X

״כמו צייר, אני משקף את האישיות המסתתרת אצל המצולם״

״אני מקפיא בזמן את הרגעים הנכונים, ובעזרת הפוטושופ מוביל את העין של הצופה לתחושה שבה אני מספר סיפור שלם בתמונה אחת״, זה המוטו של הצלם יקיר ברבי. ראיון

יקיר ברבי (51) תושב קריית ביאליק, גרוש ואב לליהי, בת 19 הוא בעליו של סטודיו לצילום בקרית ים, ומוכר היטב בקרב תושבי חיפה והקריות.

יצאתי לברר את הנרטיב של העסק, שצמח בשנים האחרונות וקיבל תפנית לצילומי תדמית על אף תקופת הקורונה והמתחרים הרבים בתחום הצילום.


יקיר ברבי. צילום: קרן שריקי סטודיו יקיר ברבי




 

יקיר, מהיכן אתה שואב השראה לצילום?

״בתחילת דרכי נחשפתי לצילומים ועבודות אחרות ולצלמים אחרים. כיום אני שואב השראה מהמעמד עצמו, מהרגישות שלי לאנשים, מחוש פנימי שעוזר לי לקרוא את המתרחש בנפש של המצולם מולי. אני גורם לו לחוש בנוח מול העדשה שלי. כצלם אני יודע להתבונן מעבר לעדשה״.

״כיום אני שואב השראה מהמעמד עצמו, מהרגישות שלי לאנשים״. צילום סטודיו. צילום: יקיר ברבי

 

מהו הערך האומנותי הנוסף שאתה מביא למוצר הסופי?

״היות ולמדתי פוטותרפיה, הקריירה שלי כאיש שיווק בהייטק לימדה אותי לבנות מערכת אמון עם הלקוח, וזה ניכר בתמונות. הן מספרות את הסיפור של המצולם״.

״הן מעבירות את האנרגיה של האדם את המסר שלו לעולם. תוך כדי הצילום אני מעביר את המצולם תהליך של דימיון מודרך, וכך בתהליך של הצילום אני מוציא מהמצולם את ההבעות הנכונות: חמלה, כעס, תשוקה, זהו סוג של משחק שמותיר חוויה מעצימה אצל המצולם בסשן של הצילום. הלקוח פוגש קשת של רגשות שמפתיעים גם אותו והוא זוכר זאת כחוויה לחיים. וכך כמו צייר, אני משקף את האישיות המסתתרת אצל המצולם. בשימוש בפוטושופ אני לוקח את התמונה לאן שאני רוצה להגיע״.

״אני משקף את האישיות המסתתרת אצל המצולם״. צילום תדמית. צילום: יקיר ברבי

 

איך הגעת לתחום הצילום?

״בגיל 17 קיבלתי מצלמה בהשאלה מחבר, התחלתי לצלם וגיליתי את הקסם. לקראת שנות האלפיים רכשתי מצלמה דיגיטלית. ב-2008 , לאחר שהתגרשתי, התחלתי לצלם בצורה מקצועית יותר במועדונים בחיפה והקריות ואז התבססתי כצלם״.

״אני אדם של רגש, יצירה וכתיבה, כך מכירים אותי גם ברשתות החברתיות ומשם הקסם שלי אני מתבונן נכון ויודע להביע זאת בניואנס הנכון״.

״אני אדם של רגש, יצירה וכתיבה״. צילום מוצר. צילום: יקיר ברבי

 

כיצד המצולם מקבל זוית אחרת דרך העדשה שלך?

״המצולם מכיר את עצמו בדרך של סלפי או צילום חובבני. אני מוציא את העומק של האדם. אני מצליח לצלם את הרגש והאנרגיה שלו. צילום תדמיתי הוא תהליך של עומק ובו אני מקלף את האדם שמול העדשה שלי״.

״נוסף לכך תחושת האינטימיות בעזרת המוזיקה בסטודיו המקלפות את המצולם. הסשן יכול להארך לשעתיים, ואז אני הופך להיות זבוב על הקיר עם מצלמה והמצולם מתחבר לעצמו. אני משתדל להגיע לעמקי נשמתו של המצולם. אני מכוון נכון ומוביל את המצולם למקום הראוי״.

אני משתדל להגיע לעמקי נשמתו של המצולם. אני מכוון נכון ומוביל את המצולם למקום הראוי״. צילום תדמית. צילום: יקיר ברבי

 

איך אתה מתחזק את עמוד האינסטגרם שלך?

״מכיוון שהעולם הפך לדיגיטלי וקר וחסר בו היחס האישי, אני מביא איתי רגישות אני ומתייחס אליהם בצורה אישית, אוהד אותם ומגלה איכפתיות ומצליח להגיע אליהם״.

״אנשים יותר זוכרים תמונות ,מילים וסרטונים שנוגעים ללב ולכן עוקבים אחריי״.

ברגע שאני מצליח לרגש, להצחיק, להעציב ולעורר תשוקה אז אנשים זוכרים. כדי להיות פרסונה או דמות ציבורית אתה צריך להיות נוכח. אני מסביר זאת גם ללקוחות. אם אתה לא שם אתה לא קיים ואם אתה קיים תעשה זאת בצורה הכי טובה שיש. אני לא מצלם הכל. אני מצלם אנשים, עסקים, אירועים קטנים, משפחות, מזון, מסחר ותעשיה בהם אני נותן את הנגיעה האישית שלי. אני מכוון גבוה וככה מיצבתי את עצמי. אני מקבל השראה מעבודות המתפרסמות בחו״ל ברמה גבוהה ונקיה ומשתדל להיות חד ולהעביר מסר ברור״.

 

 

 





אנו פועלים רבות על מנת לכבד זכויות יוצרים - לפי ס׳ 27א לחוק זכויות יוצרים - אם זיהיתם יצירה שלכם מוזמנים ליצור קשר למתן קרדיט newshaifa.net1@gmail.com

עוד במגזין





<
















<

<