארוכים וקשים״.





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד במגזין